ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Πρωτοβουλία ΕΣΠΕΠ για «Φιλόδημος II»

Πρωτοβουλία ΕΣΠΕΠ για «Φιλόδημος II»

Πρωτοβουλία για την χρηματοδότηση κατασκευής, επισκευής και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων Πελοποννήσου ανέλαβε η διοίκηση της ΕΣΠΕΠ και με επιστολή της κάλεσε τους τοπικούς φορείς να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος II» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η ανακοίνωση της Ε.Σ.ΠΕ.Π.

Το παρόν Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Π., από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση της Ένωσης προσπαθεί, να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία μέλη της, στην ανεύρεση προπονητικών ωρών στα υπάρχοντα κλειστά γήπεδα.

Ένα πρόβλημα που δυστυχώς, αποτρέπει τόσο τη νέα γενιά, όσο και τους μεγαλύτερους να έχουν πρόσβαση στο Κοινωνικό Αγαθό της Άθλησης.

Σε συνέχεια των μέχρι σήμερα παρεμβάσεων μας, αποστείλαμε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 επιστολή σε όλους τους Δήμους της ζώνης ευθύνης μας καλώντας τους, να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», που αφορά τη χρηματοδότηση για κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων.

Η απορρόφηση των χρημάτων θα βοηθήσει, στη βελτίωση των υπάρχων υποδομών, στην κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων εκεί που οι αυξημένες ανάγκες απαιτούν, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για άθληση.

Όλα τα παραπάνω θα συμβάλουν, στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού, βοηθώντας τα σωματεία και τους πολίτες σε κάθε περιοχή.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Π., σε συνεργασία με τα σωματεία μέλη της, καθώς και με άλλους φορείς του αθλητισμού θα παρακολουθεί την εξέλιξη, και με παρεμβάσεις της θα συμβάλει στην απορρόφηση των κονδυλίων και την ικανοποίηση του αιτήματος για χώρους άθλησης.