ΔΙΕΘΝΗ

“Το σήκωσαν” με ρεκόρ στη Γερμανία Χαραλαμπίδης -Σούρδι

“Το σήκωσαν” με ρεκόρ στη Γερμανία Χαραλαμπίδης -Σούρδι

Μία ακόμη ιστορική διάκριση επί γερμανικού εδάφους πέτυχαν χθες δύο ακόμη “δικά μας παιδιά”…

Ο Αλεξανδροπουλίτης Σωκράτης Χαραλαμπίδης και ο Άλβι Σούρδι πανηγύρισαν στο φινάλε του βόρειου ομίλου της Α2 Ανδρών την κατάκτηση του φετινού τίτλου με τα χρώματα της Μίτελντόιτσλαντ και την άνοδο στην Bundesliga.

Η γερμανική ομάδα, που για μια ακόμη χρονιά στηρίχθηκε σε δύο άσους του ελληνικού βόλεϊ, επανέλαβε το Σάββατο την επιτυχία που είχε  με τον Κώστα Δαλακούρα και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Α2 Γερμανίας, που κατακτά τρεις συνεχόμενες χρονιές τον τίτλο.

Στο ματς για την 22η αγωνιστική οι “Πειρατές” επικράτησαν μπροστά σε 720 φίλους με 3-0 (27-25, 25-29, 25-16) της φιλοξενούμενης Μπράουνσβάιγκ και γιόρτασαν την κατάκτηση του τίτλου και την ιστορική άνοδο στα σαλόνια του γερμανικού βόλεϊ, τερματίζοντας με 54 βαθμους στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας 2η με 49 βαθμούς την Λίντοβ-Γκρανζεε.

56883580_2428625147150423_3867232331920048128_n

Χαρακτηριστική του ενθουσιασμού στις τάξεις των δύο Ελλήνων ακραίων για αυτή την επιτυχία και η ανάρτηση του Σωκράτη Χαραλαμπίδη στο Facebook

Έφτασε στο τέλος της, λοιπόν, μια μοναδική για μένα χρονιά. Σ’ αυτή την πρώτη μου εμπειρία σε μια ξένη χώρα, ως αθλητής ένιωσα απίστευτα συναισθήματα χαράς και υπερηφάνειας, αφού με την ομάδα μου καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα της Α2 Bundesliga που μας έδωσε το εισιτήριο για την Α1 Γερμανίας.

Δυστυχώς, λίγες μέρες πριν το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς ένας τραυματισμός με άφησε εκτός γηπέδου, ευτυχώς, όμως, αυτός ο αγώνας ήταν άνευ βαθμολογικής σημασίας, αφού ήδη είχαμε επιτύχει τον στόχο μας.

shurdi_xaralampidis_kalas

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση της ομάδας μου, της Mitteldeutschland, και φυσικά στους συμπαίκτες μου που περάσαμε μαζί αυτή τη χρονιά με τις όποιες δυσκολίες της αλλά κ ευχάριστες στιγμές και καταφέραμε να σηκώσουμε το κύπελλο της ανόδου.

Εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά να έχει μια ανοδική πορεία και να πετύχει τον υψηλότερο στόχο του. Υγεία κ όλα τ’ άλλα έρχονται με υπομονή και επιμονή!!! Εις το επανιδείν!!!” τόνισε ο Εβρίτης άσος, που σε αυτή τη σημαντική στιγμή της καριέρας του, εκτός από το συμπαίκτη του, είχε και έναν άλλο Έλληνα άσο, τον Πέτρο Κάλα, που σε λίγες μέρες ελπίζει πως θα ζήσει ανάλογες στιγμές ευτυχίας με την ομάδα L.E Volleys της Λειψίας.