DARK ROOM

Σκάνδαλο με κρυμμένη κάμερα σε αποδυτήρια αγοριών

Σκάνδαλο με κρυμμένη κάμερα σε αποδυτήρια αγοριών

“Φωτιές άναψε” το κινητό τηλέφωνο διαιτητή που βρέθηκε κρυμμένο σε αποδυτήρια με ενεργοποιημένη την κάμερα, την ώρα που άλλαζαν οι νεαροί αθλητές.

Το πρωτοφανές περιστατικό στα χρονικά του βόλεϊ νέων της Ιταλίας, συνέβη κατά τη διάρκεια πρόσφατου διεθνούς τουρνουά κοντά στο Μιλάνο, όπου συμμετείχαν 250 αθλητές από έξι ευρωπαϊκές και όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας της γειτονικής χώρας (FIPAV).

Το κινητό τηλέφωνο, που ήταν τοποθετημένο μέσα σε ένα τσαντάκι μέσης, στραμμένο στους αθλητές, βρέθηκε από παίκτη ομάδας της Λιθουανίας, ο οποίος αμέσως πήγε και παρέδωσε τη συσκευή στον προπονητή του, ο οποίος, αφού ενημέρωσε τους διοργανωτές κάλεσε την αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό.

Οι αστυνομικές αρχές του Ντέζιο συνέλαβαν για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής τον ο 27χρονο διαιτητή, που κατά την υπεράσπισή του ισχυρίστηκε ότι η κάμερα του τηλεφώνου πρέπει να ενεργοποιήθηκε από μόνη της, τυχαία.

Η ιταλική ομοσπονδία βόλεϊ έχει προσωρινά αναστείλει τον εν λόγω διαιτητή από τα καθήκοντά του, ενώ η αστυνομία ερευνά την υπόθεση με το τηλέφωνο του… σκανδάλου να βρίσκεται ήδη στα χέρια ειδικού πραγματογνώμονα πληροφορικής, προκειμένου να διαπιστωθεί τι είδους εικόνες έχουν καταγραφεί και για πόσο χρονικό διάστημα ήταν ενεργοποιημένη η κάμερα.