ΔΙΕΘΝΗ

«Σύννεφα» στην Bundesliga – «Νοκ άουτ» η Ρότενμπουργκ για τη σεζόν 2020/2021

«Σύννεφα» στην Bundesliga – «Νοκ άουτ» η Ρότενμπουργκ για τη σεζόν 2020/2021

Έπειτα από περισσότερα από 20 χρόνια παρουσίας  στο γερμανικό πρωτάθλημα, η διοίκηση της TV Rottenburg δήλωσε ότι δεν θα καταθέσει αίτηση συμμετοχής στη Bundesliga των ανδρών 2020/2021.

Η απόφαση της ομάδας του Ολλανδού πρώην ακραίου του ΠΑΟΚ, Γκιόν, που επλήγη σοβαρά από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού, έπεσε “κεραυνός εν αιθρία” στους παράγοντες της γερμανικής Σουπερ Λίγκ, επειδή αισθάνθηκαν ότι υπήρχε η δυνατότητα κοινών προσπαθειών για την εξεύρεση λύσης σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

“Μόνο τις τελευταίες μέρες οι ακυρώσεις χορηγιών στην ομάδα έφτασαν σε εξαψήφια ποσά. Οι επιχειρηματίες έχουν τώρα τις δικές τους ανησυχίες, φυσικά το καταλαβαίνουμε. Αλλά θα είναι αδύνατο για εμάς να βρούμε νέους συνεργάτες ή να αυξήσουμε τις υπάρχουσες δεσμεύσεις χορηγίας, ακόμη κι αν έχουμε  μεγάλους και πιστούς χορηγούς. Οι ομάδες πλέον της Bundesliga δεν μπορούν από μόνες τους να διαχειριστούν αυτή την κρίση, αν δεν έχουν κάποια σημαντική βοήθεια. Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν δεν μπορούμε να εγγυηθούμε υπεύθυνα τη συμμετοχή μας ούτε στην Σουπερ Λίγκα, ούτε και στην Α2 Ανδρών της επόμενης σεζόν και για αυτό έπρεπε να αποχωρήσουμε τώρα”δήλωσε ο Φίλιπ Βόλμερ, διευθύνων σύμβουλος  της γερμανικής ομάδας, που παρά την παρουσία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου και την 9η θέση στο πρωτάθλημα, τα οικονομικά της προβλήματα είχαν αρχίσει και πριν τον κορονοϊό, για να επιδεινωθούν δραματικά με την πανδημία.

Ωστόσο πέρα από την αποχώρηση της TV Rottenburg φήμες θέλουν και άλλες ομάδες να βρίσκονται σε δύσκολη θέση, όσον αφορά την εγγύηση ενός προϋπολογισμού για την άδεια της επόμενης σεζόν.

“Τις τελευταίες μέρες η ομάδα έλαβε επίσης θετικά μηνύματα από ιδιώτες, κατόχους εισιτηρίων, χορηγούς, εργαζόμενους και ιδιοκτήτες, αλλά το οικονομικό χάσμα για να μπορέσει να παίξει με ανταγωνιστικό χαρακτήρα στη Bundesliga,  είναι τόσο μεγάλο, που δυστυχώς αυτές οι πολύ σπουδαίες χειρονομίες  δεν είναι για εμάς βοήθεια” είπε με εμφανώς στεναχωρημένος ο Βόλμερ τονίζοντας πως αισθάνεται “σαν όταν αγωνιστήκαμε 12 γύρους γενναία σε έναν ματς πυγμαχίας και στη συνέχεια ο κορονοϊός μας έβγαλε νοκ-άουτ”.

Από την πλευρά του ο Αντρέας Μπαλμπουργκ, εκπρόσωπος της Λίγκας στο ΔΣ της Γερμανικής ομοσπονδίας,  χαρακτήρισε πρόωρη και βιαστική την αποχώρηση της ομάδας του Ρότενμπουργκ, αφού όπως τόνισε  “με την απόφαση παράτασης των αδειοδοτήσεων η Λίγκα έδωσε στους συλλόγους πρόσθετο χρόνο για να διαχειριστούν τις κρίσεις που αντιμετωπίζουν, να διαπραγματευτούν με τους χορηγούς τους και να προσπαθήσουν να βρουν κάποια “πακέτα” διάσωσης”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη Bundesliga αναβλήθηκε από τις 15 Απρλίου έως τις 15 Μαϊού, ενώ οι προθεσμίες για την χορήγηση οικονομικών αδειών στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, αναβλήθηκαν από τις 15 Απριλίου έως την 1η Ιουνίου και από τις 30 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου.