ΔΙΕΘΝΗ

Πρωταθλήτριες τα κορίτσια της Σβέριν

Πρωταθλήτριες τα κορίτσια της Σβέριν

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο τίτλος της Bundesliga έμεινε άπιαστο όνειρο για τον Έλληνα β’ τεχνικό της Στουτγκάρδης, Γιάννη Αθανασόπουλο, καθώς η Σβέριν με την τρίτη νίκη της σε ισάριθμους τελικούς των πλέι οφς στέφθηκε πρωταθλήτρια Γυναικών της Γερμανίας 2016/2017.

Παίζοντας “με την πλάτη στον τοίχο” η Allianz MTV,  έπειτα από δύο συνεχόμενες ήττες σε τελικούς,  δεν άντεξε στο Σβέριν, όπου η “οικοδέσποινα” μπροστά στο κοινό της θριάμβευσε με 3-0 (25-17, 25-16, 25-14) σετ της φιλοξενούμενης φιναλίστ και πανηγύρισε τον 11ο τίτλο της ιστορίας της και 1ο μετά από 4 χρόνια.

Τοπ σκόρερ του αγώνα με 20 πόντους ήταν η Λίπμαν της Σβέριν, ενώ σε μία άσχημη βραδιά της Στουτγκάρδης, δεν υπήρξε παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων.

Η κατάκτηση της 2ης θέσης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά της Στουτγκάρδης σε συνδυασμό με την κατάκτηση του Κυπέλλου και Super Cup Γερμανίας, αποτελεί αναμφίβολα την πιο επιτυχημένη επί γερμανικού εδάφους χρονιά του Γιάννη Αθανασόπουλου, που από την περασμένη Παρασκευή δηλώνει αμετανόητος… χαζομπαμπάς και δεν έχει μυαλό για τίποτε άλλο, πέρα από τη γλυκύτατη μανούλα Σόνια και τον μικρό Νικόλα.