ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σύρος: O ένας θέλει να κάνει delete, ο άλλος repeat!

Σύρος: O ένας θέλει να κάνει delete, ο άλλος repeat!

Tο 2012 όταν είχε φιλοξενηθεί και πάλι στη Σύρο το φάιναλ φορ τα συναισθήματα που είχαν βιώσει ήταν εντελώς διαφορετικά.

Ο Δημήτρης Χαραλαμπίδης ως παίκτης του Άρη είχε αποκλειστεί στον προημιτελικό από τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Παντακίδης είχε φτάσει στον τελικό αποκλείοντας διαδοχικά τον (οικοδεσπότη) Φοίνικα Σύρου και τον Παναθηναϊκό για να χάσει στον τελικό από τον Ηρακλή.

«Εκείνη όντως ήταν μια άσχημη εμπειρία και τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά», λέει ο νεαρός κεντρικός και αφήνει αμέσως πίσω του το παρελθόν.

«Φαβορί στον μεταξύ μας ημιτελικό είναι ο ΠΑΟΚ κι αυτός θα έχει το άγχος. Άγχος θα έχουμε κι εμείς, αλλά με μέτρο αφού όλοι θέλουν να πανηγυρίσουν την νίκη. Κι αυτός είναι ο στόχος μας. Να παίξουμε καλά και να προκριθούμε στον τελικό».

Για τον Γιάννη Παντακίδη όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού όπως παραδέχεται ο κεντρικός του Δικεφάλου: «Εύχομαι να ζήσω κάτι ακόμη μεγαλύτερο από την εμπειρία του 2012», ωστόσο δεν έδειξε να συμφωνεί με την εκτίμηση ότι η ομάδα του είναι το φαβορί.

«Σ’ αυτό το φάιναλ φορ δεν υπάρχουν ούτε φαβορί ούτε αουτσάιντερ. Υπάρχουν τέσσερις πολύ καλές ομάδες με τις δικές τους πιθανότητες για τον τίτλο και θα το πάρει όποιος αποδείξει ότι είναι καλύτερος μέσα στο γήπεδο».

Αυτό που συμφώνησαν πάντως και οι δύο είναι ότι το μεταξύ τους παιχνίδι παρόλο που και οι δύο έχουν ενισχυθεί στις ίδιες θέσεις (πήραν από έναν ακραίο κι έναν κεντρικό) θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

«Οι ισορροπίες δεν έχουν αλλάξει και θεωρώ ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ τώρα είναι πρώτος δείχνει σε καλή κατάσταση όμως το ίδιο ισχύει και για εμάς», λέει ο Χαραλαμπίδης και συμπληρώνει ο Παντακίδης: «θα είναι διαφορετικό παιχνίδι συγκριτικά με αυτό του πρωταθλήματος, αλλά πιστεύω ότι και πάλι θα είναι ισορροπημένο. Κι οι δύο είμαστε καλύτεροι όμως το θέμα είναι ποιος θα το δείξει μέσα στο γήπεδο».