ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Πρωτοψάλτης : «Στόχος η πρόκριση και η διάκριση»

Πρωτοψάλτης : «Στόχος η πρόκριση και η διάκριση»

Στη Σαντορίνη με φόντο το απόλυτο μπλε του Αιγαίου “φορτίζει” μπαταρίες ο Θανάσης Πρωτοψάλτης λίγο μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας για 2η φορά στην καριέρας του… Ο διεθνής ακραίος στο περιθώριο των μίνι διακοπών του στις Κυκλάδες μίλησε για το τρόπαιο που κατέκτησε, την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και την Εθνική ομάδα τονίζοντας πως στόχος όλων είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό και η διάκριση…

Έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Γερμανίας για 2η συνεχόμενη χρονιά με την Φρίντρισχάφεν ο Θανάσης Πρωτοψάλτης απολαμβάνει το ολιγοήμερο ρεπό του στη Σαντορίνη κοντά σε αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο 24χρονος άσος της Γερμανικής ομάδας μίλησε στο site της Ομοσπονδίας και αναφέρθηκε για την παρουσία του στην Φρίντρισχάφεν αλλά και τους στόχους και τα όνειρά του με την Εθνική μας ομάδα.

Οι δηλώσεις του Θανάση Πρωτοψάλτη

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Αν σου πω ότι δεν καταλάβαμε πότε ξεκίνησε και πότε τελείωσε δεν θα είναι ψέμα. Φέτος ήταν πιο εύκολο. Εγώ θυμάμαι μόνο την έναρξη και  τους πανηγυρισμούς. Θα ήθελα να αφιερώσω το Κύπελλο στην ομάδα. Παρά τους τραυματισμούς που είχαμε, έχουμε μείνει αήττητοι 31 παιχνίδια. Τελευταία μας ήττα ήταν σε φιλικό το Αύγουστο από την Τρεντίνο. Αυτό κάτι δείχνει»

Για την δική του εκπληκτική φετινή χρονιά: «Με βοήθησε το γεγονός ότι πλέον έχω καταλάβει την Γερμανική νοοτροπία. Ήταν πιο εύκολη η προσαρμογή μου την φετινή χρονιά. Το 70% της ομάδας παρέμεινε ίδιο, οπότε η χημεία βοήθησε όλους τους παίκτες και εμένα να παίξουμε πιο ελεύθερα. Έπαιξε ρόλο και η παρουσία του προπονητή. Εφόσον αποδεχθείς την φιλοσοφία του, αυτό λειτουργεί θετικά».

sakis_selfie kypello_protopsaltis

Για τον στόχο του Champions League: «Από την αρχή της χρονιάς έχουμε βάλει στόχο το πρωτάθλημα, το Κύπελλο, το Super Cup και μια καλή παρουσία στο Champions League. Ως τώρα πάμε καλά έχοντας κατακτήσει Σούπερ Καπ και Κύπελλο. Η κλήρωση στο Champions League μας έφερε αντιμέτωπους με την Μπερλίν που θα είναι δύο παιχνίδια, διαφορετικά και περίεργα. Αν περάσουμε, παίζουμε με τον νικητή της αναμέτρησης Ζακς-Γιαζτρέμπσκι, οπότε όλα είναι πιθανά για να βρεθούμε στο φάιναλ φορ».

Για την Εθνική ομάδα: «Είναι πάντα στο μυαλό μας. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε φέτος να προκριθούμε στα τελικά του Ευρωπαϊκού. Περιμένουμε να μάθουμε τον προπονητή της Εθνικής και να δούμε τον προγραμματισμό του καλοκαιριού».

Για τις προηγούμενες απόπειρες πρόκρισης: «Κανένας από εμάς δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του. Όταν βάζουμε στόχο και δεν τον πιάνουμε τότε μιλάμε για αποτυχία. Όλοι έχουμε ευθύνη στα λάθη μας, δεν κρυβόμαστε. Για αυτό ακριβώς το λόγο οι ίδιοι επιστρέφουμε και ξαναπροσπαθούμε. Το καλοκαίρι θα είμαστε εκεί για να πετύχουμε τον στόχο μας».

greece_mexico_protopsaltisprotopsaltis_ethniki

Για το μέλλον της Εθνικής: «Όταν βλέπεις ότι η Εθνική Παίδων προκρίνεται σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, δεν μπορεί να μην έχει μέλλον το άθλημα στην Ελλάδα. Βγαίνουν παιδιά από την βάση και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Έχουμε ταλέντο, απλά πρέπει ο προπονητής που θα έρθει, να ενώσει τα ατομικά στοιχεία του καθενός μας. Να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο. Πρέπει να περάσουμε στην τελική φάση και να βρεθούμε μετά σε σημείο διάκρισης. Αυτό λείπει από την Εθνική ομάδα. Μια διάκριση. Περιμένουμε τον κόουτς, να διαλέξει παίκτες, να δώσει ρόλους και όλοι όσοι κληθούν να κάνουν τα πάντα για την ομάδα. Πάνω από όλα όμως πρέπει να είμαστε υγιείς».

Για τους απόντες της Εθνικής: «Όλα τα παιδιά χρειάζονται στην Εθνική. Αλλά για να γυρίσουν πρέπει να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να λείπει κανείς από την Εθνική ομάδα. Μας έλειψε ο Φιλίποφ τα δύο τελευταία χρόνια, μας έλειψε ο Τζούριτς, ο Πετρέας, είναι απουσίες που μετράνε. Όταν ένας αθλητής είναι τραυματίας δεν μπορεί να ρισκάρει τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα. Πάνω από όλα είναι η υγεία. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Κανείς δεν παίζει με την υγεία των αθλητών. Κανείς, αν τραυματιστεί, δεν μπορεί να του εξασφαλίσει το συμβόλαιο της επόμενης περιόδου».

Για την παρουσία των ξενιτεμένων: «Εγώ δεν ένιωσα έκπληξη με την παρουσία του Κοκκινάκη στην Γαλλία. Το περίμενα από τον Μένιο και για αυτό το λόγο του ανανέωσαν και το συμβόλαιο. Δεν παίζει ρόλο αν και εγώ και ο Μένιος δεν είμαστε ψηλοί. Δεν είναι μπάσκετ το βόλεϊ, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Το βόλεϊ πλέον είναι παιχνίδι ταχύτητας. Δεν έχουμε αλλάξει τους νόμους της φυσικής επειδή παίζουμε καλά αν και δεν είμαστε δύο μέτρα. Εμείς έχουμε καταφέρει το χόμπι μας να το κάνουμε επάγγελμα και αυτό μας γεμίζει. Είναι πολύ σημαντικό για την Εθνική να έχει τον Τζούριτς και τον Τζιουμάκα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου».

protopsaltis_kokkinakis ethnikh-protopsaltis-dima-pele-2015

Για την παρουσία του στην Φριντρισχάφεν: «Είμαι ανοικτός σε προτάσεις. Περνάω καλά στην Φριντρισχάφεν και θα ήθελα να μείνω. Όμως γενικότερα είμαι …ανήσυχος επαγγελματικά. Δεν μου αρέσει να κάθομαι στα …αυγά μου. Θέλω να δοκιμάζω τον εαυτό μου σε νέες προκλήσεις και σε νέα πρωταθλήματα».

Για τον γάμο του Τζούριτς: «Άντε να παίρνουμε σειρά σιγά -σιγά και εμείς. Ο Μήτσος ανοίγει τον χορό. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου αλλά δεν πιέζουμε τις καταστάσεις. Θα πάρουμε σειρά όταν είμαστε έτοιμοι».