Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Καταγγελτική η Μοντάνιο για διαιτησία και συμπεριφορές (φωτ.)

Καταγγελτική η Μοντάνιο για διαιτησία και συμπεριφορές (φωτ.)

Χρειάστηκαν μόλις 8 αγωνιστικές στο ελληνικό πρωτάθλημα και η Μαντλέιν Μοντάνιο με μια τοποθέτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φρόντισε να αναδείξει προβλήματα που άπαντες γνωρίζουν αλλά ουδείς παίρνει θέση από τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ του βόλει!

Κι όταν μια τέτοια μεγάλη αθλήτρια με εικόνες από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου… μιλάει, απαγορεύεται να κωφεύουμε.

Για την εξουσιομανία των διαιτητών πάνω στη σκάλα, για τον απόλυτο τρόπο των αποφάσεων χωρίς να ακούν τους αθλητές αλλά και για την ευκολία του… να μην παίρνουν θέση όταν χρειάζεται, η Μοντάνιο έχει για όλα κάτι να πει δίνοντας παραδείγματα. Παράλληλα, δεν αφήνει ασχολίαστο το γεγονός ότι έπεσε η τάση στα φώτα του κλειστού στη Νάξου όπου επήλθε διακοπή ενώ στηλιτεύει τις άσεμνες συμπεριφορές οπαδών.

Αναλυτικά ολόκληρο το ποστάρισμα της Μοντάνιο:

“Δυο φορές στην καριέρα μου έχω δεχθεί κίτρινη κάρτα. Αμφότερες τις φορές είχε συμβεί αυτό λόγω πολλών λαθών και έλλειψης της διατήρησης του Fair Play από το διαιτητή.

Έπειτα από επτά ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι θλιβερο για εμένα ότι μόνο σε μια αναμέτρηση, συγκεκριμένα στο πρώτο παιχνίδι, οι διαιτητές τήρησαν το FairPlay και είχαν ορθές αποφάσεις.

Είναι φανερό ότι εδώ η πλειοψηφία των διαιτητών έχουν την παρόρμηση και την αίσθηση ότι έχουν την εξουσία να υπερκεράσουν τους κανόνες και απλά να πάρουν αποφάσεις, αγνοώντας επίσης τον αθλητή που τους μιλάει.

Η συμπεριφορά μου απέναντι στην αντίπαλό μου αφότου την μπλόκαρα (φώναξα κοιτάζοντάς την αντίπαλη μεριά) δεν ήταν τίποτα προσωπικό παρά μόνο η απογοήτευση που συσσωρεύτηκε από τα τελευταία παιχνίδια.

Αυτή την ευκαιρία βρήκε ο διαιτητής για να μου βγάλει κίτρινη κάρτα αφού προηγουμένως είχα επισημάνει τα λάθη του. Όπως και στην αναμέτρηση στην Κόρινθο σε κάποια στιγμή ήθελα να αποχωρήσω από το γήπεδο. Δεν μπορείς να κάνεις δέκα λάθη σε δυο σετ. Και σήμερα δεν μπορείς να κοιτάς από την άλλη όταν οι μπάλες είναι μέσα ή έξψ και να ευνοείς συγκεκριμένες ομάδες. Αυτό δείχνει έλλειψε σεβασμού υποτιμώντας παράλληλα την προσπάθεια της ομάδας αυτής να κερδίσει το ματς, αφήνοντάς τη να παίξει. Πιστεύω ότι οι αθλητές δεν χρειαζόμαστε τέτοια βοήθεια, γι αυτό εξάλλου προπονούμαστε. 

Βρίσκεστε στο γήπεδο προς επίβλεψη των κανονισμών. Θα πάρω όσες κίτρινες κάρτες μου δώσουν αρκεί να βλέπω τα ματς να παίζονται από διατητές όπως θα έπρεπε να συμβαίνει, από ουδέτερη ματιά.

Καληνύχτα!

Υ.Γ. Και δεν υπάρχουν λόγια για το γεγονός ότι τα φώτα του γυμναστηρίου έσβησαν για να αλλάξουν τη ροή της αναμέτρησης.
Υ.Γ: Και οι άντρες στο κλειστό προσέβαλαν μια 16χρονη αθλήτρια με άσεμνη συμπεριφορά. Αν είναι να έρχεσαι στο γήπεδο για να είσαι ασεβής με τους αθλητές, μην έρθεις καθόλου”.