CHAMPIONS LEAGUE

Ρωσική… σφήνα για το Final 4

Ρωσική… σφήνα για το Final 4

Με τη ρωσική έδρα να αποτελεί τη σοβαρότερη απειλή για τους Ιταλούς, η 10η  Ιανουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων των ομάδων στη CEV για τη διοργάνωση του Final Four  Champions League.

Η γειτονική Ιταλία, μετά την ανάθεση του αντίστοιχου ραντεβού των γυναικών, φιλοδοξεί με την υποψηφιότητα της Περούτζια, να καταφέρει να φέρει στη Ρώμη το φάιναλ φορ των ανδρών, έξι χρόνια μετά το τρόπαιο που σήκωσε στο Μπολζάνο η Τρεντίνο το 2011.

Στο “κόλπο” της διοργάνωσης μπήκε γερά μάλλον και η Ρωσία με την κάτοχο του τίτλου Ζενίτ και το Καζάν να διεκδικεί πιθανότατα τους αγώνες της 4άδας στη χώρα της, με την ελπίδα πως και αυτή τη φορά μετά το 2013 που φιλοξενήθηκε στο Ομσκ, να σηκώσει την κούπα η “οικοδέσποινα”. Αυτή τη φορά προσδοκία όλων θα είναι να φτάσει η παρέα του Λεόν στον τίτλο, καθώς πριν 4 χρόνια είχε μείνει τρίτη, στη σκιά της πρωταθλήτριας Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ.

Αυτές θεωρητικά φαντάζουν ως οι πιο δυνατές υποψήφιότητες, καθώς σε περίπτωση που Τουρκία και Πολωνία εκδηλώσουν την επιθυμία για τη φιλοξενία της διοργάνωσης, οι πιθανότητες της τελικής ανάθεσης δεν είναι τόσο μεγάλες. Για τους μεν Τούρκους για λόγους ασφαλείας με την περίπλοκη κατάσταση που υπάρχει στη χώρα και για τους Πολωνούς, γιατί δύσκολα η CEV θα δώσει για δύο συνεχόμενες χρονιές στην ίδια χώρα την τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μετά το περσινό F4 της Κρακοβίας, αλλά και του επικείμενου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017 στην Πολωνία.