ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Σκηνές τρόμου σε αγώνα κορασίδων από χούλιγκαν και επίθεση στον πρόεδρο του ΑΟΔΜ

Σκηνές τρόμου σε αγώνα κορασίδων από χούλιγκαν και επίθεση στον πρόεδρο του ΑΟΔΜ

Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς (και) στα γήπεδα βόλεϊ! Πριν δέκα μέρες αγώνας ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΟ Δεξαμενής Μεταμόρφωσης-ΑΕΚ μετατράπηκε σε “ζούγκλα” όταν οργανωμένοι οπαδοί του φιλοξενούμενου σωματείου έκαναν… κερκίδα (υβριστικά συνθήματα, χαρτάκια, καπνογόνα κ.α), δημιουργώντας ακατάλληλες συνθήκες στην αναμέτρηση ενώ στο φινάλε επιτέθηκαν στον πρόεδρο της ομάδας, που είχε προλάβει να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Η καταγγελία ήρθε στο VOLLEYPLANET από γονέα με αφορμή τα όσα γράψαμε για την αναμέτρηση των εφήβων στη Μίκρα στο Πανελλήνιο Πωρτάθλημα αλλά και το γεγονός ότι τα οπαδικά κρούσματα στις κερκίδες των τμημάτων υποδομών, ολοένα και αυξάνονται.

Από χαρτάκια μέχρι καπνογόνα και γυάλινα μπουκάλια μπύρας στην εξέδρα μέχρι απειλές προς πάσα κατεύθυνση μπροστά στα μάτια των 15χρονων κοριτσιών που φοβισμένα παρακολουθούσαν απροστάτευτα, τα όσα εξελίσσονταν μπροστά τους. Οι αθλήτριες του ΑΟΔΜ έκλαιγαν κυρίως οι πιτσιρίκες που είχαν σοκαριστεί με τον κόουτς Πολύζο να προσπαθεί να τις ηρεμήσει. Μάταια ο πρόεδρος της ομάδας προσπαθούσε να προστατέψει τις αθλήτριες ενώ μετά τη λήξη της αναμέτρησης μερίδα οργανωμένων του επιτέθηκε, αφού έκανε το… λάθος να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Η διαιτητής της αναμέτρησης έγραψε στο φύλλο αγώνα την επίθεση, δεν κατέγραψε τις σπασμένες πόρτες του κλειστού ενώ αύριο στην ΕΟΠΕ εκδικάζεται η κλήση σε απολογία. Ωστόσο, είναι απορίας άξιο γιατί δεν διεκόπη η αναμέτρηση, αφού η κατάσταση στην κερκίδα έβαζε σε κίνδυνο τις αθλήτριες αλλά και τους γονείς των κορασίδων, οι οποίοι δεν τολμούσαν να… αντιμιλήσουν.

Όσο για την ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε αμέσως όταν κατέφθασαν οι οπαδοί αλλά έφτασε όταν όλα είχαν τελειώσει και άπαντες είχαν αποχωρήσει, κοινώς τελευταία.  Αξίζει να σημειωθεί ότι από το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε πως οι αγώνες του ΑΟΔΜ βιντεοσκοπούνται, όπως και η επίθεση προς τον πρόεδρο είναι καταγεγραμμένη από κινητό τηλέφωνο.

Τα ερωτηματικά πολλά αλλά το βασικότερο γιατί τόση… σιωπή;!