ΔΙΕΘΝΗ

Στη Φινλανδική OrPo Volley η Βεργίδου

Στη Φινλανδική OrPo Volley η Βεργίδου

Αυξάνονται και πλήθύνονται οι πρέσβειρες του ελληνικού βόλεϊ στο εξωτερικό, καθώς στις ουκ ολίγες διεθνείς άσους μας που φιγουράρουν σε ξένες ομάδες εδώ και λίγη προστέθηκε επισήμως και η πρώην πασαδόρος του Α.Ο Θήρας.

Η Όλγα Βεργίδου θα είναι λοιπόν η νέα “μαέστρος” της φιλόδοξης φινλναδικής ΟRPO Volley, που στον πάγκο της βρίσκεται ο Σέρβος τεχνικός, Ζβόνκο Νίκολιτς. Στην επιλογή της 25χρονης Θεσσαλονικιάς άσου, που μετά τη νησιωτική εμπειρία στη Σαντορίνη, ανοίγει πλέον ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα της, ιδιαίτερη σημασία έπαιξε το γεγονός ότι η νέα της ομάδα και χάλκινη πρωταθλήτρια της Φινλανδίας, αγωνίζεται στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

orpo_volley_logo

Συγκεκριμένα το φετινό Challenge Cup, πέρα από το φιναλίστ Ολυμπιακό, θα έχει φέτος μία ακόμη γαλανόλευκη… πινελιά, καθώς η ομάδα της διεθνούς πασαδόρου μας θα αντιμετωπίσει στις “32” την πρωτάρα Καστριότι Φεριζάι από το Κόσοβο, με τον επαναληπτικό να είναι στο φινλανδικό Οριβέσι. Μία πόλη περίπου 10.000 κατοίκων στα δυτικά της χώρας, που το όνομά της κυριολεκτικά σημαίνει “άλογο στο νερό”! Γειτονικές πόλεις, μεταξύ άλλων είναι το Τάμπερε και Κανγκάσαλα.

Στις πρώτες της δηλώσεις στο Volleyplanet η Όλγα Βεργίδου ως παίκτρια της πρωταθλήτριας Φινλανδίας 1997, ΟrPo Volley, εξέφρασε την ικανοποιήσή της για αυτή τη νέα πρόκληση: “Είμαι πολυ χαρούμενη και ανυπομονώ να ζήσω την νέα εμπειρία. Η προετοιμασία μας ξεκινάει την 1η Αυγούστο και από τις συζητήσεις, αλλά και τις πληροφορίες που συγκέντρωσα είμαι πεπεισμένη πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό και οργανωμένο σωματείο, που κάθε χρόνο έχει ως στόχο έχει τον πρωταθλήτισμό. Επίσης είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η OrPo συμμετέχει στα Challenge Cup και για αυτό θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να τη βοηθήσω να φτάσει στους στόχους της”.