ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζει στη Γαλλία ο Στάροβιτς

Συνεχίζει στη Γαλλία ο Στάροβιτς

Ο Σέρβος πρωταθλητής του Παναθηναϊκού είναι εδώ και λίγες ώρες το τελευταίο απόκτημα της γαλλικής Tourcoing Lille Métropole.

Ο πολύπειρος Σάσα Στάροβιτς, παρά τα σενάρια που τον ήθελαν να επιστέφει στην Ιταλία είπε το πολυπόθητο “ναι” στην γαλλική ομάδα, που θα αντικαταστήσει τον Βραζιλιάνο Λουάν Βέμπερ, ο οποίος απέτυχε σε ιατρικές εξετάσεις στη Γαλλία και στη συνέχεια μετακόμισε στην ιταλική Μιλάνο.

Ο ύψους 2,07 μ. μπόμπερ, που θεωρείται από τους κορυφαίους διαγώνιους στον κόσμο, είναι γεννημένος στις 19 Οκτωβρίου 1988, στην πόλη Trebinje της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Σε εθνικό επίπεδο ο πρωταθλητής του “τριφυλλιού” έχει κατακτήσει, με την Εθνική ομάδα της Σερβίας, το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας/Τσεχίας (2011), και το χάλκινο στην Ρωσία (2007) και στην Δανία/Πολωνία (2013). Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιταλίας το 2010 ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου θέση, ενώ στο World League κατέκτησε 3 φορές το ασημένιο μετάλλιο, στο Ρίο (2008 και 2015) και στο Βελιγράδι (2009), και το χάλκινο μετάλλιο στην Κόρδοβα το 2010.