BEACH VOLLEY

Σερβίς στην… άμμο

Σερβίς στην… άμμο

Η έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου σηματοδοτεί και την έναρξη των διοργανώσεων στο Beach Volley με τα Masters, τα Open και τα Juniors του Πανελληνίου Σιρκουί να είναι έτοιμα να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και συναρπαστικές μονομαχίες στην άμμο και την ΕΟΠΕ να παρουσιάζει στο Μικρολίμανο το καλεντάρι των διοργανώσεων…

Το καλοκαίρι έφθασε και η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων του Beach Volley ξεκίνησε με την επίσημη παρουσίαση των Πρωταθλημάτων…

Masters, Open και Juniors είναι έτοιμα να κερδίσουν τις καλοκαιρινές εντυπώσεις και οι τσίρλίντερ στα τουρνουά να ανεβάσουν στα… ύψη την θερμοκρασία.

Η  ΕΟΠΕ, παρουσία του προέδρου της Γιώργου Καραμπέτσου παρουσίασε το φετινό καλεντάρι και μαζί με τους χορηγούς και διοργανωτές των τουρνουά δήλωσαν έτοιμοι να κερδίσουν εκ νέου το καλοκαιρινό στοίχημα…

Καραμπέτσος : «Χωρίς την Περιφέρεια θα είχαμε κλείσει»

Ο Γιώργος Καραμπέτσος ανέφερε κατά την ομιλία του τόνισε «Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley Masters & Juniors 2018. Μετά την περυσινή εξαιρετική επιτυχία που είχε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, είμαστε πανέτοιμοι να επαναφέρουμε το beach volley στην πρώτη γραμμή του καλοκαιρινού ενδιαφέροντος όλων των φίλων του αθλήματος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς που βρίσκονται για μία ακόμη αγωνιστική περίοδο δίπλα μας και συμβάλουν στην ανάπτυξη και προώθηση του κορυφαίου αθλήματος του καλοκαιριού, όπως και τους Δήμους που μας φιλοξενούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες καλή επιτυχία, υγεία και να προσφέρουν όμορφο αθλητικό θέαμα στους φιλάθλους.

To ελληνικό βόλεϊ και beach volley αυτή την στιγμή ζει και δεν έχει πτωχεύσει λόγω της βοήθειας των Περιφερειών και των Δήμων. Η φιλοξενία τους σε διοργανώσεις σάλας και άμμου, μας δίνει την δυνατότητα να συντηρείτε το άθλημα. Χωρίς αυτούς θα είχαμε κλείσει. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Σπύρο Πάντζα, ο οποίος βοηθάει και ήταν αυτός που ξεκίνησε τις προτάσεις για να υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια. Έχει συντελέσει σε μεγάλο βαθμό στο να έχουμε μεγάλη επιτυχία στο beach volley τα τελευταία τρία χρόνια».

Πάντζας : «Χέρι –χέρι να πετύχουμε περισσότερα»

Από την πλευρά του ο Ενταταλμένος Σύμβολος Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής, Σπύρος Πάντζας, επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα βρίσκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας για να πετύχουν όσα προβλέπει το Συμβόλαιο Συνεργασίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Πάντζας δήλωσε «Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Τα λόγια του κ. Καραμπέτσου πραγματικά με συγκινούν. Θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι η Περιφέρεια Αττικής και εγώ προσωπικά, αισθανόμαστε το ίδιο και θέλουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας, να προχωρήσουμε χέρι χέρι και να πετύχουμε περισσότερα. Υπογράψαμε συμβόλαιο συνεργασίας με σκοπό τη διάδοση του βόλεϊ και του beach volley, μέσα από τις υποδομές, από αθλητικές δράσεις και τη στήριξη σημαντικών διοργανώσεων. Για την Περιφέρεια αποτελεί προτεραιότητα γιατί τα οφέλη διαχέονται στους νέους ανθρώπους και στην κοινωνία. Συμβάλουμε έτσι ώστε η Αττική να γίνει αθλητικός και τουριστικός προορισμός και να τονώσουμε την τοπική κοινωνία. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με την Ομοσπονδία. Ξεκινήσαμε το 2016 έχοντας κοινή συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας, η Περιφέρεια αποφάσισε για το 2018 τη στήριξη αρκετών δράσεων της Ε.Ο.ΠΕ. με το κόστος να μην ξεπερνάει τις 60.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα είναι τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων και Κορασίδων, το φεστιβάλ μίνι βόλεϊ στην Κερατέα, η ημέρα του βόλεϊ που ιδρύσαμε και θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο Πεδίο του Άρεως και φυσικά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley. Δίνουμε σάρκα και οστά στη συνεργασία και αποδεικνύουμε ότι αυτό που κάναμε, δεν το κάναμε μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά δίνουμε και ουσία.

Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να υπογράφουμε μνημόνιο συνεργασίας και αυτό να μην παράγει καρπούς. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάζονται για να υλοποιηθούν αυτά που σχεδιάζουμε και σας συγχαίρω για τη δουλειά που κάνετε καθημερινά.  Εύχομαι η συνεργασία να αναπτύσσεται συνεχώς, οι αγώνες να έχουν επιτυχία και μέσα από την καρδιά μου να είστε όλοι καλά».

Οι «σταθμοί» των Masters

Θεσσαλονίκη, Σκύρος, Αρχαία Ολυμπία, Αντίρριο και Άγιος Νικόλαος αποτελούν τους 5 σταθμούς των φετινών Masters που ξεκινάνε με εντυπωσιακό τρόπο από την Πλατεία Αριστοτέλους στις 7 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 27-29 Ιουλίου στην Κρήτη.

Το πρόγραμμα των τουρνουά

07-10 Ιουνίου – Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη

15-17 Ιουνίου – Παραλία Μαγαζιά Σκύρος

05-07 Ιουλίου – Αρχαία Ολυμπία

13-15 Ιουλίου – Παραλία Αντιρρίου Ναύπακτος

27-29 Ιουλίου – FINAL  Άγιος  Νικόλαος

Χατζηγιαννάκης : «Να γίνει θεσμός στο νησί» 

Ο Δήμαρχος Σκύρου, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης ευχήθηκε να διεξαχθούν καλά τουρνουά και δήλωσε αισιόδοξος για την διοργάνωση στη Σκύρο.

«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ. Στην ουσία είμαστε ο μικρότερος Δήμος που θα διοργανώσει φέτος ένα από τα τουρνουά Μάστερς και είναι ιδιαίτερη τιμή. Είναι η πρώτη φορά που η Σκύρος θα διοργανώσει τουρνουά Μάστερς, παρά το γεγονός ότι όλα τα παιδιά της Σκύρου το καλοκαίρι παίζουν beach volley. Μας προτάθηκε από τον κ. Γιώργο Σιμόπουλο να φιλοξενήσουμε το τουρνουά και τον ευχαριστούμε πολύ» ανέφερε αρχικά ο κ. Χατζηγιαννάκης και συμπλήρωσε «Από την πρώτη επαφή με την Ομοσπονδία είδαμε ότι έχουμε κοινό τρόπο σκέψης και αντίληψης. Πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους Σκυριανούς, τους επαγγελματίες του νησιού, τις δημοτικές παρατάξεις, τους ξενοδόχους γιατί αν δεν έβαζαν πλάτες δεν υπήρχε περίπτωση να σηκώσουμε τέτοιους είδους διοργάνωση. Είμαι σίγουρος ότι θα πάνε όλα καλά, εύχομαι να γίνει θεσμός στο νησί και του χρόνου να λένε όλοι πόσο ωραία πέρασαν.

Είναι σημαντικό να ακούγεται ότι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες βάζουν πλάτη και καλά κάνουν. Στον πολιτισμό και στον αθλητισμό είναι χρέος όλων να συμμετέχουμε και να συμβάλουμε. Όλοι μαζί θα σας βγάλουμε ασπροπρόσωπους και εύχομαι όλα κάθε χρόνο να είναι και καλύτερα».

Χρυσανθακόπουλος «Όλοι θα περάσουν καλά στην περιοχή μας»

Ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Αντώνης Χρυσανθακόπουλος αναφέρθηκε στα οφέλει του αθλητικού τουρισμούς τονίζοντας «Ήταν ιδιαίτερη τιμή η πρόσκληση της Ε.Ο.ΠΕ. να συνδιοργανώσουμε το τουρνουά Μάστερς. Θέλω να επικεντρωθώ σε δύο πυλώνες. Για το 2018 η Αρχαία Ολυμπία έγινε Ευρωπαϊκή πόλη και εντάξαμε το beach volley στις δράσεις μας. Σκοπός του Δήμου είναι να φανερώσουμε τα οφέλη του αθλητικού τουρισμού. Οι Δήμοι θέλουν κάποια έσοδα και να διαφημίσουν τις περιοχές και να δώσουν λόγο στους επιχειρηματίες να φανούν περισσότερο.

Με τον Σύλλογο Ολυμπιονικών και την Ομοσπονδία αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε την συγκεκριμένη διοργάνωση. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα περάσουν καλά στην περιοχή μας. Θα υπάρξουν ξεναγήσεις για τους αθλητές, τους δημοσιογράφους και όσους παρεβρεθούν στο τουρνουά.

Θέλω να δώσω ιδιαίτερη βαρύτητα στον Σύλλογο Ολυμπιονικών που αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή και είναι ο μέγας χορηγός, όπως επίσης ευχαριστώ τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία για τη διαμονή και τη διατροφή που θα παρέχει. Τέλος, την Περιφέρεια που είναι αρωγός και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιωργιόπουλο».

Σύψας : “Εχθρός του καλού το καλύτερο”

Ο αντιδήμαρχος Αντιρρίου έχοντας πλέον την εμπειρία από την περσινή διοργάνωσης έδειξε περισσότερο έτοιμος και σίγουρος υπογραμμίζοντας «Για την περιοχή μας, είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνουμε τουρνουά Μάστερς. Πέρυσι τέτοια εποχή ήμουν πολύ αγχωμένος, όμως τα καταφέραμε. Μαζί με την Ομοσπονδία και τον Δήμο δώσαμε μάχη και βγάλαμε εις πέρας μία πολύ καλή διοργάνωση. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και φέτος θα διορθώσουμε τα περυσινά λάθη για να είναι ακόμα καλύτερα. Φιλοσοφία μας είναι τουρισμός 365 μέρες τον χρόνο.

Στην Ελλάδα όμως δεν γίνεται χωρίς δράσεις και ο αθλητισμός κατέχει κορυφαία θέση. Ο Δήμος Ναυπακτίας έχει στήσει μεγάλο αθλητικό καλεντάρι και μία από τις δράσεις μας είναι και το beach volley.

Οι αθλητές και όσοι βρεθούν στην περιοχή μας θα επισκεφτούν μία καστρούπολη και θεωρώ ότι η Ναύπατκος αποτελεί το κέντρο της Ελλάδας. Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει και να απολαύσει ένα πολύ ωραίο διήμερο».

Αλεξάκης : «Κάθε φορά ένα βήμα μπροστά»

Τέλος ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου, Χάρης Αλεξάκης, αναφέρθηκε πως κάθε χρόνο το τουρνουά στην Κρήτη γίνεται ολοένα και καλύτερο λέγοντας «Πέρυσι, λίγο μετά τον τελικό που έγινε για πρώτη φορά στον Άγιο Νικόλαο, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας με τον Δήμαρχο έδωσαν υπόσχεση να ανανεώσουμε το ραντεβού μας και έτσι έγινε. Πέρυσι ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και εμάς και ευχαριστούμε την Ε.Ο.ΠΕ. που μας εμπιστεύτηκε.

Το beach volley έχει δημιουργήσει έναν δυνατό πυρήνα για την αναγέννηση του αθλήματος. Οι ομορφιές της Ελλάδας και το beach volley βοηθούν στην ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού. Ο Άγιος Νικόλαος ακολουθεί μία στρατηγική ανάδειξης του αθλητικού τουρισμού και κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε για άλλη μία χρονιά, όπως επίσης όλους όσοι δουλεύουν για να γίνουν τέτοια γεγονότα. Κάθε φορά πρέπει να γίνεται ένα βήμα μπροστά και πιστεύω τα καταφέραμε».