ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε νέο πρόγραμμα της Κομισιόν ο ΠΑ.Σ.Α.Π.

Σε νέο πρόγραμμα της Κομισιόν ο ΠΑ.Σ.Α.Π.

Μια ακόμη διεθνής επιτυχία και αναγνώριση για τον ΠΑ.Σ.Α.Π. που μετά την παρουσία του στο “2016 Protect Integrity” εξασφάλισε τη συμμετοχή του σε ένα ακόμη χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Ε.Ε.

Η ανακοίνωση του ΠΑ.Σ.Α.Π.

Τη συμμετοχή του σε ένα ακόμη χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Ε.Ε στην κατηγορία των «Small Collaborative Partnerships» εξασφάλισε ο ΠΑ.Σ.Α.Π., όπως ανακοίνωσε με σημερινή της απόφαση η Κομισιόν.

Μετά λοιπόν και το “2016 Protect Integrity” η παρουσία του Συνδέσμου μας για πολλοστή φορά ως ισότιμος συνεργάτης μεταξύ άλλων σημαντικών «partners», αποτελεί αναμφίβολα μία ακόμη διεθνής επιτυχία και αναγνώριση του έργου του ΠΑ.Σ.Α.Π. Χάρις στις επισταμένες προσπάθειες των τελευταίων ετών, καταφέραμε με «όπλο» την εξωστρέφεια μέσω ιστορικών συνεργασιών με φορείς, να αναπτύξουμε και να προωθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα του βόλεϊ, ενώ χάρις στην τεχνογνωσία μας προσφέρουμε σημαντικά οφέλη στους αθλητές.

Με τίτλο “Supporting Women Athletes From Europe” το εν λόγω project σχετίζεται με την υποστήριξη των γυναικών αθλητριών στην Ευρώπη και τις ίσες δυνατότητες-δικαιώματα, ένας τομέας για τον οποίο ο ΠΑ.ΣΑ.Π. έχει δραστηριοποιηθεί έντονα το τελευταίο διάστημα και για αυτό πέρα από τιμή αισθάνεται και δικαίωση των προσπαθειών του.

Μαζί με την ΕU Athletes και τον ΠΑ.ΣΑ.Π. τις… δυνάμεις τους στο νέο πρόγραμμα «ενώνουν» δύο σύνδεσμοι αθλητών από Ισπανία και Ιρλανδία οι AJFSF (Asociacion de Jugadores de Futbol Sala Femenino) και GPA (Gaelic Players Association) αντίστοιχα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έρευνα στις τρεις χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Ιρλανδία) για τις συνθήκες “εργασίας” των αθλητριών.

Κατόπιν αυτής της έρευνας, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Συνδέσμους Αθλητών θα πραγματοποιηθεί, συστηματική μελέτη και ανάλυση των δεδομένων, ώστε να αναδειχθούν τα υπάρχοντα προβλήματα ή οι ισχύουσες ορθές πρακτικές εφαρμογές πολιτικών ίσων ευκαιριών.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κοινής προσπάθειας θα είναι η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Οδηγού (προς τους Συνδέσμους Αθλητών) για την ισότητα των Φύλων στον Αθλητισμό, αλλά και η παροχή νομικής καθοδήγησης και πρακτικών συμβουλών, που θα μπορούν να εφαρμοστούν σε εθνικό επίπεδο.

Η έναρξη του προγράμματος έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιανουαρίου 2017 και η λήξη του τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, ενώ τον Ιούνιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το μεγάλο συνέδριο.