ΔΙΕΘΝΗ

Σωτήρχος: «Χαίρομαι για το Γιάννη, όπως τότε με το νταμπλ»!

Σωτήρχος: «Χαίρομαι για το Γιάννη, όπως τότε με το νταμπλ»!

Για κάθε αληθινό “δάσκαλο” που σέβεται τον εαυτό του δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία, απ’ το να καταφέρει κάποια στιγμή ο “μαθητής” του να τον ξεπεράσει. Για αυτό και ο πρώην νταμπλούχος τεχνικός του Ολυμπιακού, Τέλης Σωτήρχος αισθάνεται σήμερα δικαίωση βλέποντας το “δικό του παιδί”, όπως δήλωσε στο Volleyplanet, Γιάννη Αθανασόπουλο στην κορυφή του πάγκου της Στουτγκάρδης και εύχεται σύντομα να τον δει και πρωταθλητή.

Δικαίωση και χαρά λοιπόν αισθάνεται ο Τέλης Σωτήρχος βλέποντας τα επιτεύγματα του Έλληνα προπονητή στην Στουτγκάρδη, που χθες ανέλαβε και επισήμως την τεχνική ηγεσία της Allianz MTV. Άλλωστε από την αρχή ο Μυτιλινιός τεχνικός, που πλέον δεν ασχολείται επαγγελματικά με το βόλεϊ, πίστεψε τόσο στον Αθανασόπουλο, όσο και στον νυν τεχνικό των Βριλησσίων, Στέλιο Ατσιδαύτη και ήταν αυτός που παρότρυνε τον Γιάννη (σ.σ Αθανασόπουλο) να φύγει από την Ελλάδα, και μάλιστα… χθες!

18193941_1440779999320127_8615935881910517266_n

«Έχουμε  συχνή επαφή, μιλάμε πολλές φορές και τόσο αυτόν όσο και τον Στέλιο τον αισθάνομαι σαν παιδί μου» υποστήριξε στις δηλώσεις του στο Vollyeplanet ο κ. Σωτήρχος, με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση του νέου προπονητή της Στουτγκάρδης, Γιάννη Αθανασόπουλου και πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Ήταν μεγάλη απόφαση για τον Γιάννη να παρατήσει την δουλειά του στην τράπεζα, αφού ήθελε να συνδυάσει την προπονητική με την αγάπη του για την νυν σύζυγό του Σόνια Μποροβίνσεκ, που ήταν στο εξωτερικό. Με ρώταγε θυμάμαι τη γνώμη μου αν θα ήταν καλό για εκείνον να φύγει με την αποζημίωση που πήρε από την δουλειά του και επειδή έβλεπα το χάλι της Ελλάδας του είπα «μην το συζητάς, καθόλου φύγε… χθες!»

athanasopoulos_stuttgart

Τελικά όχι μόνο πήγε στην Γερμανία και δούλεψε, αλλά έφτασε στο σημείο να πετύχει πολύ σημαντικές διακρίσεις και να ανταμειφθεί. Κάτι για το οποίο χαίρομαι πάρα πολύ γιατί το αξίζει! Θυμάμαι μάλιστα ότι εδώ και αρκετό ήξερε για την επικείμενη πρόταση της διοίκησης της Allianz MTV, αλλά ήταν λίγο διστακτικός και είχε αμφιβολίες αν θα έπρεπε να την αποδεχθεί. Εγώ τον παρότρυνα, του έλεγα «προχώρα και μην φοβάσαι τίποτα», γιατί πιστεύω πολύ στο Γιάννη και εύχομαι ολόψυχα να τα πάει καλά και στο νέο του ρόλο.

Γιατί ο Γιάννης δεν έχει μόνο πολλές γνώσεις από βόλεϊ, αλλά είναι και ένα προσγειωμένο παιδί, χωρίς να είναι αιθεροβάμων… Πέρα όμως από το χαρακτήρα του , με όσα ξέρει πλέον για το γυναικείο βόλεϊ σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο, μπορεί να διαλέξει τις κατάλληλες παίκτριες για την ομάδα που θέλει, ενώ έχει και εξαιρετική επαφή με τις αθλήτριες. Είναι πολύ καλός στην προπονητική. Το’ χει αποδείξει, όντας β’ προπονητής πήρε τόσα Κύπελλα.

Το μόνο που του΄πα με αγάπη και χωρίς να θέλω να τον αγχώσω, είναι ότι «αν δεν πάρεις και κάποιο τίτλο υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθείς αποτυχημένος»! Με τις επιτυχίες του Γιάννη, αλλά και την πορεία του Στέλιου (σ.σ Ατσιδαύτη), χαίρομαι σαν να είμαι εγώ! Πραγματικά όταν πριν τρία χρόνια ο Γιάννης κέρδισε το πρώτο του Κύπελλο στην Στουτγκάρδη, ένιωσα όπως τη μέρα που κερδίσαμε το 2013 στον Ολυμπιακό το νταμπλ» τόνισε στο Volleyplanet ο Τέλης Σωτήρχος, που δύσκολα έκρυβε το καμάρι του για το χρίσμα του νέου head coach της Στουτγκάρδης.

Foto: Udo Dreesmann