ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Red Button σε «πράσινους» και «κίτρινους»

Red Button σε «πράσινους» και «κίτρινους»

Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ ήταν τα δύο πρώτα σωματεία της VolleyLeague που δέχθηκαν την επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΑΠ Β. Μηνούδη, στο πλαίσιο των επαφών με όλες τις ομάδες και της υλοποίησης του προγράμματος #PROtectIntegrity της EUAthletes.

Το project που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 5 ευρωπαϊκές χώρες, έχει ως στόχο τη διάδοση της φιλανδικής εφαρμογής RED Button App στους αθλητές και τις αθλήτριες της πετοσφαίρισης.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή κινητού, την οποία θα έχουν, αποκλειστικά, όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες του βόλεϊ στην Ελλάδα, τους παρέχει τη δυνατότητα να αναφέρουν ανώνυμα (κρυπτογραφημένα) μέσω του κινητού τους, οποιαδήποτε προσέγγιση ή πληροφορία έχουν σχετικά με πιθανό ή υπαρκτό φαινόμενο χειραγώγησης. Τα δεδομένα αυτόματα θα μεταφέρονται με ασφαλή και απόλυτα φερέγγυο τρόπο απευθείας στην ΕΛ.ΑΣ, προς αξιολόγηση και περαιτέρω ενέργειες.

aek_pasap_red_button

Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο έρχεται στην Ελλάδα και αποτελεί μια πρωτοποριακή κίνηση, δεδομένου ότι στη χώρας μας δεν υπάρχει, γενικότερα, ένας αξιόπιστος και φερέγγυος, θεσμοθετημένος τρόπος αναφοράς τέτοιων συμβάντων.

Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΣΑΠ επιλέχθηκε να συμμετάσχει μαζί με άλλους 7 Συνδέσμους Αθλητών, μεταξύ 22, ως ένας από τους πιο πετυχημένους Συνδέσμους στην υλοποίηση των προηγούμενων 2 προγραμμάτων ενάντια στη χειραγώγηση αγώνων.

pao_yordanov_jacobsen

Ο ΠΑΣΑΠ με τις ενέργειές του αποδεικνύει έμπρακτα, για ακόμα μια φορά, την δέσμευσή του για την προστασία του αθλήματος και των πρωταγωνιστών του, από τη μάστιγα της εποχής και δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να παρρεκλίνει αυτής του της απόφασης, όσο μοναχικός και αν είναι, μέχρι στιγμής, αυτός ο δρόμος.

Η δράση θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.