ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Σέρβις στο «πάρτι» του Ευρωβόλεϊ

Σέρβις στο «πάρτι» του Ευρωβόλεϊ

Με τον τίτλο «Ολλανδία και Βέλγιο έτοιμες να λάμψουν», η CEV προαναγγέλλει την γιορτή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών που ξεκινάει σήμερα Σάββατο και ολοκληρώνεται στις 4/10.

Το μεγάλο πάρτι του βόλεϊ που συνδιοργανώνουν οι δύο γειτονικές χώρες θα γίνει σε τέσσερις πόλεις, Αμβέρσα και Απελντορν (Βέλγιο), Αϊντχόφεν και Ρότερνταμ (Ολλανδία) με τη συμμετοχή 16 χωρών.

Η συνδιοργανώτρια Ολλανδία είναι στον Α όμιλο στο Απελντορν μαζί με την Ιταλία που θα προσπάθήσει να επιστρέψει στην κορυφή μετά από έξι χρόνια, τη φιλόδοξη Πολωνία και την πρωτάρα Σλοβενία .

ollandia gynaikes 9

Η πόλη της Αμβέρσας θα φιλοξενήσει τον Β όμιλο,  την άλλη συνδιοργανώτρια το Βέλγιο  που φιλοδοξεί να επαναλάβει το κατόρθωμα του 2013 όταν κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.  Μαζί στον όμιλο βρίσκονται το Αζερμπαϊτζάν, η Ουγγαρία και η Τουρκία.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρωσία βρίσκεται επικεφαλής στον Γ όμιλο που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ. Oι «Τσαρίνες»με τα 18 χρυσά θα αντιμετωπίσουν τις Βουλγαρία,  Κροατία και Λευκορωσία.

Το Αϊντχόφεν θα φιλοξενήσει τον Δ όμιλό όπου η Γερμανία, μετά από δύο συνεχόμενα ασημένια μετάλλια, πιστεύει ότι ήρθε η ώρα για το χρυσό.  Μαζί στον όμιλο η Σερβία που πήρε τη δεύτερη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που της εξασφάλισε το εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες,   Τσεχία και Ρουμανία.

Το σύστημα της διοργάνωσης αναφέρει ότι η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο προκρίνεται απευθείας στην 8άδα. Η δεύτερη και η τρίτη ομάδα παίζουν πλέι οφ για τα υπόλοιπα 4 εισιτήρια των προημιτελικών.

Russia volei women 4