CHAMPIONS LEAGUE

Συνεπής στο ραντεβού του με τ’ αστέρια ο Πρωτοψάλτης

Συνεπής στο ραντεβού του με τ’ αστέρια ο Πρωτοψάλτης

Εκτός από την Παπαφωτίου και την Βασιλαντωνάκη της Νοβάρα, ο Έλληνας διεθνής της Φριντριχσχάφεν έγινε φέτος ο τρίτος εκπρόσωπος του ελληνικού βόλεϊ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Κι αν για την πασαδόρο της ιταλικής Κονελιάνο, θα είναι φέτος η παρθενική παρουσία της καριέρας της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τον ακραίο της γερμανικής ομάδας είναι η δεύτερη φορά, που θα διεκδικήσει τη διάκριση στην Ευρώπη.

protopsaltis 2

Πριν από λίγες ώρες στην ΖF Arena, μπροστά σε περίπου 1.500 φίλους της, η υπερπρωταθλήτρια Γερμανίας επικράτησε με 3-0 (25-12, 25-21, 25-20) σετ της βουλγαρικής Νεφτοχιμικ Μπουργκάς και με δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις του 3ου γύρου του Champions League “σφράγισε” πανηγυρικά την πρόκρισή της στους ομίλους των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων, μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο της.

protopsaltis 3

Για τους Γερμανούς, που είχαν τοπ σκόρερ με 13 πόντους τον Σόζενχαϊμερ, ο Θανάσης Πρωτοψάλτης ήταν με 6 πόντους (2/5 επ., 2 άσους, 2 μπλοκ) ο δεύτερος σκόρερ των νικητών, ενώ από την βουλγαρική ομάδα μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Β. Μπρατόεφ με 15π.