CEV CUP

Στα προημιτελικά του CEV Cup τα κορίτσια του Αθανασόπουλου

Στα προημιτελικά του CEV Cup τα κορίτσια του Αθανασόπουλου

Παρά την ήττα στα σημεία με 3-2 (25-20, 27-29, 15-25, 25-23, 16-14) σετ στο Βέλγιο από την σκληροτράχηλη Αστερίξ η γερμανική Στουτγκάρδη του Έλληνα τεχνικού, Γιάννη Αθανασόπουλου πανηγύρισε την Τετάρτη την πρόκρισή της στις 8 κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

Σε ένα συναρπαστικό με πολλά και εντυπωσιακά «ράλι» στο Μπέβερεν η Αστερίξ πίεσε από την αρχή τις Γερμανίδες στην προσπάθειά της να ανατρέψει το εις βάρος της 3-0 του πρώτου αγώνα αναγκάζοντας τις φιλοξενούμενες σε ένα νευρικό παιχνίδι με πολλά εύκολα λάθη. Ωστόσο η Στουτγκάρδη «απάντησε» ισοφαρίζοντας στις λεπτομέρειες 1-1 σετ και στο τρίτο σετ ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού και με το προβάδισμα 2-1 σετ έβαλε ουσιαστικά «ταφόπλακα» στα βελγικά όνειρα για πρόκριση. Παράλληλα ο Αθανασόπουλος πέρασε στο γήπεδο σχεδόν την “δεύτερη” ομάδα του, θέλοντας να δώσει ευρωπαϊκό χρόνο συμμετοχής και σε άλλες αθλήτριες.

asterix_stuttgart 1

Οι γηπεδούχες δεν τα παράτησαν, κυνήγησαν τη νίκη γοήτρου και έστειλαν το παιχνίδι σε τάι μπρέικ. Εκεί λοιπόν που μετά το 14-11 των Γερμανίδων πίστευαν πως η ομάδα του Αθανασόπουλου θα ζευγαρώσει τις νίκες της στις « 16» η Αστερίξ με μία εντυπωσιακή ανατροπή κατέκτησε με 16-14, 3-2 σετ τη νίκη, αλλά το φινάλε τους αγώνα βρήκε το εισιτήριο των προημιτελικών σε… γερμανικά χέρια.

Για τις Βελγίδες οι Φαν Γκέστελ και Φαν Άβερμάετ με 20 πόντους έκαστη αρκέστηκαν στον τίτλο των τοπ σκόρερ, ενώ για την Στουτγκάρδη 18 πόντους σημείωσε η Μλεϊνκοβα.

asterix_stuttgart 2

Στις «8» η Allianz MTV  των δικών μας Γιάννηδων (σ.σ Αθανασόπουλου, Παρασχίδη) θα βρεθεί αντιμέτωπη σε έναν γερμανικό «εμφύλιο» κόντρα στην γνώριμη συμπατριώτισσά της, Δρέσδη που απέκλεισε εκτός έδρας με 3-0 σετ την ελβετική Ντούντινγκεν.

Η Γερμανία όμως θα εκπροσωπηθεί και με Τρίτη ομάδα στα προημιτελικά καθώς η νταμπλούχος της Μπουντεσλίγκα Σβέριν προκρίθηκε κερδίζοντας στην Ουκρανία με 3-1 σετ την Κίμικ Γιούζνι.

Την 8άδα των κορυφαίων ομάδων της διοργάνωσης συμπλήρωνουν ακόμη οι ρωσικές Κράσνογιαρσκ, Εκατερίνεμπουργκ, η ιταλική Πόμι Κασαλματζιόρε, η Μινχάνσκα Μινσκ από τη Λευκορωσία, που απέκλεισε με 3-1 τη γαλλική Μπεζιέ της διεθνούς μας, Όλγας Στράντζαλη (8π) και μία εκ των Μπούστο Αρζίτσιο (Ιταλία)-Εξατσίμπασι (Τουρκία), που μετά το 3-1 της τουρκικής ομάδας στο α’ ματς, την Πέμπτη θα παιχθεί το β’ ματς στην έδρα των Ιταλίδων.