Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σερβίς στα ομορφότερα play offs

Σερβίς στα ομορφότερα play offs

Για μια θέση στον… ήλιο του τελικού της Α1 Γυναικών θα μονομαχήσουν από αύριο στα play offs οι 4 πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου. Η αυλαία των πρώτων ημιτελικών , που θα μεταδοθούν απευθείας από τα κανάλια Novasports, ανοίγει την Μ.Τετάρτη στις 18.00, όπου ο Κυπελλούχος Ολυμπιακός υποδέχεται στις 18.00 (Novasports 3) την ΑΕΚ με στόχο να διατηρήσει τα κεκτημένα και να βάλει τις βάσεις για ένα ακόμη νταμπλ.

Για “καθαρές” νίκες

Πέρα όμως από την αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων στο γήπεδο η άσος του Ολυμπιακού, Αρετή Τέζα στις δηλώσεις της έδειξε πως πέρα από πολύ καλό πασαδόρος πάνω από όλα είναι άνθρωπος.  «Έχω στεναχωρηθεί πολύ για την Ιωάννα (σ.σ, Κατσαντώνη) γιατί το κορίτσι έκανε μία νέα αρχή, ανέβηκε επίπεδο και έκανε μια καλή σεζόν. Είναι κρίμα να στα χαλάει όλα ένας τραυματισμός… Αγωνιστικά τώρα εμείς θα πάμε για δύο «καθαρές» νίκες και θα περιμένουμε απλά, χωρίς να μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, να δούμε ποιος θα έχουμε αντίπαλο στον τελικό».

Στο “στρατόπεδο” της ΑΕΚ, ο τεχνικός Μανόλης Ρουμλειώτης, προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ του τραυματισμού της Κατσαντώνη και να προσπαθήσει παρά τις μικροενοχλήσεις, που αντιμετωπίζουν κι άλλες του αθλήτριες (Γιακουμή, Αργυροπούλου, Νικούλη) να βρει τις απαραίτητες λύσεις, προκειμένου να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο. “Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται, αλλά αυτό με όσα μας έχουν συμβεί δεν είναι εύκολο. Παράλλήλα έχουμε φτάσει στο τέλος της χρονιάς και κάποιες αθλήτριες έχουν αρχίσει να βγάζουν… μικροπροβλήματα. Παρόλα αυτά μια ομάδα όπως η ΑΕΚ τα δίνει πάντα όλα για τη νίκη και αυτό θα κάνουμε και αύριο» τόνισε στο Volleyplanet ο Μανόλης Ρουμελιώτης, που προσανατολίζεται να παίξει με διαγώνια τη διεθνή της Κορασίδων, Ζωή Φάκη, αν και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κάποια έκπληξη, με την χρησιμοποίηση της έμπειρης, Βάσως Νικούλη.

Χωρίς εκπλήξεις στην Κυψέλη

Στον β’ ημιτελικό της ημέρας, στις 20.00 (Novasports 2) ο φιναλίστ του Κυπέλλου Παναθηναϊκός υποδέχεται στην Κυψέλη, τον Πανναξιακό. Η ομάδα της Νάξου, που πριν λίγες μέρες στο Αγρίνιο «ζόρισε» για τα καλά τις πράσινες, καθώς χρειάστηκε να φτάσουν στην ανατροπή για να προκριθούν στον τελικό, ταξίδεψε από σήμερα στην Αθήνα και λόγω των απαγορευτικών απόπλου που βγήκαν για Πέμπτη και Παρασκευή, θα επιστρέψει την Πέμπτη αεροπορικώς.

Το ηθικό πάντως της ομάδας είναι ακμαιότατο και τα κορίτσια του Βούλγραου τεχνικού, Ατάνας Πετρόφ, τόσο στον αγώνα της κανονικής περιόδου στη Νάξο, όσο και στο Κύπελλο, φαίνεται πως έχουν κλείσει την ψαλίδα της διαφοράς με το “τριφύλλι» και έρχεται αποφασισμένη να τελειώσει αυτό που άρχισε πριν λίγες μέρες στο Αγρίνιο, θέτοντας υποψηφιότητα για τον τελικό του πρωταθλήματος.
Η αποστολή ωστόσο του Πανναξιακού δεν θα ναι εύκολη, καθώς ο κόσμος του Παναθηναϊκού, αναμένεται να αποτελέσει τον παίκτη παραπάνω για την ομάδα του Γιώργου Ρούσση, που με πλήρη σύνθεση θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της έδρας που κέρδισε ως 2η στην κανονική περίοδο.

«Περιμένουμε ένα σκληρό ματς, καθώς πρόκειται για αγώνα των πλέι φο και οι δύο ομάδες θέλουν τη διάκριση. Λογικά θα υπάρχει άγχος και από τις δύο πλευρές, αλλά έχουμε παίξει αρκετά παιχνίδια μεταξύ μας και δε νομίζω πως μπορεί να υπάρχουνε εκπλήξεις» δήλωσε στο Volleyplanet o τεχνικός του «τριφυλλιού».

Πρωτάθλημα: Α1 Εθνική Κατ. Γυναικών PLAYOFF 1-4, 2-3
ΗΜ/ΝΙΑ
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
Σ Υ Ν Α Ν Τ Η Σ Η
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ
Μ. Τετάρτη 8/4/2015 (Novasports 3)
Μ. Μερκούρη
18.00
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
ΑΕΚ
Μιχαήλογλου-Μάλφας
Πολίτης
Μ. Τετάρτη 8/4/2015 (Novasports 2)
Πανελληνίου
20.00
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ
ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ
Μενεσλής-Μαρκάτης
Βαρθαλίτης