ΔΙΕΘΝΗ

Ρεσιτάλ της MVP Βεργίδου και θρίαμβος για OrPo (photos)

Ρεσιτάλ της MVP Βεργίδου και θρίαμβος για OrPo (photos)

Χρειάστηκαν τα «μαγικά χέρια» της Ελληνίδας πασαδόρου για να κερδίσει η OrPo Οριβέσι την πρωτοπόρο Πόλκι Κουυσάμο στο εκτός έδρας ντέρμπι κορυφής την πρωτοπόρο του φινλανδικού πρωταθλήματος και να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή στον… πόντο!

Στον αγώνα που παρακολούθησαν περίπου 400 θεατές η διεθνής Όλγα Βεργίδου έδωσε ρεσιτάλ… Πραγματοποιώντας το καλύτερό της φετινό παιχνίδι στη Φινλανδία, μέχρι το επόμενο,  αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης, καθώς παράλληλα με τα άριστα οργανωτικά της καθήκοντα πέτυχε και 3 πόντους.

vergidou_orpo

Οι φιλοξενούμενες καθοδηγούμενες από το αριστοτεχνικό παιχνίδι της Ελληνίδας «μαέστρου», κατάφεραν με καλύτερη υποδοχή (58%) και λιγότερα λάθη (26-11) να σάρωσουν με 3-0 (25-22, 26-24, 25-19) την πανίσχυρη Πόλκι Κοουσάμο και έπιασαν στην 2η θέση με 26β την HRK. Να σημειωθεί πως η ομάδα της Βεργίδου έχει 11 αγώνες, δύο λιγότερους από την επικεφαλής Κοουσάμο που έχει 27 βαθμούς σε 13 ματς και έναν λιγότερο από την ισόβαθμη ΗΡΚ.

vergidou_team_orpo

Τοπ σκόρερ των δύο ομάδων ήταν με 17 πόντους η Προκοπένκο των ηττημένων και η Βραζιλιάνα Στεντιλε της OrPo Οριβέσι.

vergidou 2

Η Θεσσαλονικιά πασαδόρος, φειδωλή στις δηλώσεις της λίγες ώρες μετά την σπουδαία νίκη και την βράβευσή της ως MVP τόνισε τα εξής: «Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα μας για το καλό παιχνίδι. Παίξαμε πολύ δυνατά εναντίον της πρωτοπόρου του πρωταθλήματος».