ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μέχρι 10/7 η κατάθεση προτάσεων στην ΕΣΑΠ

Μέχρι 10/7 η κατάθεση προτάσεων στην ΕΣΑΠ

Με την παρουσία και του προέδρου της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη και του μέλους του ΔΣ της ομοσπονδίας, Ανδρέα Βαλσάμη, έγινε στη Θεσσαλονίκη και στο PAOK Sports Arena έγινε η 123η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ όπου συζητήθηκαν σημαντικά θέματα για την αγωνιστική περίοδο 2016-17.

Αρχικά ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος έκανε ενημέρωση για την προετοιμασία της ΕΣΑΠ για την αγωνιστική περίοδο 2016-17.

Αποφασίστηκε η έναρξη των εργασιών της Επιτροπής Αδειοδότησης των ΤΑΑ για την περίοδο 2016-17. Μέχρι τις 21 Ιουλίου οι διοικήσεις των ΤΑΑ θα πρέπει εγκαίρως  να ενημερώσουν την Επιτροπή για τυχόν ανοικτά ζητήματα σχετικά με τους διακανονισμούς σε οφειλές προς αθλητές.

Έγινε διεξοδική συζήτηση για όλες τις διοργανώσεις της περιόδου 2016-17.

Διανεμήθηκε στα μέλη του ΔΣ της ΕΣΑΠ η πρόταση της Αγωνιστικής Επιτροπής Πρωταθλήματος σχετικά με το αγωνιστικό πρόγραμμα της περιόδου 2016-2017. Συμφωνήθηκε να κατατεθούν στην ΑΕΠ τυχόν προτάσεις των ΤΑΑ έως τις 10 Ιουλίου.

Συζητήθηκαν επι της αρχής τα άρθρα της προκήρυξης περιόδου 2016-17. Μέχρι 10 Ιουλίου τα ΤΑΑ θα πρέπει να έχουν καταθέσει εγγράφως τις αντιρρήσεις αλλά και τις προτάσεις τους για τυχόν αλλαγές και όλα τα παραπάνω θέματα παραπέμθηκαν για τελική επίλυση,  στην 124η συνεδρίαση της ΕΣΑΠ που θα γίνει στην Πορταριά το διήμερο 16-17 Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης και το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ, χαιρέτησαν τις πρωτοβουλίες της ΕΣΑΠ για την πρόοδο του βόλεϊ και υπήρξε ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το νέο αθλητικό νόμο, τον αγωνιστικό προγραμματισμό του πρωταθλήματος σε σχέση με τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, τη δημιουργία της προ Λίγκας που σχεδιάζει η ΕΟΠΕ, τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα Ευρωπαϊκά κύπελλα  αλλά και της ανάληψης πρωτοβουλιών για να αλλάξουν τα δεδομένα στις σχέσεις σωματείων – αλλοδαπών αθλητών.

Επίσης ζητήθηκε από την ΕΟΠΕ η βοήθεια της ΕΣΑΠ στη προετοιμασία των Εθνικών ομάδων στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων.

Εκ μέρους των ΤΑΑ παραβρέθηκαν οι Παντελής Ταρνατόρος (Ολυμπιακός), Αντώνης Τσαλοπουλος (ΠΑΟΚ), Κατερινα Γιαννακοπούλου (ΠΑΟΚ), Κώστας Παισιάδης (ΠΑΟΚ), Βασίλης Γκιζάνης (ΑΟ Ορεστιάδας), Διαμαντής Θωμας (νέος πρόεδρος του Ηρακλή Χαλκίδας), Γιάννης Καρκαλής (Ηρακλής Χαλκίδας), Μάκης Καλαιτζίδης (Ηρακλής Πετοσφαίριση), Κώστας Παπασταθόπουλος (Παναχαϊκή) και σε σύνδεση μέσω skype o Δημήτρης Κάσσαρης (Παναθηναϊκός) και ο Αντώνης Τελόπουλος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης). Την ΕΣΑΠ εκπροσώπησε σε νομικά θέματα ο Χρήστος Ηλιάδης.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης του ΔΣ ο πρόεδρος του ΤΑΑ ΠΑΟΚ Αντώνης Τσαλόπουλος παρέθεσαν γεύμα στο εστιατόριο «Karabourno» στο εμπορικό κέντρο «Cosmos» που είναι και χορηγός του ΤΑΑ ΠΑΟΚ.