ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑ

Ψωμά: «Δίνω πλέον σε όλα το 100%» (fotos)!

Ψωμά: «Δίνω πλέον σε όλα το 100%» (fotos)!

Αυξάνει και πληθαίνει η ελληνική βολεϊκή παροικία στο κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, καθώς εν αναμονή των επικείμενων αφίξεων των διεθνών Φάκη, Πατέλη, μια ακόμη άσος της Εθνικής, η Αλεξάνδρα Ψωμά από το San Diego State “πατάει” στέρεα στο δρόμο που “χάραξαν” νωρίτερα οι Γενιτσαρίδη, Στράντζαλη, Κωνσταντινίδου, Δέμπη.

Η 18χρονη “Άλεξ” από το Μαρκόπουλο βρέθηκε πριν λίγους μήνα να “κυνηγάει’ τα όνειρά της στο μακρινό Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ και όπως περιγράφει στο γράμμα της στο Volleyplanet, από την Αυστρία -δεύτερη πατρίδα της- που βρίσκεται αυτή την περίοδο,  τίποτα δεν πρόκειται να την σταματήσει από την εκπλήρωσή τους!

Ήδη οι εμπειρίες που έχει ζήσει η Ελληνίδα ακραία είναι μοναδικές, ενώ παράλληλα κινείται σε τροχιά… πρωταθλητισμού τόσο σε αγωνιστικό , όσο και ακαδημαϊκό επίπεδο. Στη νέα της ζωή στο Σαν Ντιέγκο, η Ψωμά έχει συνοδοιπόρο μία ακόμη διεθνή άσο, του πόλο όμως, την Ιόλη Μπενέκου, με την οποία πέρα από τη χαρά, μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες και φιλοδοξίες για το μέλλον! Και ίσως κάποια μέρα η Ψωμά γνωρίσει και απο κοντά και το ίνδαλμά της, την Τομ Λόγκαν…

“Έφυγα από την Αθήνα στις 18 Αυγούστου για να ακολουθήσω το όνειρό μου στην Αμερική. Είχα πάρει την απόφαση ότι ήθελα να παίξω volley και να σπουδάσω στο πανεπιστήμιο του San Diego για τα επόμενα μου τέσσερα χρόνια. Το όνειρο μου πραγματοποιήθηκε όταν έφτασα στο πανέμορφο San Diego. Όλοι λένε ότι είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου και πραγματικά μπορώ να το επιβεβαιώσω. Το έχω ερωτευτεί!

San. Diego 1

Όταν έφτασα στο San Diego τα κορίτσια του volley είχαν ξεκινήσει προπονήσεις περίπου εδώ και ένα μήνα. Όλες γνωριζόντουσαν μεταξύ τους και ήμουν η μόνη που έλειπε για να συμπληρωθεί η ομάδα. Με το που συνάντησα τις νέες μου συμπαίκτριες, αμέσως με πήρανε στην “αγκαλιά” τους και ήταν έκδηλος ο ενθουσιασμός τους, που επιτέλους είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε, όπως και εγώ άλλωστε.

San Diego omadiki foto

Πριν έρθω στην Αμερική η προπονήτρια μου, μου είχε πει ότι υπάρχει και άλλη μια Ελληνίδα στο πανεπιστήμιο, στην ομάδα του πόλο. Ήθελα αμέσως να της μιλήσω στο facebook, ώστε να πιάσουμε φιλία, αλλά εκείνη με πρόλαβε και μου έγραψε πρώτη! Αρχίσαμε να μιλάμε και από τότε που την γνώρισα, κυριολεκτικά “κολλήσαμε” και τώρα είμαστε όλη την ώρα μαζί. Την λένε Ιόλη Μπενέκου και είμαι παρά πόλη χαρούμενη που την έχω δίπλα μου, διότι με βοηθάει στα πάντα! Είναι και εκείνη παίκτρια της Εθνικής όπως και εγώ, απλά σε διαφορετικό άθλημα.

Psoma _Benekou                   psoama_benekou 2                        psoma Benekou

Εδώ και κάποιους μήνες βρίσκομαι στην Αμερική και ζω μια εντελώς διαφορετική ζωή από εκείνη που ζούσα στην Ελλάδα. Η Αμερική έχει μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα και μου πήρε αρκετό χρόνο για να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Όλα είναι πολλύ πιο μεγάλα, δρόμοι, κτίρια, μέχρι και το φαγητό διαφέρει πάρα πολύ. Κατά την γνώμη μου όμως η ελληνική κουζίνα είναι μακράν η καλύτερη από όλες της χώρες (χαχαχα γέλια).

gipedo San Diego

Το γήπεδο μας είναι ένα από τα πιο ωραία που έχω δει! Όταν κάνουμε προπόνησης έχουμε τρία φιλέ, δηλαδή έχουμε τρία γήπεδα του volley μέσα σε ένα. Στην ημέρα του αγώνα οι κερκίδες βγαίνουν από τα πλαϊνά και έτσι παίζουμε στο μεσαίο γήπεδο.

psoma agonistiki

Οι προπόνησης καθημερινά είναι άκρως απαιτητικές! Στην προετοιμασία κάναμε προπόνηση δύο φορές την ημέρα και κάθε μια διαρκούσε τρεις με τέσσερις ώρες. Μέσα στην σεζόν είχαμε μόνο μια φορά την ημέρα προπόνηση και δυο φορές την εβδομάδα βάρη. Σε κάθε προπόνηση πρέπει πάντα να δίνουμε το 100% και ποτέ δεν υπάρχει η δικαιολογία «είμαι κουρασμένη». Τον πρώτο καιρό που βρέθηκα να κάνουμε τόσο πολύ προπόνηση μου φαινόταν πολύ περίεργο, γιατί ήμασταν όλες κουρασμένες και απορούσα πως απαιτούν να δίνουμε το 100%. Αργότερα όμως κατάλαβα ότι μόνο έτσι ένας αθλητής μπορεί να γίνει καλύτερος, και εκτός αυτού είναι και θέμα συνήθειας.

psoma_mpales                     psoma_kopeles 3

Μετά την αγωνιστική περίοδο βρισκόμουν στην βιβλιοθήκη, επειδή προετοιμαζόμουν για της τελικές εξετάσεις. Ήταν αρκετά δύσκολο, διότι όλη την χρόνια βρισκόμουν στα γήπεδα και δεν είχα πολύ χρόνο για διάβασμα. Αυτή την στιγμή που σας γράφω βρίσκομαι στην δεύτερη μου πατρίδα, την Αυστρία και σε λίγες μέρες έρχομαι Ελλάδα! Είμαι παρά πολύ χαρούμενη που μετά από τόσο καιρό έχω την ευκαιρία να δω όλους μου τους φίλους και την οικογένειά μου!

Psoma _Alexandra kentriki                 xawai 2 

psoma xawai _xawanezes Psoma_Xawai 1
Έχω ζήσει άπειρες εμπειρίες από τότε που ήρθα στην Αμερική και δεν το μετανιώνω καθόλου! Εννοείται ότι μου λείπουν πολλά πράγματα στην Ελλάδα, αλλά και μόνο το γεγονός ότι έχω βρεθεί στην Χαβάη, ειναι μοναδικό! Είναι ένα από τα πιο εξωτικά και ομορφότερα μέρη του κόσμου!
Ευχαριστώ πραγματικά το Volleyplanet για το ενδιαφέρον του! Τα λέμε στην Ελλάδα σε λίγες μέρες και μέχρι τότε εύχομαι καλές γιορτές σε όλους!