Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σε «θολό» Ζηρίνειο η «πρώτη» του Ηρακλή Κ.

Σε «θολό» Ζηρίνειο η «πρώτη» του Ηρακλή Κ.

Στη “σκιά” της φυλάκισης του βασικού χρηματοδότη της ομάδας Γ. Ζερβού, λόγω χρεών προς το δημόσιο και μέσα σε έντονο κλίμα αβεβαιότητας αρχίζει τη Δευτέρα 28 Αυγούστου στο κλειστό των βορείων προαστείων η έναρξη της φετινής προετοιμασίας της νεοφώτιστης ομάδας.

Το ραντεβού του τεχνικού Σπύρου Χουντουμάδη με τις αθλήτριές του είναι προγραμματισμένο για τις 18.00 στο Ζηρίνειο, ωστόσο, όπως είναι απόλυτα λογικό, στο μυαλό όλων είναι κυρίως το… αύριο και το μέλλον της καριέρας τους.

Η ανησυχία για την φετινή αγωνιστική παρουσία στην Α1 Γυναικών είναι πασιφανής, με την ομάδα να έχει δώσει στις αθλήτριες το ελεύθερο, αν θέλουν, να διαπραγματευτούν την μεταγραφή τους σε κάποιο άλλο σύλλογο, κάτι που μερικές πάντως το σκέφτονται σοβαρά. Η τελική όμως απόφαση είναι στο χέρι τους…

Σύμφωνα με πληροφορίες του Volleyplanet o ισχυρός άνδρας της ομάδας έχει διαμηνύσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να παρατήσει την ομάδα και ότι θα υπάρουν νέες εξελίξεις από τον Οκτώβριο. Ωστόσο, το σημαντικότερο πρόβλημα είναι πως η τελευταία ευκαιρία για μεταγραφή των αθλητριών εκπνέει στις 15 Σεπτεμβρίου. Βάσει ενός «παράθυρου» στην Επιτροπή μεταγραφών , ο Ηρακλής Κηφισιάς έχει, υπό προϋποθέσεις το δικαίωμα, να αποδεσμεύσει 3 αθλήτριες του περσινού του ρόστερ και να ακυρώσει όλες τις φετινές μεταγραφές.

iraklhs-kifisias-2017

Ακόμη όμως κι όσες αθλήτριες θέλουν να κάνουν χρήση του ανωτέρω  δικαιώματος, ούσες αντιμέτωπες με την δεινή οικονομική κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό βόλεϊ και τις πενιχρές προσφορές των θεωρητικά “μεγάλων” σωματείων, σκέφτονται να ρισκάρουν με την ελπίδα, ότι τους προσεχείς μήνες η κατάσταση θα βελτιωθεί και τα σημερινά δεδομένα του Ηρακλή Κηφισιάς θα αλλάξουν άρδην προς το καλύτερο.

Γεγονός πάντως είναι πως η περιπέτεια του κ. Ζερβού, έχει προκαλέσει μεγάλη ανατροπή σε πολλά από τα αρχικά φιλόδοξα πλάνα της ομάδας και οι άνθρωποι του Ηρακλή Κηφισιάς έχουν ήδη αποφασίσει να… κουρέψουν πολλά από τα έξοδα, προκειμένου το ιστορικό σωματείο να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα βιωσιμότητας αλλά και συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών.

Το Volleyplanet, όπως πάντα, παρακολουθεί με διακριτικότητα και την σοβαρότητα που αρμόζει στο θέμα τις όποιες εξελίξεις, οι οποίες μπορεί να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη και για ό,τι νεότερο δεδομένο προκύψει θα ενημερώσει του αναγνώστες του άμεσα, υπεύθυνα, έγκυρα και ασφαλώς με την υπογραφή των δημοσιογράφων του.