ΔΙΕΘΝΗ

«Συμπαίκτης» του Μέσι ο Γκενς (foto)

«Συμπαίκτης» του Μέσι ο Γκενς (foto)

Έπειτα από 10 χρόνια διακρίσεων σε ξένα πρωταθλήματα ο 37χρονος Ισπανός πασαδόρος επιστρέφει φέτος στην χώρα του για να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην Μπαρτσελόνα, την “ομάδα της καρδιάς” του.

logo_barcelona

“Μas que un club (σ.σ περισσότερο από ένας σύλλογος)” είναι το σλόγκαν της “Μπάρτσα” καθώς ειδικά για την καταλανική κοινωνία η ομάδα της Βαρκελώνης ξεπερνάει κατά πολύ τη σφαίρα του αθλητισμού, αφού ακόμη και στην υπόλοιπη χώρα το έμβλημα της ισπανικής ομάδας είναι συνώνυμο με τη δημοκρατία και την υπεράσπιση της γλώσσας και της κουλτούρας των Καταλανών.

gens_jordi_barcelona

Οι “blaugrana” λοιπόν αποτελούν ένα όνειρο για τον γνώριμο Καταλανό άσο από τη θητεία του σε ΠΑΟΚ, Πανελλήνιο, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, που άφησε πίσω του πλέον την άμμο της ερήμου και τα πετροδολάρια του Ιράν και θα αγωνιστεί στη χώρα του έπειτα από τη σεζόν 2004/2005 που έπαιξε στην Τενερίφη.

“Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ επισήμως ξανά στην Ισπανία έπειτα από τόσα χρόνια, αφού εδώ και λίγο καιρό συμμετείχα στις προπονήσεις και σε κάποια φιλικά της ομάδας. Είναι η τέλεια ομάδα όσον αφορά στην οργάνωση και για κάθε Καταλανό είναι το όνειρό του να φορέσει αυτή τη φανέλα.

efimerida_Gens_barcelona

Στόχος της διοίκησης που έχει ξεκινήσει ένα σημαντικό project είναι τα επόμενα τρία χρόνια να στεφθούμε πρωταθλητές” δήλωσε στο Volleyplanet ο γεννημένος στην Ταραγόνα διεθνής άσος, που δεν βλέπει την ώρα με την εμπειρία του να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα στην προσπάθεια για διάκριση στην ισπανική Superliga 2.

marta_barbera_gens

Φυσικά το όνομα Γκενς μόνο άγνωστο δεν είναι στην “Μπάρτσα”, αφού μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ισπανικού και όχι μόνο βόλεϊ, η 46χρονη αδελφή του Ζόρντι, Μάρτα Μπαρμπέρα (σ.σ. αριστερά στη φωτό) είναι η προπονήτρια της γυναικείας ομάδας της Βαρκελώνης.

Η πρώην ακραία των Μούρθια, Μπούργκος, Τενερίφη και συμπαίκτρια με τις δικές μας Φωτεινή Καφετζάκη και Μαρία Γκαραγκούνη ήταν η προπονήτρια που πριν δύο χρόνια ανέβασε την “Μπάρτσα” στην μεγάλη κατηγορία, ενός ακόμη αθλήματος, έχοντας στο ρόστερ της αποκλειστικά αθλήτριες της Καταλονίας!

marta_gens

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι πέρα από τις 10 αστραφτερές κούπες (6 πρωταθλήματα Ισπανίας, 3 Κύπελλα Ισπανίας, 1 Κύπελλο Ιταλίας) που κοσμούν, μεταξύ άλλων εκατοντάδων διακρίσεων, την πλούσια τροπαιοθήκη της, η πρώην δευτεραθλήτρια Ευρώπης (Μούρθια, 1994-1995), έγινε την περίοδο 1998-1999 η πρώτη Ισπανίδα που αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα για τη Βιγκετάνο Μορέσκι (Α2), ενώ έπαιξε και στο World All Star Game με τις κορυφαίες παίκτριες του κόσμου.