Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Στεφάνοβιτς: «Όλοι οι παίκτες να γίνουν ισχυρό σύνολο»

Στεφάνοβιτς: «Όλοι οι παίκτες να γίνουν ισχυρό σύνολο»

Συνέντευξη στην επίσημη σελίδα του Φοίνικα Σύρου σχετικά με το πρώτο μέρος της προετοιμασίας και των φιλικών αγώνων στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς τουρνουά Βόλεϊ Νοτίου Αιγαίου έδωσε ο τεχνικός της νησιωτικής ομάδας, Σάσα Στεφάνοβιτς

«Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασίας μας εδώ και πέντε βδομάδας, όπου στο νησί βρίσκονται και όλοι οι παίκτες μας. Στις πρώτες βδομάδες δώσαμε έμφαση στην ενδυνάμωση και στην φυσική κατάσταση και στις υπόλοιπες προσπαθήσαμε να χτίσουμε την ομάδα. Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων παίξαμε κάποια εσωτερικά παιχνίδια έξι εναντίων έξι παικτών», ήταν το πρώτο σχόλιο του Σέρβου.

Πόσο κουραστικό ήταν αυτό το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας για τους ίδιους τους παίκτες;

«’Ήταν πραγματικά μία δύσκολη περίοδος για όλους, αφού υπήρχε δυνατή και έντονη προπόνηση, όμως κανείς από τους αθλητές μας δεν παραπονέθηκε. Το ευχάριστο είναι πως μετά από την πολύ δουλειά που κάναμε, δεν παρουσιάστηκαν τραυματισμοί και αυτό είναι ένα καλό νέο. Οι παίκτες από την πλευρά τους είναι πάρα πολλοί ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, γιατί βλέπουν τους κόπους τους να αποδίδουν και τώρα, στο επόμενο διάστημα θα δουλέψουμε πάνω σε τεχνικά μέρη».

Πόσο σημαντικό είναι για μία ομάδα αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας;

«Όλοι γνωρίζουν πως αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας είναι το πιο σημαντικό της σεζόν, καθώς έχει πάρα πολλά βάρη, άλματα και ασκήσεις χωρίς μπάλα. Στο πρώτο διάστημα της προετοιμασίας δεν χρησιμοποιούμαι πολλές φορές τη μπάλα, αλλά όλα αυτά θα αποδώσουν με την πάροδο του χρόνου. Μέσα στην χρονιά δεν μπορούμε να κάνουμε αυτή την προετοιμασία και θα δούμε τη δουλειά που κάναμε όταν θα χρειαστεί ο Φοίνικας δεν δώσει 2-3 ματς μέσα σε μία εβδομάδα».

Ο Φοίνικας έδωσε πριν μερικά εικοσιτετράωρα κάποια φιλικά παιχνίδια. Φιλοξένησε το 4ο διεθνές τουρνουά βόλεϊ και αντιμετώπισε ομάδες όπως είναι ο ΠΑΟΚ ο οποίος κατέκτησε το Ελληνικό πρωτάθλημα και ο Vojvodina της Σερβίας.

«Για μας τα φιλικά παιχνίδια αυτά ήταν αρκετά σημαντικά, καθώς στο Φοίνικα έχουν έρθει πάρα πολλοί νέοι αθλητές και για πρώτη φορά δουλεύουν όλοι μαζί. Μέσα από τα παιχνίδια έχουμε την ευκαιρία να δούμε κάποια πράγματα και να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την γενική εικόνα που έδειξαν οι παίκτες μου στα παιχνίδια αυτά. Παίξαμε κόντρα στην Βοϊβοντίνα η οποία είναι πρωταθλήτρια στην Σερβία και δείξαμε πως είμαστε ανταγωνιστικοί. Το γήπεδο είχε πάρα πολύ κόσμο και πιστεύω πως και οι φίλοι της ομάδας έμειναν ικανοποιημένοι από την εικόνα που δείξαμε. Την επόμενη μέρα παίξαμε με τον ΠΑΟΚ και όλοι γνωρίζουν την ομάδα αυτή. Στα πρώτα σετ είχαμε πάρα πολύ καλή αγωνιστική παρουσία, πήραμε το πρώτο και στη συνέχεια είμαστε ανταγωνιστικοί. Στη συνέχεια μας βγήκε η κούραση, καθώς την προηγούμενη ημέρα είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στα πέντε σετ, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ ο οποίος πήρε μία εύκολη νίκη απέναντι στον Εθνικό.  Ακόμη και έτσι παίξαμε καλά και δείξαμε καλά στοιχεία.  Από εκεί και πέρα στα παιχνίδια που δώσαμε διαπιστώσαμε πως είχαμε κάποια θέματα στην οργάνωση και γι’ αυτό αποφασίσαμε να αντικαταστήσουμε τον πρώτο μας πασαδόρο. Στη θέση του Ίτον έχει έρθει ο Θάνος Μαρούλης, ο οποίος είναι από τους καλύτερους πασαδόρους στην Ελλάδα, ελπίζω να μας δώσει ενέργεια, για να μπορέσουμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα. Θέλουμε κάθε μέρα που περνά να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι, πιστεύω πως και με αυτή την κίνηση θα καταφέρουμε αυτά που έχουμε θέσει ως στόχους».

Ο Φοίνικας θα έχει και την ευκαιρία να δουλέψει σε ένα ακόμη πιο δύσκολο τουρνουά στη Σερβία. Θα ήθελα να μου πείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσάς και πόσο θα σας βοηθήσει ο δεύτερος κύκλος των φιλικών.

«Η αλήθεια είναι πως είναι ένα δύσκολο κομμάτι αυτό και θα πρέπει και ο νέος μας παίκτης να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις. Το καλό είναι πως μετά τα φιλικά της Σερβίας θα έχουμε δύο ακόμη εβδομάδες να δουλέψουμε, μέχρι το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι. Ένα από τα θετικά είναι πως ο Μαρούλης γνωρίζει ήδη τον τρόπο παιχνιδιού τον Γιορντάνοφ, αλλά και όλων των Ελλήνων παικτών. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις μας».

Θα προσπαθήσετε να αλλάξετε κάτι άλλο στο κομμάτι της προετοιμασίας σας και ιδιαίτερα στα φιλικά της Σερβίας;

«Σ’ αυτήν την φάση δεν θα αλλάξουμε κάτι άλλο, άλλωστε περιμένουμε να επιστρέψει και ο Σούρδι ο οποίος είναι φαντάρος και είναι ένας από τους βασικούς μας υποδοχής. Θα δουλέψουμε όλο αυτό διάστημα για να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, αλλά και όλοι οι παίκτες να γίνουν ένα ισχυρό σύνολο».