BEACH VOLLEY

Το ρεκόρ και το κέρδος από το Αντίρριο

Το ρεκόρ και το κέρδος από το Αντίρριο

Το τρίτο τουρνουά του Πανελληνίου Σιρκουΐ, ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο στο Αντίρριο αφήνοντας πίσω του εντυπωσιακές στιγμές και ευχάριστες αναμνήσεις.

Η παραλία του Αντιρρίου είχε φορέσει τα γιορτινά της και με φόντο την επιβλητική γέφυρα που ενώνει την περιοχή με το Ρίο, έλαβαν χώρα συναρπαστικές αναμετρήσεις μεταξύ των κορυφαίων ελληνικών ομάδων.

Ρεκόρ 72 ομάδων

Η διοργάνωση ξεκίνησε με ρεκόρ συμμετοχών και ο αριθμός των 72 ομάδων μας προϊδέασε για το σπουδαίο θέαμα που θα ακολουθούσε. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ανδρικό ταμπλό είχαμε 10 τάι μπρέικ στα 16 ματς του Σαββάτου.

Το αγωνιστικό επίπεδο ήταν υψηλό και οι εκπλήξεις δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους, με τους Γιώργο Κοτσιλιάνο και Βασίλη Κωστόπουλο να μένουν εκτός τετράδας με δύο ήττες που κρίθηκαν στο νήμα.

Το μέλλον του beach volley… δήλωσε παρών

Πολύ καλές εμφανίσεις έκαναν και οι αδελφοί Μανδηλάρη που έφτασαν αήττητοι στα ημιτελικά, ενώ η περιπέτειά τους ξεκίνησε από τα προκριματικά της Παρασκευής και με σερί νικών εφτασαν μεχρι την τετράδα. Νικητές όμως αναδείχθηκαν οι Δημήτρης Νιώπας, Θοδωρής Παπαδημητρίου φτάνοντας στη δεύτερη φετινή κορυφή τους μετά τις Σπέτσες.

Το ίδιο ισχύει και για τις μικρές του γυναικείου ταμπλό Μαρία Κλέπκου και Διονυσία Μάτιου που είχαν καταπληκτική απόδοση, έφτασαν στον ημιτελικό, όπου λίγο έλλειψε να είναι εκείνες που θα κάνουν το… μπαμ της διοργάνωσης, ωστόσο έχασαν με 2-1 στην τελευταία φάση από τις έμπειρες Αγγελοπούλου / Κωνσταντίνου.

Οι Κύπριες, όμως τελικά δεν γλύτωσαν την ήττα, αφού οι Μαναβή / Σπηλιωτοπούλου στην τρίτη τους συμμετοχή σε τελικό, κατάφεραν να κατακτήσουν το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο σε τουρνουά Master.

Το κέρδος της περιοχής

Το τέλος άφησε μια γλυκιά γεύση σε όλους. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική από τον κόσμο που γέμισε τις κερκίδες και όπως έδειξε και με διπλάσια χωρητικότητα, πάλι δεν θα ήταν αρκετό να χωρέσει το πλήθος κόσμου που βρέθηκε στη περιοχή. Στις κερκίδες ήταν και η κορυφαία ελληνίδα αθλήτρια Βάσω Καραντάσιου που όπως δήλωσε και η ίδια μετά από πολλά χρόνια παρακολούθησε αγώνες του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Η διοργάνωση άνοιξε και την όρεξη της τοπικής Αρχής που αν και πρωτάρηδες, είναι έτοιμοι για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων για να φιλοξενήσει περισσότερες διοργανώσεις αλλά και για να τις εκμεταλλευτούν οι κάτοικοι της περιοχής.