ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Πρώτο τέστ με τις μικρές Ολλανδέζες

Πρώτο τέστ με τις μικρές Ολλανδέζες

Το πρώτο από τα τρία προγραμματισμένα φιλικά με την Ολλανδία (19-20-21/3) στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουλγαρίας (28/3-5/4)  δίνει αύριο στις 19.30 στο κλειστό της Περαίας, στη Θεσσαλονίκη η Εθνική Κορασίδων.

Για το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιάννη Ανδρεάδη, που έχει στη διάθεσή του 16 διεθνείς η σειρά αυτών των αγώνων με τις «οράνιε» θα αποτελέσουν ένα καλό δείγμα του βαθμού ετοιμότητας της ομάδας, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο.

“Είναι σπουδαίο που πριν από τα επίσημα ματς στην Βουλγαρία, θα δώσουμε αυτά τα τρία φιλικά παιχνίδια με μία πολύ καλή ομάδα, όπως η Ολλανδία. Θέλουμε δυνατά φιλικά για να τεστάρουμε δυνάμεις και σχήματα, αφού το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο που μας ενδιαφέρει στο στάδιο της προετοιμασίας» τόνισε στις δηλώσεις τους στο Volleyplanet ο εκλέκτορας της Κορασίδων, Γιάννης Ανδρεάδης, που για τον καταρτισμό της τελικής 12άδας θα κληθεί να αποκλείσει 4 από τις 16 διεθνείς που έχει στη διάθεσή του.

Πρόκειται για τις πασαδόρους Κατερίνα Βλάχου (ΑΟ Αιγάλεω), Κωνσταντίνα Πατέλη (ΑΕΚ), Άννα Τσουκαλά (ΑΟ Καβάλας), τις ακραίες Εύα Αλεξάκου (ΑΣ Μακεδόνες Αξιού), Αναστασία Γουγούση (ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης), Κατερίνα Παπάζογλου (ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων), Αθανασία Φακοπουλίδου (Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός), τις κεντρικές Ζωή Αιμιλιανού Ζωή (ΑΟ Πολυκράτης Σάμου), Βασιλική Διάλλα (ΑΣ Αργώ Βόλου), Παναγιώτα Καλαγασίδη (ΑΠΣ Αίας Ευόσμου), Αριστέα Τοντάϊ Αριστέα (ΑΕΚ Αθηνών) τις διαγώνιες Άλκηστις Καραφουλίδου (ΑΣ Μακεδόνες Αξιού), Λυδία-Ευαγγελία Κάστανου (ΓΣΚ Ηρακλής Κηφισιάς), Ζωή Φάκη (ΑΕΚ Αθηνών) και τα λίμπερο Ελένη-Ελπίδα Μιλεντίγιεβιτς (ΑΟ Αιγάλεω), Μαρία-Αικατερίνη Ξανθοπούλου (ΔΑΣ Ωραιοκάστρου).

Στην Ελλάδα οι “οράνιε”

saskia_van_hintum

Η ολλανδική αποστολή, που εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται στην Ελλάδα, αποτελείται από την ομοσπονδιακή τεχνικό Σάσκια Φαν Χίντουμ, το βοηθό της, Έελκο Μπέιλ, την φυσιοθεραπεύτρια, Γιάνεκε Ντεν Μπούτερ και 12 διεθνείς: Χάαρ, Χέσελνικ (Πάσαδόροι), Τίμερμαν, Ντόνκερ, Κοεμπρούγκε (κεντρικές), Ντάλντεροπ, Μπρέντεβουντ, Βολτ, Άκσε (ακραίες), Βέσελς (διαγώνια), Μάρτερους, Ρέεσινκ (λίμπερο).

Οι «πορτοκαλί» στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσουν στον όμιλο του Πλόβντοβ την οικοδέσποινα Βουλγαρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, την Πολωνία και την Τουρκία.