ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σ. Βλαχάκης: «Πραγματική γιορτή για το άθλημα»

Σ. Βλαχάκης: «Πραγματική γιορτή για το άθλημα»

Ο ακραίος της Αγίας Παρασκευής, Σταύρος Βλαχάκης, που στις 19.00 θα βρεθεί με την ομάδα του αντιμέτωπος με τους «χάλκινους» ήρωες της εποποιίας της Γάνδης στο φιλικό των ομάδων στο κλειστό της Αγίας Παρασκευής, δήλωσε στο Volleyplanet ότι όσο κι αν και ακόμη δεν μπορεί να το πιστέψει, περιμένει να γίνει μία μεγάλη γιορτή!

baxakis_aeap1_

Τελευταία φορά που είχαμε δει κάποια από τα μέλη της ομάδας της Γάνδης, ήταν πριν από 6 χρόνια στην κλήρωση της Volleyleague στο “ΔΑΪΣ”  να βραβεύονται ανήμερα της 23ης επετείου της Γάνδης, από τον σπουδαίο Σουηδό αντίπαλό τους τότε, Μπένγκ Γκούσταφσον.

Σήμερα στις 19.00 στο πλαίσιο του 9ου τουρνουά «Φανούρης Αγάθος» η χάλκινη ομάδα του Πανευρωπαϊκού του 1987, θα παίξει ξανά μαζί για πρώτη φορά από τότε, για φιλανθρωπικό σκοπό,  απέναντι σε νεότερους αθλητές, για τους οποίους οι διεθνείς της Γάνδης υπήρξαν ινδάλματα, ως αφίσες στους τοίχους των δωματίων τους και ο κύριος λόγος της ενασχόλησής τους με το βόλεϊ .

hellas-gandh-1987

«Ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει… Μόνο που το συζητάμε μεταξύ μας και το βλέπω και στο ίντερνετ. Δεν μπορείς να το πιστέψεις, εύκολα είναι πολύ μεγάλο γεγονός» δήλωσε εις εξ αυτών, ο ακραίος της Α.Ε.Α.Π, Σταύρος Βλαχάκης και συμπληρώνει: «Η επιτυχία του 1987 στη Γάνδη, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την αντίστοιχη του μπάσκετ στο ΣΕΦ. Η 4η Οκτωβρίου για το βόλεϊ ήταν μία ημέρα, μία ημερομηνία σταθμός, που σηματοδότησε ένα καλύτερο μέλλον για το άθλημα και ώθησε πολλά μικρά παιδιά να ασχοληθούν με το βόλεϊ. Νομίζω πως ήταν συνολικά μία αφετηρία της ανόδου του βόλεϊ στην Ελλάδα, καθώς με την προβολή που ακολούθησε είχαμε πλέον τα δικά μας πρότυπα και ινδάλματα».

triantafyllidis_blaxakis

Όταν όμως γνωρίσεις από κοντά κάποια από αυτά τα «ιερά τέρατα» του αθλήματος, τους δεις, τους ακούσεις να μιλάνε, τους σφίξεις το χέρι και πολύ περισσότερο τους παίξεις και ως αντίπαλος, όλο αυτό το μυστήριο και το πέπλο της μεγαλοπρέπειας που τα καλύπτει, εξαφανίζεται! Όχι όμως και ο σεβασμός για την ίσως πιο ταλαντούχα, αλλά σίγουρα πιο επιτυχημένη Εθνική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ.

«Κάποιους από αυτούς τους μεγάλους αθλητές τους έχω γνωρίσει και προσωπικά παίζοντας μαζί τους μπιτς βόλεϊ. Αναφέρομαι στο Δημήτρη Καζάζη, το Δημήτρη Γόντικα και φυσικά καλύτερα από όλους το Μιχάλη Τριανταφυλλίδη, λόγω των συμμετοχών στα τουρνουά που διοργανώνει. Χωρίς να μπορώ να πω σε καμία περίπτωση πως τους έχω απομυθοποιήσει ως αθλητές και ως προσωπικότητες, με τους εν λόγω τρεις κυρίους, όπως συμβαίνει όταν τους νιώθεις κάποιον πιο κοντά σου, έχω πάψει πια να νιώθω αυτό το … δέος που έχεις για κάτι άγνωστο και απλησίαστο για σένα..».

ethniki_aeap

Πέρα όμως από την ιστορική σημασία αυτού του φιλικού για την προβολή του βόλεϊ, ο Βλαχάκης δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην αξιέπαινη πρωτοβουλία της Αθλητικής Ένωσης Αγίας Παρασκευής, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, για τη στήριξη του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Προσωπικά δεν γνώριζα πριν από δύο μήνες για αυτή την πρωτοβουλία στήριξης που έχει ξεκινήσει ο σύλλογος για το «Χαμόγελο του Παιδιού». Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και για το σκοπό, αλλά και για τον τρόπο που καταφέρνει να φτάσει στην επίτευξη αυτού του σκοπού. Γιατί με ένα τέτοιο φιλικό, όπως το αποψινό, νομίζω πως διαφημίζεις το άθλημα, προβάλλεις και πάλι αυτή την επιτυχία και δείχνει πως το βόλεϊ δεν έχει ηλικία και μπορεί κάθε άνθρωπος να παίξει σε υψηλό επίπεδο και σίγουρα όπως θα δούμε και το βράδυ, προσφέρει και πολλές συγκινήσεις. Τόσο για τους θεατές που βλέπουν αυτούς τους σπουδαίους αθλητές, αλλά όσο και για τους ίδιους νομίζω γιατί μετά από τόσα χρόνια που βρίσκονται στις κερκίδες κάποιων γηπέδων ως θεατές, το γεγονός ότι σήμερα θα βρεθούνε στον αγωνιστικό χώρο 9Χ9 και θα ξαναπαίξουν μαζί μετά από τόσα
χρόνια, είναι συγκινητικό…»

Ποιά είναι όμως  η φάση, το μπλοκ ή η επίθεση που έχει σκεφτεί ότι θα’ θελε να πετύχει απόψε ο Σταύρος Βλαχάκης κόντρα σε έναν εκ των Στέλιο και Δημήτρη Καζάζη, Τριανταφυλλίδη, Γόντικα, Αμαριανάκη, Ντράγκοβιτς, Μαργαρώνη, Ανδρεόπουλο,Τερζάκη, Φάκα και Λυκούδη;

«Δεν έχω σκεφτεί κάτι… Αυτό που θα μου άρεσε να βγει είναι μία πραγματική γιορτή και από τις δύο πλευρές και νομίζω πως θα δούμε ακριβώς αυτό. Θεωρώ ότι θα γίνουν και φάσεις εκπληκτικές, αφού οι άνθρωποι αυτοί δεν χρειάζονται καν… ζέσταμα. Και μόνο που όλοι τους είναι πάνω από δύο μέτρα, το μπλοκ το έχουν για πλάκα και… όρθιοι! Βλέπω λοιπόν μεγάλες μάχες στο φιλέ!!!»