CHAMPIONS LEAGUE

Rendez-vu με την… Τουρ

Rendez-vu με την… Τουρ

Aπό την Γαλλία κόντρα στην Τουρ ξεκινά το μαγικό ταξίδι του ΠΑΟΚ στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ με τον Νικολαϊ Ζελιάσκοφ και τους παίκτες του να δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Δικέφαλο του Βορρά στην παρθενική του συμμετοχή στην διοργάνωση.

Με την ελπίδα το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ να συνοδευθεί με θετικά αποτελέσματα και να σταθεί ανταγωνιστικός ο… rookie ΠΑΟΚ φιλοξενείται στην Γαλλία από την Τουρ.

Η γαλλική ομάδα που έχει κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Πυλαία το 2005 είναι το μεγάλο φαβορί στην αναμέτρηση του 3ου Ομίλου καθώς ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με προβλήματα μιας και ο Ζελιάσκοφ έχει αμφίβολο τον Πέτρογλου.

Η ατυχία έδωσε ραντεβού με τον ακραίο των «ασπρόμαυρων»  μία ημέρα πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι Συγκεκριμένα στην προπόνηση με τα βάρη ο Εβρίτης ακραίος γλίστρησε στο στρώμα και ο έμπειρος ακραίος τραυματίστηκε στα πόδια ευτυχώς ελαφριά. Του έγιναν ράμματα και αν και ακολούθησε κανονικά την αποστολή πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί.

Ζελιάσκοφ: «Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα»

Για τον αυριανό αγώνα με την Γαλλική Τουρ ο Νικολάι Ζελιάσκοφ τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα με τεράστια εμπειρία από το Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα  προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Για εμάς αυτά τα παιχνίδια μόνο κέρδος θα είναι».

Όσο αφορά τον αντίπαλο ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε: «Η Τουρ είναι μια πολύ έμπειρη και επικίνδυνη ομάδα καθώς παίζει πολύ γρήγορα και με πολλές κομπίνες. ‘Όπως όλες παραδοσιακά οι γαλλικές ομάδες έτσι και αυτή παίζει πολύ άμυνα, σπάει πολλές μπάλες και έχει μια πλειάδα πολύ καλών παικτών».

Εφραιμίδης : «Μοναδική εμπειρία»

Ανυπόμονος για την πρώτη του συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ εμφανίστηκε ο ακραίος του ΠΑΟΚ  Δημήτρης Εφραιμίδης ο οποίος λίγο πριν αναχωρήσει η ομάδα για τη Γαλλία τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είναι για εμάς μια μοναδική εμπειρία. Ανεξαρτήτου αποτελεσμάτων στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσα από τη συμμετοχή μας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση θα αποκομίσουμε σημαντικές εμπειρίες για τις εγχώριες διοργανώσεις».

Όσο αφορά το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στην Τουρ ο Δημήτρης Εφραιμίδης είχε να πει: «Κάθε πρεμιέρα είναι πολύ σημαντική. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία δυνατή και έμπειρη ομάδα που πρωταγωνιστεί όλα αυτά τα χρόνια στο γαλλικό πρωτάθλημα. Πρώτη φορά αγωνιζόμαστε σε τέτοιο επίπεδο και είναι ευκαιρία να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε και που κυμαινόμαστε στον όμιλο. Είναι καλό που προερχόμαστε από νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το αγωνιστικό προφίλ  της Τουρ ο νεαρός ακραίος τόνισε: «Όπως όλες οι γαλλικές ομάδες έτσι και η Τουρ είναι πολύ καλή στο κομμάτι μπλοκ άμυνα για αυτό χρειάζεται από την πλευρά μας να έχουμε πολύ υπομονή και να μην κάνουμε εύκολα το λάθος. Πρέπει να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι της, να κλείσουμε τον διαγώνιο της και διεκδικήσουμε με πάθος τη νίκη όπως θα κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια».

3ος ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική

4/11, 21.30: Τουρ (Γαλλία) – ΠΑΟΚ (Ελλάδα)

5/11, 21.30: Τρεντίνο (Ιταλία) – Νόλικο Μαασέικ (Βέλγιο)