Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Στάνκου: «Τεράστια ευκαιρία για μένα ο ΠΑΟΚ»

Στάνκου: «Τεράστια ευκαιρία για μένα ο ΠΑΟΚ»

Το ΤΑΑ ΠΑΟΚ παρουσίασε με πάσα επισημότητα τον νέο τεχνικό του Δικεφάλου, Σέργκιου Στάνκου με τον Ρουμάνο κόουτς να μιλάει για τη μεγάλη ευκαιρία που αποτελούν οι Κυπελλούχοι στην καριέρα του αλλά και για το στόχο που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση όλων των εγχώριων τίτλων.

«Να ευχαριστήσω τον κ. Τσαλόπουλο για τη νέα πρόκληση που μου δίνει και που με επέλεξε για αυτή τη θέση. Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία, θέλω να συνεχίσω αυτή τη παράδοση και να κάτω ότι καλύτερο μπορώ. Το να έρθεις στον ΠΑΟΚ είναι ένα σημαντικό πράγμα για εμένα και θεωρώ ότι στο τέλος της σεζόν θα πετύχουμε τους στόχους μας», είπε αρχικά.

Ερωτηθείς για το επίπεδο του Ελληνικού πρωταθλήματος, ανέφερε:  «Έπαιζα στον Ηρακλή πριν αρκετά χρόνια, αλλά έχει αλλάξει το ελληνικό πρωτάθλημα σήμερα. Έχω παρακολουθήσει και αρκετούς παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω».

Για την απόφαση του να έρθει στον ΠΑΟΚ ενώ κατέκτησε το νταμπλ στην Ρουμανία: «Το να έρθω στον ΠΑΟΚ είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου, επίσης έρχομαι σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από αυτό της Ρουμανίας. Δεν ήταν δύσκολη επιλογή το να έρθω. Είναι τεράστια ευκαιρία για μένα».

Για τους στόχους του Δικεφάλου: «Όταν έρχεσαι σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ ο στόχος είναι ίδιος κάθε χρόνο. Να κερδίζεις όλους τους εγχώριους τίτλους. Η ομάδα θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει αυτό, παιχνίδι με το παιχνίδι να κερδίζουμε και ελπίζω στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίσουμε εμείς».

Αναφορικά με το αν έγιναν ήδη συζητήσεις με την διοίκηση για παίκτες: «Φυσικά και μιλήσαμε για το ρόστερ της επόμενης σεζόν, το staff της ομάδας, θέλω τους παίκτες που ήταν ήδη στην ομάδα, θα διαλέξουμε τους καλύτερους αθλητές που θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους στόχους».

Για το αν τον ενδιαφέρουν παίκτες από την Ρουμανία: «Είχα 2-3 παίκτες που έπαιξαν κ στην εθνική, αλλά ο ένας έχει σταματήσει να παίζει και οι δύο έχουν ήδη συμφωνήσει με άλλη ομάδα. Είχαμε ενδιαφέροντες ξένους παίκτες στο ρουμανικό πρωτάθλημα, αλλά αυτά θα τα αποφασίσουμε με τη διοίκηση».

Για τον τεχνικό του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου και αν τον γνωρίζει, ο Στάνκου ανέφερε: «Δεν τον ξέρω προσωπικά, αλλά προέρχεται από μια μεγάλη ποδοσφαιρική οικογένεια στην Ρουμανία. Ελπίζω να τον γνωρίσω. Είμαι πολύ χαρούμενος για τα όσα πέτυχε με την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ και είναι ένας πολύ καλός εκπρόσωπος του ρουμανικού αθλητισμού. Ελπίζω να πετύχω όπως και αυτός».