ΔΙΕΘΝΗ

Πρωταθλήτρια Ιταλίας η Μόντενα

Πρωταθλήτρια Ιταλίας η Μόντενα

Τον 13ο τίτλο της Serie A της ιστορίας της και μάλιστα με «sweep» κατέκτησε πριν λίγη ώρα στη Μόντενα η γηπεδούχος ομάδα, που στον τρίτο τελικό με MVP τον Ν’ Γκαπέ, επικράτησε με 3-2 (23-25 25-23 17-25 25-16 15-13) της Περούτζια του Τζιουμάκα και πανηγύρισε το 13 νταμπλ στην ιστορία της.

Σε έναν ακόμη τελικό – διαφήμιση της σειράς των πλέι οφ του ιταλικού πρωταθλήματος, η ομάδα του διεθνούς Γιώργου Τζιουμάκα, έχοντας χάσει και τους δύο προηγούμενους τελικούς, προσπάθησε μπροστά σε 5.000 φίλους της Μόντενα στο Palapanini να παίξει το τελευταίο της χαρτί που θα την κρατούσε «ζωντανή» στη διεκδίκηση του τίτλου.

«Με την πλάτη λοιπόν στον τοίχο» η Περούτζια κατάφερε δύο φορές να προηγηθεί στο σκορ, αλλά η παρέα του Γάλλου σουπερστάρ και top scorer με 29 πόντους, Ερβίν Ν’ Γκαπέ, αποδείχθηκε «χαλκέντερη». Ισοφαρίζοντας λοιπόν η ομάδα του Λορεντζέτι σε 2-2, μετά από σετ που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, έστειλε έναν ακόμη τελικό στο ταί μπρέικ.

Εκεί η ομάδα του Κόβατς εκμεταλλευόμενη τα λάθη των γηπεδούχων προηγήθηκε με 4-0 και με καλό μπλοκ ξέφυγε ακόμη περισσότερο με 8-3. Η Μόντενα με καλό σερβίς “ροκάνισε” τη διαφορά και με ένα επιμέρους σερί πόντων 7-1 προηγήθηκε με κόντρα επίθεησ του Βετόρι 10-9 μέσα σε εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Ο Ατανασίεβιτς της Περούτζια ισοφάρισε 11-11, αλλά ο εξαιρετικός Ν’ Γκαπέ έδωσε αέρα δύο πόντων στην Μόντενα 13-11. Ο Σέρβος διαγώνιος των φιλοξενούμενων, που ολοκλήρωσε το ματς με 21 πόντους, μείωσε και πάλι στον πόντο, όμως στη συνέχεια από δικό του λάθος σερβίς η Μόντενα έφτασε στο λυτρωτικό  15-13 των γηπεδούχων που πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του 13ου «σκουντέτο» της ιστορίας, φτάνοντας ισάριθμα νταμπλ και πετυχαίνοντας φέτος το εγχώριο «τρεμπλ» (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ).