ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σύσταση σε Παναθηναϊκό, πρόστιμο σε Ηρακλή

ira-pao-mikra

Με έγγραφη σύσταση την γλύτωσε ο Παναθηναϊκός και με έγγραφη επίπληξη ο Σωτήρης Πανταλέων για τα όσα επακολούθησαν του ντέρμπι αιωνίων στην Κυψέλη κατά την 2η αγωνιστική της Volleyleague. Αντίθετα ο Ηρακλής τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 550 ευρώ για συμπεριφορά φιλάθλων του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για την 6η αγωνιστική της Volleyleague.

Η απόφαση για Παναθηναϊκό-Πανταλέων

Η πρόεδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ αποφάσισε για το εγκαλούμενο Τ.Α.Α.Παναθηναϊκός Α.Ο. και το επεισόδιο με τον Σωτήρη Πανταλέων (χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι της γραμματείας) μετά τη λήξη του αγώνα ειδικής διαχείρισης 22/10/2018 με τον Ολυμπιακό στο γυμναστήριο του Πανελληνίου για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League 2018-19.

Επιβάλλει, στο ΤΑ.Α. Παναθηναϊκός Α.Ο. την ποινή της έγγραφης σύστασης με παράλληλη ανακοίνωση στον Τύπο (άρθρο 17 παρ. 2 περ. Α υποπερ. Α του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.), καθόσον το περιγραφόμενο στα ως άνω έγγραφα και αποδιδόμενο στο εν λόγω σωματείο παράπτωμα δεν χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερης βαρύτητας, πρόκειται δε για μεμονωμένο περιστατικό, που έλαβε χώρα μετά το τέλος του αγώνα και δεν έλαβε έκταση ή δημοσιότητα, ώστε να καθίσταται ιδιαιτέρως δυσφημιστικό για το άθλημα της πετοσφαίρισης, ενόψει και του ότι ο εν λόγω αγώνας διεξήχθη με περιορισμένο αριθμό και κατηγορίες θεατών ως ειδικής διαχείρισης, η αντίδραση των οποίων, μετά το πέρας του αγώνα, κρίνεται ήπια και ήσσονος σημασίας, δεδομένου του σφάλματος της διαιτητικής απόφασης, το οποίο αναγνώρισε και το αντίπαλο σωματείο, με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.»,

(β) στον ως άνω αθλητή την ποινή της αυστηρής έγγραφης επίπληξης, αναφορικά με το αποδιδόμενο σε αυτόν παράπτωμα να ενεργήσει-διαμαρτυρόμενος έντονα μετά το τέλος του εν λόγω αγώνα- χτυπώντας το τραπέζι της Γραμματείας, διότι η συμπεριφορά αυτή κρίνεται μεμονωμένη, δεν έλαβε χώρα προβολή ή δημοσιότητα αυτής, καθόσον πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος του επίμαχου αγώνα, ως εκ τούτου δεν καθίσταται ιδιαιτέρως δυσφημιστική για το άθλημα της πετοσφαίρισης. Επίσης,

ΔΕΝ επιβάλλει ποινή, αναφορικά με την φράση που ο ίδιος ως άνω αθλητής απηύθυνε στον επόπτη του αγώνα «εσύ το είδες έξω ενώ όλη η Ελλάδα το είδε μέσα», διότι το αποδιδόμενο σε αυτόν παράπτωμα δεν αποτελεί ούτε προσβλητική συμπεριφορά προς το σώμα των διαιτητών ή του επόπτη του αγώνα, ούτε συμπεριφορά που δυσφημεί το άθλημα της πετοσφαίρισης, καθόσον, όπως προειπώθηκε, πρόκειται για εσφαλμένη διαιτητική απόφαση, το σφάλμα της οποίας αναγνώρισε και το αντίπαλο σωματείο, με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.».

 

Χρηματικό πρόστιμο σε Ηρακλή

Με πρόστιμο 550 ευρώ τιμωρήθηκε για την συμπεριφορά των φιλάθλων του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Ηρακλής.

Η απόφαση για Ηρακλή

Η πρόεδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ αποφάσισε για το εγκαλούμενο Τ.Α.Α.Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 σχετικά με τις καταγγελλόμενες πράξεις, όπως προκύπτουν από τα συνημμένα έγγραφα του αγώνα με το Τ.Α.Α.Παναθηναϊκός Α.Ο., που διεξήχθη στις 17.11.2018 στο Κλειστό Γυμναστήριο Μίκρας Θεσσαλονίκης για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League 2018-19.

Επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο ποσού εκατό πενήντα (150,00) ευρώ λόγω εκτροπής ομαδικώς από φιλάθλους του σωματείου σε πράξη που συνιστά έργω εξύβριση (φτυσίματα) με αποδέκτη φυσικό πρόσωπο (αθλητή του αντίπαλου σωματείου), λαμβάνοντας κυρίως υπ’ όψη, ότι μετά τις αναγκαίες συστάσεις δεν χρειάστηκε να διακοπεί ο αγώνας ή να εκκενωθεί το γήπεδο (βλ. φύλλο αγώνα) και συνεκτιμώντας ότι δεν επηρεάστηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, ούτε και προκλήθηκε οιασδήποτε μορφής τραυματισμός,

(β) χρηματικό πρόστιμο ποσού πεντακοσίων (500,00) ευρώ για την υβριστική προς τους διαιτητές και δυσφημιστική για το άθλημα συμπεριφορά φιλάθλου του ως άνω σωματείου, εντός του αγωνιστικού χώρου, μετά λήξη του αγώνα, συνεκτιμώντας ότι δεν επηρεάστηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, ούτε και προκλήθηκε οιασδήποτε μορφής τραυματισμός.

Επισημαίνεται τέλος, ότι το εγκαλούμενο σωματείο δεν έχει υποπέσει στα ίδια ως άνω ή άλλα παραπτώματα κατά τη διάρκεια της αυτής αγωνιστικής περιόδου. Συνολικά δε, κατά συγχώνευση των ανωτέρω χρηματικών ποινών, επιβάλλεται στο εγκαλούμενο ΤΑΑ το χρηματικό πρόστιμο των πεντακοσίων πενήντα (550,00) ευρώ (αναλογική εφαρμογή άρθρου 13 Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ