Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στα… χέρια της Φρέντς ποντάρουν στη Θέτιδα

Στα… χέρια της Φρέντς ποντάρουν στη Θέτιδα

Μετά την ανεπιτυχή πρεμιέρα του β’ γύρου της Α1 Γυναικών με τον Παναθηναϊκό  η Θέτιδα Βούλας ετοιμάζεται για το… ρεσιτάλ της παραμονής με νέα “μαέστρο”, καθώς έκλεισε την διεθνή Καναδή πασαδόρο με σπουδές στη μουσική, Κέλσι Φρεντς.

Για την 26χρονη αριστερόχειρα πασαδόρο (1.83), ασφαλώς ο στόχος της σωτηρίας της νέας της ομάδας, όσο κι αν διαφέρει πάρα πολύ από εκείνον του τρεμπλούχου Κύπρου, Prestige Απόλλων Λεμεσού, δεν παύει να αποτελεί μία ακόμη πρόκληση στην καριέρα της.

image-33160

Φορτωμένη με πολλές και σημαντικές διακρίσεις (Κορυφαία Rookie της χρονιάς, τόσο στο Δυτικό Καναδά, όσο και σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, δύο 3ες θέσεις, μία 5η θέση στο πρωτάθλημα) με τις πανεπιστημιακές ομάδες τόσο του University of Alberta, στο Έντμοντον (2008-2009) αλλά και μετέπειτα τις χρονιές 2011-2013 με τους «Spartans» στο Trinity Western University του Λάνγκλει η πρώην διεθνής του Καναδά (2012-2014), αγωνίστηκε για πρώτη φορά εκτός συνόρων στην Κύπρο τη σεζόν 2012.

kelci_french_canada

Στο ντεμπούτο της ως επαγγελματίας τη σεζόν 2013-2014 στην Λάρνακα, κατέλαβε με την ΑΕΚ την 3η θέση στο πρωτάθλημα, ενώ τη σεζόν 2015-2016 με συμπαίκτριες τις «δικές» μας Κις (Άρης), Ζακχαίου (Πανναξιακός) σάρωσε τους τίτλους στην Λεμεσό. Φέτος ξεκίνησε τη σεζόν, με συμπαίκτρια την Φινλανδέζα πρωταθλήτρια του μπιτς βόλεϊ και πρώην άσο του Απόλλωνα Κερατσινίου, Έρικα Νίστρομ, στην Ολυμπιάδα Νεάπολης, μία ομάδα με χαμηλότερους στόχους, υπό τον όρο πως θα έφευγε σε περίπτωση που είχε κάποια καλύτερη πρόταση, όπως κι έγινε. Εκτός των παραπάνω γνώριμων άσων, που έπαιξε μαζί τους στην Κύπρο, η Φρεντς ήταν επίσης συμπαίκτρια στην Εθνική Καναδά με τις Ρίτσι, Φιλντ του Παναθηναϊκού.

french_aek_larnakas

Το νέο απόκτημα της Θέτιδας, έχει μια κόρη την μόλις δύο ετών, λατρεύει τα  ζώα και πέρα από τον «ανοικτό» της χαρακτήρα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως με τα «γλυκά»  της δάχτυλα και το μοίρασμα του παιχνιδιού της ότι θα ενισχύσει σημαντικά τη νοεφώτιστη ομάδα της Βούλας, η διοίκηση της οποίας «τα δίνει όλα» για την πολυπόθητη παραμονή.

kelci_french