ΔΙΕΘΝΗ

Πρωτοψάλτης- Αθανασόπουλος: Τους πήραν τη… μπουκιά απ΄το στόμα!

Πρωτοψάλτης- Αθανασόπουλος: Τους πήραν τη… μπουκιά απ΄το στόμα!

Φριντριχσχάφεν και Στουτγκάρδη δεν κατάφεραν στους 2ους τελικούς των πλέι οφς της Βundesliga ανδρών – γυναικών να ζευγαρώσουν τις νίκες τους και να φτάσουν σε απόσταση βολής από τον τίτλο, καθώς Μπερλίν και Σβέριν, έστω και δύσκολα “κράτησαν” τις έδρες τους και φέρανε την τελική σειρά στα ίσα, 1-1.

Στο Βερολίνο η παρέα του φιλοξενούμενου Πρωτοψάλτη με τον αέρα της νίκης στον α’ τελικό, την Πέμπτη προηγήθηκε με 1-0, αλλά χάρις σε μπλοκ (2ο σετ) και επίθεση (3ο σετ) η ομάδα του τοπ σκόρερ του αγώνα με 26 πόντους Ράσελ, έφτασε στην ανατροπή 2-1 σετ. Οι πρωταθλητές Γερμανίας ισοφάρισαν σε 2-2 και έστειλαν το ματς σε ταί μπρέικ, όπου μετά από ένα 50 σετ που κρίθηκε στα σημεία, οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν 3-2 (17-25, 25-22, 28-26, 21-25, 15-13) και ισοφάρισαν σε 1-1 τις νίκες.

Τοπ σκόρερ της Φριντριχσχάφεν ήταν με 22 πόντους ο Μπόλαντζ, ενώ ακολούθησε με 13 πόντους (11/24 επ., 43% υπ. 2 μπλοκ) ο Θανάσης Πρωτοψάλτης.

Ανάλογη τύχη με τον “Sakis” είχε την Πρωτομαγιά και ο έτερος πρεσβευτής του Ελληνικού βόλεϊ στη Γερμανία, τεχνικός των γυναικών της Στουτγκάρδης, Γιάννης Αθανασόπουλος στον 2ο τελικό του Σβέριν. Οι φιλοξενούμενες που δεν είχαν σε καλή μέρα επιθετικά τις Ρίβερς, Πολ, (αμφότερες με 36%), βρέθηκαν από την αρχή να “κυνηγάνε” στα σετ τις πρωταθλήτριες Γερμανίας, που προηγήθηκαν δις στο ματς και στο κρίσιμο 4ο σετ, εκεί που η Allianz MTV απείλησε με ισοφάριση, κατάφεραν στα σημεία να τελειώσουν το ματς με 3-1 (25-17, 18-25, 25-14, 26-24) σετ και να πάρουν “ρεβάνς” για την ήττα στην πρεμιέρα των τελικών της SCHARRena.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι η σειρά των τελικών επιστρέφει την Κυριακή στις έδρες των Ελλήνων, οι ομάδες των Πρωτοψάλτη και Αθανασόπουλου, έχουν την ευκαιρία με τη συμπαράσταση του κόσμου τους να κάνουν το 2-1 στις νίκες και να αποκτήσουν ξανά τον πρώτο λόγο στην κατάκτηση του τίτλου.