ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σερβις στις 21/10 με 7 κοινοτικούς

Σερβις στις 21/10 με 7 κοινοτικούς

Την απόφαση να προτείνουν την αναγραφή έως και 7 κοινοτικών παικτών για κάθε ομάδα στο φύλλο αγώνος του φετινού πρωταθλήματος έλαβε η ΕΣΑΠ κατά το τελευταίο της ΔΣ. Παράλληλα η διοργανώτρια αρχή της Volleyleague αποφάσισε η έναρξη του πρωταθλήματος που όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί με 11 ομάδες να γίνει στις 21/10, η κλήρωση τους στις 20/09, ενώ η έναρξη του League Cup θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου.

Αρκετές και σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δευτέρας απο την ΕΣΑΠ.

Με 7 κοινοτικούς ή 4 ξένους

Η βασικότερη αφορά τον αριθμό των ξένων ή καλύτερα κοινοτικών πλέον αφού ουσιαστικά η ΕΣΑΠ επισημοποίησε την απόφαση του προηγούμενου ΔΣ (23 Μαΐου) που ουσιαστικά επιτρέπει στις ομάδες να έχουν εως 7 κοινοτικούς (χωρίς αθλητή εκτός Ε.Ε) ή 4 ξένους  σε περίπτωση που υπάρχει στο ροστερ της ομάδας αθλητής εκτος Ε.Ε.

Μια απόφαση που για να ισχύσει θα πρέπει να δώσει την συγκατάθεσή της και η ΕΟΠΕ, ενώ θεωρείται δεδομένη η αντίδραση του ΠΑΣΑΠ στο νούμερο 7 και θα υπάρξουν επαφές και συζητήσεις.

Πρώτο σερβίς στις 21 Οκτωβρίου

Απο εκεί και μετά το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει λίγο πριν την πρώτη παρέλαση της χρονιάς καθώς το πρώτο σερβίς θα δοθεί στις 21 Οκτωβρίου.

Η κλήρωση της νέας Volleylague θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου, εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στον νέο Ιππόδρομο του Μαρκόπουλου.

Όσον αφορά το πολύπαθο League Cup αυτο θα ξεκινήσει στις 14 Οκτωβρίου με τον Φοίνικα Σύρου να έχει εκδηλώσει πρόθεση να φιλοξενήσει το Final 4.