ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Red Button στα… «κυανόλευκα» χέρια

Το Red Button στα… «κυανόλευκα» χέρια

Στα…. χέρια και τα κινητά των διεθνών μας είναι πλέον η κορυφαία εφαρμογή RED Button η οποία αποτελεί τεχνολογία αιχμής κατά του match fixing…

Έπειτα από πρωτοβουλία του ΠΑΣΑΠ οι διεθνείς μας θα έχουν στα κινητά τους την εφαρμογή Φινλανδικής προέλευσης προκειμένου να καταγγέλλουν άμεσα στην αστυνομία, ανώνυμα και κρυπτογραφημένα, οποιαδήποτε προσέγγιση τους γίνει για χειραγώγηση αγώνων.

Μια εφαρμογή που θα προμηθευτούν εν συνεχεία 250 αθλητές και αθλήτριες στην χώρα μας και που ήδη αποτελεί βασικό εργαλείο αντιμετώπισης του match fixing, από το σύνολο των Ευρωπαϊκών Συνδέσμων των Ποδοσφαιριστών και της FIFPro.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ

Ξεκίνησε από την Εθνική Ομάδα των Ανδρών, το ταξίδι της Φιλανδικής εφαρμογής RED Button! Οι διεθνείς είχαν την ευκαιρία να “κατεβάσουν” στα κινητά τους τηλέφωνα την εφαρμογή και να την ενεργοποιήσουν…

Πρόκειται για μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στη Φιλανδία, με μεγάλη επιτυχία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές να καταγγέλουν άμεσα στην αστυνομία, ανώνυμα και κρυπτογραφημένα, οποιαδήποτε προσέγγιση τους γίνει για χειραγώγηση αγώνων.

Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για το βόλεϊ από τον ΠΑΣΑΠ, μέσω της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα PROtect Integrity Plus.

Είναι η πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, που δίνεται η δυνατότητα στους αθλητές και τις αθλήτριες, να καταγγείλουν οποιαδήποτε ύποπτη προσέγγιση με ένα τόσο απλό, ασφαλές, ανωνύνυμο και τεχνολογικά προηγμένο τρόπο.

Το RED Button App, αναμένεται να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια το βασικό εργαλείο αντιμετώπισης του match fixing, από το σύνολο των Ευρωπαϊκών Συνδέσμων των Ποδοσφαιριστών και της FIFPro.

Την εφαρμογή αναμένεται να έχουν αποκλειστικά στη διαθέση τους στην Ελλάδα, περίπου 250 αθλητές και αθλήτριες πετοσφαίρισης. Οι συναντήσεις του ΠΑΣΑΠ με τους αθλητές και τις αθλήτριες αναμένεται να συνεχιστούν τους επόμενους μήνες.

Ο ΠΑΣΑΠ πιστός, για άλλη μια φορά, στη δέσμευσή του για την προστασία του αθλήματος και των αθλητών πρωτοπορεί και αισθάνεται υπερήφανος για την υλοποίηση του εν λόγω project.