A2

Πρώτη φετινή… δαγκωματιά του ΟΦΗ (photos)

Πρώτη φετινή… δαγκωματιά του ΟΦΗ (photos)

Με επιτυχία στέφθηκαν τα πρώτα φετινά επίσημα «αποκαλυπτήρια» του φιλόδοξου ΟΦΗ στο κλειστό «Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο» του Ηρακλείου, όπου η ομάδα του Ζλατιλίδη, χωρίς να εντυπωσιάσει, πανηγύρισε την πρώτη της φετινή νίκη στον Α1 υποόμιλο της Α2 Ανδρών, επί του νεανικού και μαχητικού Απόλλωνα Αθηνών.

Παρουσία περίπου 80 Ομιλήτων στο ματς της 2ης αγωνιστικής η ομάδα του Ηρακλείου ήθελε κόντρα στον Απόλλωνα Αθηνών να «διασκεδάσει τις εντυπώσεις» της ήττας της πρεμιέρας στην Παλλήνη και το κατάφερε. Με 3-1 (25-16, 25-17, 24-26, 25-22) σετ η κρητική ομάδα πέτυχε χάρις στην αξία, κάποιων πολύ έμπειρων παικτών (Χαριτωνίδη, Τζελάτη), αλλά και την αποτελεσματικότητα του Καπίρη, από σερβίς και επίθεση, να πάρει το πρώτο της φετινό τρίποντο.

23548018_10155775036188360_409699863_n

Παρά τη νίκη του όμως ο ΟΦΗ, με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί για την άνοδο. Με μόλις ένα φιλικό προετοιμασίας, η ομάδα του Ηρακλείου, φάνηκε πως στερείται συνοχής, χρειάζεται “δέσιμο” και έως ότου συμβεί αυτό θα στηρίζεται στην εμπειρία και τις ατομικές επιδόσεις των μονάδων της, με σπουδαία θητεία στη Volleyleague.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Απόλλωνα, παρά τα λάθη της στην υποδοχή αλλά και κάποια, λόγω νεανικού ενθουσιασμού, έδειξε πολύ αισιόδοξα στοιχεία για τη συνέχεια. Έβγαλε… τσαμπουκά, πάθος, άμυνες και μετά το τρίτο σετ, με καλό μπλοκ και κεφάτο Σαμπάνη,  φάνηκε ικανός να μπορεί να διεκδικήσει τουλάχιστον έναν πόντο από το ματς. Δεν τα κατάφερε όμως τελικά, γνωρίζοντας την πρώτη φετινή ήττα του στο πρωτάθλημα.

ofi_apollon athinon

Πολύ καλή η διαιτησία των Τραχαλάκη-Καραπουλάκη, με την Κρητικοπούλα ρέφερι να “κιτρινίζει” στο γ’ σετ τον Τζελάτι των γηπεδούχων, που πλησίασε τη σκάλα, ζητώντας διευκρινήσεις για μια φάση, χωρίς να είναι αρχηγός.

Δηλώσεις προπονητών στο VOLLEYPLANET

Δημήτρης Ζλατιλίδης (ΘΦΗ): «Η αλήθεια είναι πως εμείς τώρα προσπαθούμε να γίνουμε ομάδα… Κάναμε προετοιμασία, γυμναστήκαμε, αλλά έχοντας δώσει μόνο ένα φιλικό έχουμε έλλειψη παιχνιδιών, με αποτέλεσμα να είμαστε ασύνδετοι. Σίγουρα διαθέτουμε παίκτες που έχουν ικανότητες και εμπειρία, αλλά δεν είμαστε ομάδα. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο μέσα στο γήπεδο, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, αλλά μας λείπουν πάνω από όλα τα παιχνίδια.

Όλοι μας οι αντίπαλοι, έχουν δώσει 8-9 φιλικά, σε αντίθεση με εμάς που παίξαμε μόνο με τα Χανιά, ενώ είναι και ομάδες που παίζουν χρόνια μαζί, τύπου Παλλήνης πχ. Εμείς από την βασική ομάδα έχουμε τον Καπίρη από την περσινή ομάδα, όποτε όπως καταλαβαίνετε χρειαζόμαστε λίγο παραπάνω χρόνο».

zlatilidis_koumplis

Τάσος Κουμπλής (ΓΣ Απόλλων Αθηνών): “Θα μπορούσαμε να πάμε το ματς σε 2-2, αλλά δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε μέχρι τέλους την τακτική μας. Αν καταφέρναμε να ισοφαρίσουμε, δεν ξέρω ποια θα ήταν η τελική έκβαση του αγώνα. Εμείς κάναμε μια ανανέωση φέτος, αντικαταστήσαμε 9 αθλητές από την περσινή ομάδα, μήπως και μπούνε κάποια νέα παιδιά στο ελληνικό βόλεϊ, γιατί βαρεθήκαμε να βλέπουμε τους πενηντάρηδες… Τα παιδιά είναι 17, 18, 19 χρονών και ο μεγαλύτερος της βασικής ομάδας είναι 24 ετών… Από την άλλη ο ΟΦΗ, έπαιξε καλά σήμερα στην έδρα του. Καμία σχέση με το παιχνίδι που έχασε στην πρεμιέρα στην Παλλήνη…”

ΟΦΗ (Ζλατιλίδης): Tζελάτι, Χαριτωνίδης, Δημητριάδης, Καπίρης, Μαριάτος- Μπαξάς, Αντιφάκος, Κοσκινάς (λ)

ΓΣ Απόλλων (Κουμπλής): Δανιάς, Σαμαντάς, Φραγκιαδάκης, Μπαρμπούνης, Παύλου, Σαμπάνης,  Βελούδης (λ),Καρράς (λ), Ποντκίδης, Μελιγγγιώτης. Κατσάκουλας, Κουτσομύτης

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...