Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σκυθιώτη: «Στο 110% εμείς, οι άλλοι στο 80% …»

Σκυθιώτη: «Στο 110% εμείς, οι άλλοι στο 80% …»

Μέσα σε μόλις 3 μήνες προετοιμασίας με τον ΑΟΦ Πορφύρα, κατάφερε ό,τι δεν πέτυχε όλες τις χρονιές που αγωνίστηκε στην Α2 Γυναικών με Αστέρα Αγίου Δημητρίου, Τράχωνες, Αγία Παρασκευή και Ιωνικό Ν.Φ. Η 29χρονη Αθηνά Σκυθιώτη, λίγο πριν “ντεμπουτάρει” στην «μεγάλη κατηγορία,» ως λίμπερο της 12ης ομάδας του πρωταθλήματος, μίλησε στο Volleyplanet, όπου περιέγραψε τα συναισθήματα της για το σημερινό… όνειρο, αλλά και τον προβληματισμό της για το μέλλον.

Ιστορικές στιγμές ζει η Φρεαττύδα. Το βολεϊκό «καμάρι» της πολύβουης περιοχής του Πειραιά, ο Πορφύρας εδώ και ένα 24ωρο προβάρει “τα καλά του” για την παρθενική του εμφάνιση στα… σαλόνια του γυναικείου βόλεϊ, μετά την επίσημη αποχώρηση του Αστέρα Αγίου Δημητρίου από την Α1 Γυναικών.

skithioti_athina

Από το Θρίαμβο στο “τριφύλλι”

Ο δεύτερος της περσινής σεζόν στην Α2 κατηγορία, ΑΟΦ Πορφύρας  “ζει ένα όνειρο”, ωστόσο ο τεχνικός της νεοφώτιστης ομάδας, Βασίλης Πανδής, μεσ’ στον ενθουσιασμό του με τις αθλήτριες, αναπροσαρμόζει άρδην τα πλάνα του, αφού αντί της προγραμματισμένης πρεμιέρας με τον Θρίαμβο Χαίδαρίου σε λίγες μέρες θα βρεθεί αντιμέτωπος στην Κυψέλη με τον φιναλίστ Παναθηναϊκό.

skithioti5

«Είναι φοβερή αυτή η εναλλαγή σκέψεων και συναισθημάτων μέσα σε λίγες ώρες» παραδέχεται στο Volleyplanet η 29χρονη Λαρισαία λίμπερο, που ήρθε φέτος στον Πορφύρα για να ενισχύσει την προσπάθεια ανόδου στην ομάδα και ξαφνικά βρέθηκε… στριμωγμένη με τις ξένες σουπερστάρ στα ρόστερ των ομάδων της Α1 Γυναικών. «Σκέφτομαι και με προβληματίζουν οι δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, αφού η ομάδα δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη για ένα τέτοιο γεγονός. Νέες εμπειρίες, καινούριες παραστάσεις, εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα! Αν και η φιλοσοφία που έχω ως αθλήτρια είναι ότι «στον αθλητισμό όλα είναι εφικτά», πιστεύω πως για παραμονή στην Α1 θα πρέπει σε κάθε ματς να παίζουμε στο 110% των δυνατοτήτων μας και οι αντίπαλοί μας στο… 80%. Έχω δει ματς των φετινών μας αντιπάλων και δεν είναι το ίδιο επίπεδο».

skithioti

Απαραίτητη η στήριξη όλων

Κάτι που σίγουρα έχει αντιληφθεί και προσμετρήσει πρώτη και καλύτερη η διοίκηση, καθώς οι απαιτήσεις πλέον αυξάνονται ιδιαίτερα με το “καλημέρα” της νέας πραγματικότητας. Περισσότερα ταξίδια, περισσότερα έξοδα και κυρίως σωστή διαχείριση των όποιων αποτελεσμάτων, αφού ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος και σίγουρα η στάση των ανθρώπων του συλλόγου θα είναι πολύ σημαντική στην ψυχολογία των αθλητριών.

skithioti3

«Προσωπικά είτε παίζω στην Α2 είτε στην Α1 ζω το ίδιο τους αγώνες και δίνω το 100% του εαυτού μου για την ομάδα. Όμως όπως προανέφερα, είχαμε προετοιμαστεί μέχρι σήμερα για μια άλλη κατηγορία, δεν δώσαμε τόσο δυνατά φιλικά, όπου αν δεν πρωταγωνιστούσαμε, σίγουρα θα ήμασταν πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Περιμέναμε λοιπόν να έρθουν οι πρώτες νίκες, να χαμογελάσουμε και να πάρουμε τα πάνω μας. Τώρα θα είναι διαφορετικά και ιδιαίτερα αν έχουμε συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Για αυτό θα χρειαστούμε μία πίστωση χρόνου στα νέα δεδομένα και φυσικά στήριξη απ’ όλους…» τονίζει… σοφά η Αθηνά Σκιθιώτη, που όσο κι αν θέλει να χαρεί το ντεμπούτο της στην Α1 Γυναικών, εδώ και ένα 24ωρο έχει χάσει τον… ύπνο της!

skithioti2

«Η αλήθεια είναι πως σήμερα ξύπνησα λίγο προβληματισμένη! Όχι τόσο σχετικά με τα νέα αγωνιστικά δεδομένα, αλλά με κάποια προσωπικά θέματα, που ανατρέπονται πλέον τελείως. Σκέφτηκα δηλαδή «Χριστέ μου, πως θα τα βγάλω πέρα με τη δουλειά μου, πως θα ανταποκριθώ στις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις…», αφού στην εργασία μου υπάρχουν φοβερές απαιτήσεις».

Κάθε ματς… γιορτή!

Όταν όμως η Αθηνά σκέφτεται τους αγώνες στο κλειστό της Φρεατύδας, που ως αντίπαλος του Πορφύρα είχε ζήσει την ατμόσφαιρα, χαίρεται γιατί ξέρει ότι κάθε εντός έδρας ματς θα είναι και μία… γιορτή!

skithioti_ael

«Ήξερα από παλιά, ως φιλοξενούμενη, ότι το γήπεδο πάντα ήταν σχεδόν γεμάτο! Πλέον ο κόσμος με αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο Πανναξιακός η ΑΕΚ, η Σαντορίνη κ.α θα ζει μια γιορτή! Θα έχει ένα επιπλέον κίνητρο να έρθει στο γήπεδο, να θαυμάσει βόλεϊ υψηλού επιπέδου, να δει από κοντά ξένες αλλά και διεθνείς αθλήτριες και κυρίως να μας συμπαρασταθεί με όσο δυνατόν περισσότερο χειροκρότημα και φωνή για να φτάσουμε στο στόχο μας» δήλωσε στο Volleyplanet η  λίμπερο του Πορφύρα, που δεν βλέπει στις 15/11 την ώρα να ανταμώσει  στον «κάμπο» με τα… πατριωτάκια της στο Φιλαθλητικό και κυρίως με τον παλιό της προπονητή στην ΑΕ Λάρισας, Λάμπρο Πράππα.