Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Σάββατο χωρίς ανάσα για τη Volleyleague!

Σάββατο χωρίς ανάσα για τη Volleyleague!

Ένα γεμάτο Σάββατο (3/3) για τη Volleyleague με έξι αναμετρήσεις στη 19η στροφή του πρωταθλήματος. Το πρώτο σερβίς θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη στις 4.30 με τον Εθνικό να υποδέχεται την ομώνυμη ομάδα του Πειραιά ενώ η αυλαία θα πέσει στις 7.30μ.μ στο Ζηρίνειο με την Κηφισιά να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό.

16.30 ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Εθνικός Πειραιώς

Στη μάχη των… Εθνικών στην Αλεξανδρούπολη ο τοπικός ΜΓΣ υποδέχεται τον συνονόματο του Πειραιά σε ντέρμπι παραμονής.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει 20 βαθμούς ενώ ο Εθνικός Πειραιώς έχει 24 και επιθυμεί να αποφύγει τα πλέι άουτ! Στον Α΄γύρο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης νίκησε στην Καλλιθέα με 3-2 σετ και θέλει βαθμούς για να διατηρήσει και την απόσταση από τον Παναθηναϊκό.

Αγωνιστική προβλήματα δεν υπάρχουν και ο ακραίος της ομάδας του Έβρου Δημήτρης Ριζόπουλος είπε: «Οι δύο ομάδες έχουν κοινούς στόχους. Στην έδρα μας παίζουμε πάντα καλύτερα. Πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να βελτιώσουμε την θέση μας στα πλέι άουτ και να κυνηγήσουμε το θαύμα των πλέι οφ. Δυστυχώς η 8αδα δεν είναι μόνο στο χέρι μας. Εξαρτάται και από αποτελέσματα άλλων ομάδων. Είναι καθήκον μας να παίξουμε για τη νίκη και στα τέσσερα ματς που απομένουν στην κανονική περίοδο».

Ο Εθνικός Πειραιώς προέρχεται από δύο ήττες σε αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και θα προσπαθήσει να σημειώσει την ένατη νίκη της στο πρωτάθλημα.

Ο ακραίος του Εθνικού Πειραιώς Κυριάκος Σπυριούνης είπε: «Είναι δύσκολη έδρα η Αλεξανδρούπολη και ο αγώνας έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες. Προβληματιστήκαμε πολύ μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια να κλάψουμε ή να χαρούμε. Ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας είναι λίγος και τον αφιερώνουμε στην βελτίωση και στην προετοιμασια μας. Εκτός έδρας παίζουμε καλύτερα αλλά δε μπορώ να δώσω εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό. Ίσως να υπάρχει η πίεση της έδρας για τη νίκη. Θετικό αποτέλεσμα στην Αλεξανδρούπολη θα μας διατηρήσει κοντά στο στόχο της 8αδας».

17.00 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (ΕΡΤ2)

Στο Μετς ο ανεβασμένος Παναθηναϊκός κυνηγάει κάθε βαθμό και υποδέχεται τον ΠΑΟΚ που μετά την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων στρέφουν την προσοχή τους σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Οι πράσινοι είναι στους 17 βαθμούς και η παρουσία τους στα πλέι άουτ είναι σίγουρη ωστόσο όσους πιο κοντά θα βρίσκεται με τις υπόλοιπες ομάδες τόσο πιο μικρή θα είναι η διαφορά στα πλέι άουτ ή  μπορεί να είναι και μηδενική εφόσον πλησιάσει κι άλλο τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Αγωνιστικά ο Ερικ Μπατατζίμ κάνει συντήρηση για να αντέξει την πίεση από τα δαστρέμματα που τον ταλαιπωρούν.

Ο νεαρός Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος που αναδείχτηκε και MVP Biκος Cola την 18η αγωνιστική δήλωσε: «Από αγώνα σε αγώνα δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο. Υπάρχει πίεση αλλά την διαχειριζόμαστε σωστά. Δεν έχει σημασία η ατομική διάκριση αλλά η ομαδική διάκριση και η επίτευξη του μεγάλου στόχου της παραμονής. Θέλουμε πάντα τη νίκη ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και το επίπεδο που έχει. Η ομάδα αρχίζει να βρίσκει καλύτερο ρυθμό και ελπίζω να μας βγει ένας καλός αγώνας».

Ο ΠΑΟΚ χωρίς το Θάνο Παπαδημηρίου που υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση και θα μείνει εκτός δράσης για δύο με τρεις εβδομάδες, προέρχεται από την εντός έδρας ήττα στον αγώνα με τον Φοίνικα. Ο Δικέφαλος κυνηγάει το γόητρο και κυρίως τη  διαρκή αγωνιστική άνοδο με στόχο τα πλέι οφ.

Ο Ντανιέλε Ρίτσι μετά τον αγώνα με την Σασταμάλα και την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων στο Τσάμπιονς Λιγκ είπε: «Κλείσαμε τον κύκλο στην Ευρώπη και έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς στην έδρα του Παναθηναϊκού. Πρέπει να αποκτήσουμε το κίνητρο μας στα ματς που απομένουν στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Θέλουμε νίκη σε όλους τους αγώνες. Ξέρουμε πως ο Παναθηναϊκός θέλει του βαθμούς αλλά εμείς πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτούς τους αγώνες ώστε να είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες που θα κρίνουν τους τίτλους».

17.30 Ηρακλής Πετ. 2015 – Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013

Στη Μίκρα ο Ηρακλής θέλει να κρατηθεί μέσα στην πρώτη 4αδα και φιλοξενήσει την Παναχαϊκή που αν και έχει υποβιβαστεί δεν τα παρατάει και ψάχνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Ηρακλής προέρχεται από την ήττα στο Ζηρίνειο από την Κηφισιά με 3-1 σετ αλλά έστω και με βραχεία κεφαλή διατηρεί την 4η θέση με 28 βαθμούς. Ο Δημήτρης Εφραιμίδης πιθανότατα να προφυλαχθεί ώστε να μην πάθει υποστροπή το διάστρεμμα που υπέστη. Ο γηραιός θέλει να πετύχει την 11η νίκη του, ενώ στην έδρα του έχει ηττηθεί μόνο από τον Ολυμπιακό με 3-2 σετ.

Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός είπε: «Θέλουμε να γυρίσουμε στις νίκες και ο αγώνας προσφέρεται για ένα τρίποντο που θα ενισχύσει τη βαθμολογική μας θέση. Δεν πρέπει όμως να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο μας. Η Παναχαϊκή παίζει ελεύθερα και κυνηγάει όλα τα ματς. Ο Εφραιμίδης θα αγωνιστεί εάν υπάρξει μεγάλη ανάγκη. Ο αγώνας θέλει μεγάλη προσοχή».

Ο Σταύρος Σταματόπουλος δουλεύει με τα νέα παιδιά της Παναχαϊκής και όπως τονίζει το κίνητρο που έχουν όλοι είναι οι καλές εμφανίσεις και η βελτίωση τους. «Εχει χαθεί η παραμονή αλλά όχι και η όρεξη για να παίξουμε βόλεϊ. Τα νέα παιδιά της ομάδας τα δίνουν όλα στην προπόνηση για να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Παρά τις ήττες δεν είμαστε εύκολος αντίπαλος για καμία ομάδα ούτε παρατάμε τους αγώνες. Παλεύουμε όλα τα μας και αυτό μας δίνει ικανοποίηση», είπε ο τεχνικός των «ροσονέρι».

19.οο ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου – ΓΑΣ Παμβοχαϊκός

Από τους πιο αμφίρροπους αγώνες της αγωνιστικής θα γίνει στο Αιγίνιο όπου η τοπική Νίκη θα αντιμετωπίσει τον Παμβοχαϊκό. Κοινός στόχος των δύο ομάδων η 8αδα!

Η Νίκη Αιγινίου είναι στους 27 βαθμούς και μοιράζεται την 5η θέση με την Κηφισιά και τον Ηρακλή Χαλκίδας. Προηγείται τρεις βαθμούς του Παμβοχαϊκού και θέλει να πάρει τρίποντο για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση της 8αδας. Ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της Νίκης Αιγινίου Αργύρης Μαυροβουνιώτης είπε: «Μπήκαμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Εχουμε μείνει τέσσερις αγωνιστικές αλλά όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Το πρωτάθλημα είναι απρόβλεπτο. Κάνουμε νίκες με τρίποντα και δεν αλλάζει η βαθμολογία. Ο Παμβοχαϊκός έχει δυναμώσει πολύ και περιμένω μεγάλη μάχη. Εδώ που είμαστε έχουμε στόχο και την 8αδα αλλά και ένα καλό πλασάρισμα για τα πλει οφ. Στην έδρα μας παίζουμε καλά και ο κόσμος μας βοηθάει πολύ στο ρυθμό μας».

Ο Παμβοχαϊκός προέρχεται από σερί τεσσάρων νικών και δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Ο λίμπερο του Παμβοχαϊκού Δημήτρης Γκαράς είπε: «Μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου έχουμε σειρά αγώνων που είναι στα δικά μας μέτρα. Εάν είμαστε σοβαροί και αποφασισμένοι να πάρουμε τέσσερις νίκες στα τέσσερα ματς που απομένουν ώστε να σφραγίσουμε την 8αδα και ίσως και ένα υψηλότερο πλασάρισμα. Η Νίκη έχει καλούς ακραίους και πολύ καλό πασαδόρο που διαχειρίζεται καλά τα επιθετικά όπλα της ομάδας του. Εαν μπορέσουμε να περιορίσουμε τον Μαυροβουνιώτη και τον Παπαδόπουλο τότε θα έχουμε τον πρώτο λόγο γισα τη νίκη».

19.00 ΑΟ Φοίνικας Σύρου – ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας

Φοίνικας Σύρου και ο Ηρακλής Χαλκίδας θα αναμετρηθούν δυο φορές μέσα σε πέντε μέρες αρχής γενομένης  για το πρωτάθλημα και μετά για το Λιγκ Καπ.

Ο Φοίνικας προέρχεται από την εντυπωσιακή νίκη στην έδρα του ΠΑΟΚ με 3-2 σετ ενώ με 34 βαθμούς έχει διαφορά ασφαλείας έξι βαθμών από τον Ηρακλή που ακολουθεί.

Ο πασαδόρος της ομάδας της Σύρου Θάνος Μαρούλης μίλησε για τη διπλή «μάχη» με τον Ηρακλής Χαλκίδας: «Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί θα είχαμε τελειώσει με την 3η θέση πιο νωρίς. Έχουμε μια νέα ευκαιρία μπροστά μας με τη Χαλκίδα να το κάνουμε πράξη. Η νίκη επί του ΠΑΟΚ σίγουρα βοήθησε όμως αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι όπως όλα. Τα πράγματα είναι απλά, όταν η ομάδα παίζει καλά κερδίζει οποιονδήποτε, όταν δεν παίζει καλά μπορεί να χάσει από οποιονδήποτε. Δουλεύουμε σκληρά και μεθοδικά και ελπίζω σε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα που θα μας δώσει μεγάλο βαθμολογικό αβαντάζ και θα επαναφέρει τα χαμόγελα και την αισιοδοξία στον κόσμο μας. Πιστεύω θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι και η ομάδα που θα είναι πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία θα έχει το προβάδισμα για τη νίκη».

Ο Ηρακλής Χαλκίδας βρίσκεται από την Παρασκευή το μεσημέρι στη Σύρο. Η ομάδα του Σπύρου Γκολίτση προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες ήττες αλλά το 3-2 στον αγώνα με τον Ολυμπιακό έβγαλε και πάλι θετικά μηνύματα. Ο κεντρικός του Ηρακλή Χαλκίδας που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στον Φοίνικα, ο Δημήτρης Χαραλαμπίδης είπε: «Θα παίξουμε δύο ματς σε λίγες μέρες και θα κριθούν πολλά για τους εφετινούς μας στόχους. Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη αλλά εμείς πρέπει να δείξουμε και στο γήπεδο πως την θέλεουμε περισσότερο. Το σίγουρο είναι πως θα γίνει ωραίος ο αγώνας. Θέλουμε τη νίκη και για να την ψυχολογία του δεύτερου αγώνα για το Λιγκ Καπ. Αν έπρεπε να διαλέξω μία νίκη σε έναν από τους δύο αγώνες θα προτιμούσα νίκη στον αγώνα πρωταθλήματος. Τον  θεωρώ πιο σημαντικό και διακυβεύβονται περισσότερα για την ομάδα μου».

19.30 ΑΟΠ Κηφισιάς – Ολυμπιακός

Ο πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί στο Ζηρίνειο κόντρα σην Κηφισιά η οποία θέλει να επωφεληθεί τον παράγοντα της έδρας για να βελτιώσει την θέση της στην βαθμολογία στην προσπάθεια της να κρατηθεί μέσα στα πλέι οφ.

 Ο ΑΟΠ Κηφισιάς μοιράζεται την 5η θέση μαζί με Νίκη Αιγινίου και Ηρακλή Χαλκίδας και θέλει να κρατηθεί μέσα στην 8αδα που οδηγεί στα πλέι οφ. O έμπειρος λίμπερο του ΑΟΠ Κηφισιάς Γιώργος Κάπελλας είπε: «Είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό που έχει χάσει μόνο δύο βαθμούς σε όλο το πρωτάθλημα. Είναι σε καλή κατάσταση και αυτό φαίνεται και από την εξαιρετική πορεία του στην Ευρώπη. Εμείς από την πλευρά μας προερχόμαστε από μία καλή εμφάνιση και νίκη απέναντι στον Ηρακλή και έχουμε καλή ψυχολογία. Στο Ζηρίνειο απέναντι στον Ολυμπιακό θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε προκειμένου να πάρουμε κάτι καλό από το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε δύσκολα στον Ολυμπιακό και να αντέξουμε στην πίεση που θα μας ασκήσει. Αν η υποδοχή μας αντέξει στην πίεση του Ολυμπιακού στο σέρβις και μπορέσουμε να τον ακολουθήσουμε στο σκορ τότε μπορούν να συμβούν καλά πράγματα για εμάς».

Στο Ζηρίνειο επιστρέφουν με τον Ολυμπιακό ο Κώστας Χριστοφιδέλης και ο Γιώργος Στεφάνου που στο παρελθόν αγωνίστηκαν στην Κηφισιά ενώ οι ερυθρόλευκοι θέλουν να διατηρήσουν το αήττητο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ δήλωσε: «Αφήνουμε στην άκρη την ευρωπαϊκή νίκη και κοιτάμε πάλι τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι η Κηφισιά έχει μια δύσκολη έδρα, όπου έχει πάρει νίκες και έχει δυσκολέψει τους αντιπάλους. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στα τεχνικά κομμάτια και να συνεχίσουμε την νικηφόρα πορεία μας στο πρωτάθλημα».

Volley league «Πάμε Στοίχημα»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (19η αγωνιστική)

Σάββατο 3 Mαρτίου 2018

Γυμναστήριο Μιχ.Παρασκευόπουλος Αλεξανδρούπολη 16.30: ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Εθνικός Πειραιώς

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Βασιλειάδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης. Επόπτες: Τονονίδης, Σαρμίδης. Γραμματεία: Καδόγλου.

Γυμναστήριο Μετς 17.00 (ΕΡΤ2): Παναθηναϊκός ΑΟ – ΠΑΟΚ

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Διαμάντης, Μαυρικίδου, Γραμματεία: Εμανοηλίδη.

Γυμναστήριο Μίκρας 17.30: Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 – Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013

Διαιτητές: Αβραμίδης, Σταυριανίδης, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Γιώγιου, Τοσουνίδης, Γραμματεία: Καρακούλια.

Γυμναστήριο Ερμούπολης 19.00: ΑΟ Φοίνικας Σύρου – ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας

Διαιτητές: Ονόπας, Παπακοσμάς, Παρατηρητής: Βαρθαλίτης, Επόπτες: Παπαδημητρίου, Καλπακίδου, Γραμματεία: Κούτρα.

Γυμναστήριο Αιγίνιο 19.00: ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου – ΓΑΣ Παμβοχαϊκός

Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Θεμελής, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Σαρακινίδης, Βένος, Γραμματεία: Ψάρρα.

Γυμναστήριο Ζηρίνειο, Κηφισιά 19.30: ΑΟΠ Κηφισιάς – Ολυμπιακός ΣΦΠ 

Διαιτητές: Φραγκάκης, Αγγελίδης, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Πετρόπουλος, Κυριαλάνη, Γραμματεία: Παπασηφάκη