Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Save the date: Πρώτο σερβίς στις 2/11 για την Volleyleague!

Save the date: Πρώτο σερβίς στις 2/11 για την Volleyleague!

Χωρίς την ΑΕΚ αλλά με δέκα -αν όλα πάνε καλά ομάδες- και πρώτο σερβίς στις 2/11 θα ξεκινήσει τελικά το πολύπαθο πρωτάθλημα της Volleyleague.

Στο… παρά ένα φαίνεται πως σώζεται και φέτος το πρωτάθλημα αφού το Διοικητικό Συμβούλιο της Παρασκευής έβγαλε ειδήσεις. Δεν λέμε οριστικές γιατί η ιστορία έχει αποδείξει ότι καλύτερα να είμαστε συγκρατημένοι με την ΕΣΑΠ.

Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 2 Νοεμβρίου ενώ η κλήρωση του θα διεξαχθεί στις 21 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Το τουρνουά του Λιγκ Καπ θα διεξαχθεί 25-27 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 10 ομάδων (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ηρακλής, Φοίνικας Σύρου, ΑΟ Κηφισιάς, Ελπίδα, ΟΦΗ, Παμβοχαϊκός, Εθνικός Αλεξανδρούπολης) και σίγουρα θα αποτελέσει ένα καλό τουρνουά προετοιμασίας για τις ομάδες που συγκροτήθηκαν τελευταία στιγμή.

Τα σπουδαία από την ΕΡΤ περιμένουν στη Λίγκα με το τοπίο να ξεκαθαρίζει την ερχόμενη Τρίτη. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι πολύ σημαντικό για την ΕΣΑΠ αλλά τα μηνύματα μέχρι στιγμής από την ΕΡΤ για τα ερασιτεχνικά αθλήματα δεν είναι εξαιρετικά. Ενδεικτικό του ότι το χάντμπολ το οποίο ξεκίνησε στην ώρα του και με 12 ομάδες μετά από τέσσερις αγωνιστικές ακόμα παλεύει τη συμφωνία!

Οι αποφάσεις:

1.Παρέστησαν στη συνεδρίαση εκ μέρους του Τ.Α.Α.ΑΕΚ οι κ.κ. Αλέξης Αλεξίου, Νίκος Δευτεραίος οι οποίοι δήλωσαν πως η ΑΕΚ δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα 2019-20. Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. εξέδωσε διαπιστωτική πράξη μη συμμετοχής της Α.Ε.Κ. σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στο καταστατικό της Ε.Σ.Α.Π.

2.Αποφασίστηκε το νέο πρωτάθλημα 2019-20 να διεξαχθεί με 10 ομάδες.

3.Όλα τα ΤΑΑ (εκτός των τριών που έχουν πάρει ήδη άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., ο Α.Ο.Π.Κηφισιάς και ο Α.Ο.Φοίνικας Σύρου) δεσμεύτηκαν να έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους μέχρι την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 ημέρα διεξαγωγής της συνεδρίασης με σκοπό να γνωρίζουν όλοι έγκαιρα τα συμμετέχοντα σωματεία.

4.Aποφασίστηκε σε περίπτωση που κάποιο Τ.Α.Α. δεν εξασφαλίσει άδεια από την Ε.Ε.Α. δεν θα υπάρχει αναπλήρωση.

5.Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. Παντελής Ταρνατόρος ενημέρωσε το Σώμα για τα όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση του με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και για την συνάντηση που προγραμματίστηκε με την ηγεσία της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. αισιοδοξώντας πως θα συνεχιστεί η επιτυχημένη συνεργασία των προηγουμένων ετών.

6.Αποφασίστηκε η έναρξη του πρωταθλήματος για 2 Νοεμβρίου 2019.

7.Αποφασίστηκε η μετάθεση της μεταγραφικής περιόδου στις 23 Οκτωβρίου 2019.

8.Το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς 2019-20 αποφασίστηκε να διεξαχθεί 26-28 Οκτωβρίου 2019 σε τρεις ομίλους. Ο ένας από τους τρεις ομίλους θα φιλοξενηθεί από τον Α.Σ.Ελπίς Αμπελοκήπων. Για τους άλλους δύο που θα γίνουν στη νότια Ελλάδα θα υπάρξει απόφαση εντός των ημερών.

9.Εγκρίθηκαν όσα συμβόλαια αθλητών είχαν κατατεθεί από τα Τ.Α.Α. μέχρι σήμερα (11/10/2019).