ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Καραμπέτσου -Αυγενάκη

Συνάντηση Καραμπέτσου -Αυγενάκη

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος συνοδευόμενος από τον ταμία και τεχνικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Καβαλιεράκη και τον τιμ μανατζερ των Εθνικών ομάδων Μάριο Γκιούρδα.

Στην πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση με την νέα πολιτική ηγεσία του αθλητισμού το κλίμα ήταν ιδιαίτερα καλό, ενώ όπως αναμενόταν, τα οικονομικά θέματα της Ομοσπονδίας (χρέος-επιχορήγηση) ήταν σε πρώτο πλάνο στη συζήτηση.  

Αρχικά ο Γιώργος Καραμπέτσος παρουσίασε στον Υφυπουργό Αθλητισμού την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ομοσπονδία και την προσπάθεια των τελευταίων ετών να μπούνε σε μια σειρά οι οφειλές, ενώ ταυτόχρονα έθιξε το ζήτημα της καταβολής της τελευταίας δόσης της τακτικής επιχορήγησης για το 2019.

Απο την πλευρά τουο ο κ. Αυγενάκης αφού εξήγησε πως ο φετινός προϋπολογισμός του υφυπουργείου εξαντλήθηκε απο την προηγούμενη Κυβέρνηση εντός του πρώτου εξαμήνου, δήλωσε ότι προσβλέπει σε έκτακτη χρηματοδότηση για τον αθλητισμό.

eope_aygenakis_2019

Την ίδια ώρα οι δύο πλευρές εκτός από τα οικονομικά αναφέρθηκαν και σε θέματα Εθνικών ομάδων, με τον Γιώργο Καραμπέτσο και τον Μάριο Γκιούρδα, να ενημέρώνουν για την πορεία της προετοιμασίας των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων Ανδρών –Γυναικών εν όψει της  συμμετοχής τους στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έπειτα από αρκετά χρόνια. Συο τραπέζι της συζήτησης έπεσε και το θέμα των φορολογικών ελαφρύνσεων και τα κίνητρα για χορηγίες και δωρεές στον αθλητισμό.

Παράλληλα οι τροποποιήσεις κανονισμών του νέου αθλητικού νόμου προκειμένου αυτός να απεξαρτηθεί από το κράτος ήταν ένα από τα θέματα που αναφέρθηκαν στην σημερινή συνάντηση.

Ο Υφυπουργός, συμφωνώντας, σημείωσε επιπλέον ότι η Πολιτεία δεν κάνει χάρη που χρηματοδοτεί τον αθλητισμό, αλλά εκπληρώνει την υποχρέωσή της, η οποία προκύπτει από την ανάγκη χρηστής διαχείρισης των χρημάτων των φορολογουμένων, προκειμένου να αξιοποιούνται και για την αθλητική πρόοδο.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, μετέφερε την επιθυμία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (CEV), Αλεξάντερ Μπόρισιτς, να επισκεφτεί τη χώρα μας και τον κ. Αυγενάκη και συμφωνήθηκε το ραντεβού να προγραμματιστεί εντός των προσεχών εβδομάδων.