ΔΙΕΘΝΗ

Σε κώμα 21χρονη βολεϊμπολίστρια, θύμα δολοφονικής επίθεσης!

Σε κώμα 21χρονη βολεϊμπολίστρια, θύμα δολοφονικής επίθεσης!

Δύσκολες ώρες ζει η Γερμανίδα ακραία/διαγώνια Κιάρα Χόενχόρστ της Μινστερ, που πριν από 5 μέρες έπεσε θύμα επίθεσης  οδηγού ενός βαν στους θαμώνες ενός υπαίθριου εστιατορίου στο κέντρο της γερμανικής πόλης, που είχε ως αποτέλεσμα δύο νεκρούς και 25 τραυματίες, αλλά και του ίδιου του δράστη, που στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο όχημά του.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν αργότερα ότι ανάμεσα στους τραυματίες, έξι εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση, είναι και η άσος της Μίνστερ . Η πολλά υποσχόμενη 21χρονη διεθνής (1.88μ) με την U17  και υποψήφια φέτος για την Εθνική Γυναικών, μετά την χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε, λόγω διαφόρων τραυμάτων στο κεφάλι, βρίσκεται σε τεχνητό ιατρικό κώμα. Ωστόσο οι γιατροί εκτιμούν πως η ζωή της Κιάρα δεν είναι πλέον σε θανάσιμο κίνδυνο.

Επίσημη ανακοίνωση για το ατύχημα της νεαρής αθλήτριας,  εξέδωσε ο γερμανικός σύλλογος, που μεταξύ άλλων ζήτησε την αποφυγή ερωτήσεων και λοιπών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σεβόμενοι τη συναισθηματική κατάσταση της οικογένειας Χόενχόρστ.

munster

“Έπειτα από αυτό που συνέβη στο Munster, θρηνούμε τους τραυματίες και τα θύματα. Με βαθιά απογοήτευση μάθαμε ότι η αθλήτριά μας, Chiara Hoenhorst, είναι μεταξύ των τραυματιών. Αυτή τη στιγμή δέχεται την ιατρική περίθαλψη στο Πανεπιστήμιο του Μίνστερ. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας ότι επί του παρόντος δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της Κιάρα. Λάβετε υπόψη τη συναισθηματική κατάσταση της οικογένειας, τις συμπαίκτριές της και ολόκληρης της ομάδας και αποφεύγετε τις ερωτήσεις και τις εικασίες – ειδικά στα social media”.

Foto: Jürgen Peperhowe