ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Red Button Application… προσεχώς!

Red Button Application… προσεχώς!

Επέστρεψε από το Ελσίνκι της Φιλανδίας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Β. Μηνούδης, ο οποίος συμμετείχε σε ακόμα μια συνάντηση του Συνδέσμου του Ευρωπαϊκού Προγράμματος (Erasmus +) με ενδιαφέροντα νέα καθώς η εφαρμογή του Red Button Application είναι προ των πυλών. 

Το Δελτίο Τύπου του ΠΑΣΑΠ αναφέρει:

Το διάστημα 5-7 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε στη Φιλανδία η εναρκτήρια συνάντηση των εκπροσώπων 8 Συνδέσμων Αθλητών της Ευρώπης (basketball, futsal, handball, rugby, volleyball) από 7 Ευρωπαϊκές χώρες (Denmark, France, Greece, Italy, Ireland, Spain, UK) που συμμετέχουν στο project PROtect Integrity Plus. Κατά τη διάκεια του τριημέρου, αποφασίσθηκε το πλάνο υλοποίησης και συζητήθηκαν επιμέρους λειτουργικά θέματα.

To project αυτό αποτελεί ουσιαστική συνέχεια των προηγούμενων δύο project της EUAthletes, που σκοπό είχαν την επιμόρφωση των αθλητών σε θέματα χειραγώγησης αγώνων. Παράλληλα, έγινε ένας απολογισμός των προηγούμενων προγραμμάτων και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσμα της έρευνας που έγινε πέρυσι με την συμμετοχή και 65 Ελλήνων αθλητών/τριών, τα οποία σημειωτέων ήταν άκρως ενδιαφέροντα.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2019, πραγματοποιείται ένα άλμα, αφού στόχος του είναι η διάδοση και η λειτουργία του γνωστού στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, Red Button Application, μιας εφαρμογής που ανέπτυξε ο Σύνδεσμος Ποδοφαιριστών της Φιλανδίας πριν από κάποια χρόνια και σταδιακά υιοθετείται από όλους τους Συνδέσμους της Ευρώπης, μέσω της FIFPro.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή κινητού, την οποία θα έχουν, αποκλειστικά, όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες του βόλεϊ στην Ελλάδα από τη νέα σεζόν, θα τους παρέχει τη δυνατότητα να αναφέρουν ανώνυμα (κρυπτογραφημένα) μέσω του κινητού τους, οποιαδήποτε προσέγγιση ή πληροφορία έχουν σχετικά με πιθανό ή υπαρκτό φαινόμενο χειραγώγησης. Τα δεδομένα αυτόματα θα μεταφέρονται με ασφαλή και απόλυτα φερέγγυο τρόπο απευθείας στον Φορέα που θα υποδείξει ο ΠΑΣΑΠ, προς αξιολόγηση και περαιτέρω ενέργειες.

Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο έρχεται στην Ελλάδα και αποτελεί μια πρωτοποριακή κίνηση, δεδομένου ότι στη χώρας μας δεν υπάρχει, γενικότερα, ένας θεσμοθετημένος τρόπος αναφοράς τέτοιων συμβάντων.

Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΣΑΠ επιλέχθηκε να συμμετάσχει μαζί με άλλους 7 Συνδέσμους Αθλητών, μεταξύ 22, ως ένας από τους πιο πετυχημένους Συνδέσμους στην υλοποίηση των προηγούμενων 2 προγραμμάτων ενάντια στη χειραγώγηση αγώνων.

Ο ΠΑΣΑΠ με τις ενέργειές του αποδεικνύει έμπρακτα, για ακόμα μια φορά, την δέσμευσή του για την προστασία του αθλήματος και των πρωταγωνιστών του, από τη μάστιγα της εποχής και δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να παρρεκλίνει αυτής του της απόφασης, όσο μοναχικός και αν είναι, μέχρι στιγμής, αυτός ο δρόμος.

Με την ελπίδα ότι η πρωτοβουλία αυτή θα αγκαλιαστεί από όλους του Φορείς του αθλήματος και γενικά του Ελληνικού Αθλητισμού.