A2

Με ακμαίο ηθικό στη «ναυμαχία» της Κρήτης

Με ακμαίο ηθικό στη «ναυμαχία» της Κρήτης

Σε ρυθμούς τοπικού ντέρμπι «ζει και αναπνέει» τις τελευταίες ημέρες η Κρήτη, καθώς την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 17.00 στο Εθνικό Στάδιο Χανίων ο ΣΦΠ Χανίων στα φετινά εντός έδρας «αποκαλυπτήρια» φιλοξενεί τον ΟΦΗ για την 3η αγωνιστική του Α’ Ομίλου – 1ου υποομίλου της Α2 Ανδρών και αναζητά το πρώτο του “τρίποντο” στη σεζόν.

Η γηπεδούχος ομάδα του Δήμου Μπουρμπάκη, μετά τις ήττες στο Λεκανοπέδιο από Απόλλωνα Αθηνών και Πανιώνιο, θέλει πέρα από λόγους γοήτρου, να συνδυάσει την πρώτη της φετινή εμφάνιση μπροστά στον κόσμο της με νίκη, για να καλύψει το χαμένο έδαφος των αρνητικών αποτελεσμάτων με στο Λεκανοπέδιο.

Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι, μετά την ήττα της πρεμιέρας στην Παλλήνη, ανέβηκαν ψυχολογικά με την πρώτη τους φετινή νίκη, στην πρόσφατη αναμέτρηση του Ηρακλείου επί του Απόλλωνα, ωστόσο δεν έλειπαν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, καθώς η ομάδα ακόμη, λόγω της απουσίας φιλικών, δεν έχει βρει ακόμη την απαιτούμενη ομοιογένεια, το «δέσιμο» που απαιτείται για να λέγεται «ομάδα». Κάτι που όπως αναφέρει ο τεχνικός του ΟΦΗ, Δημήτρης Ζλατιλίδης είναι η προσεχής αντίπαλος.

OFI

«Tα Χανιά είναι μια καλή ομάδα, «δεμένη» με παίκτες που παίζουν μαζί πολλά χρόνια μεταξύ τους, φίλους, αλλά έχουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς» υποστήριξε στο Volleyplanet ο Εβρίτης τεχνικός της ομάδας του Ηρακλείου, εξηγώντας τι εννοεί. «Οι αντίπαλοί μας δεν έδωσαν κι αυτοί πολλά φιλικά, όπως κι εμείς!  Θα πρέπει όμως να είμαστε πολύ προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι σε όλο το ματς, γιατί άμα τους υποτιμήσεις και δεν τους δώσεις την πρέπουσα βαρύτητα, μπορεί να χάσεις τα σετ χωρίς να το καταλάβεις… Το πρωτάθλημα είναι μακρύ, με αγώνες μέσα-έξω, αν θες να είσαι στις πρώτες θέσεις πρέπει να αποδεικνύεις κάθε Σαββατοκύριακο ότι είσαι καλός και πρέπει να δίνουμε εξετάσεις κάθε αγωνιστική», δήλωσε ο κ. Ζλατιλίδης, που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ενόψει του ντέρπι.

Στην αντίπερα όχθη, ο ομόλογός του τεχνικός στον πάγκο των Χανίων Δήμος Μπουρμπάκης, δήλωσε στο Volleyplanet αισιόδοξος για το πρώτο εντός έδρας ματς, παρά κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζει, ήσσονος όμως σημασίας.

BOURBAKIS_SFP XANION

«Ξέρουμε πως απέναντι σε ένα από τα φαβορί για άνοδο μας περιμένει δύσκολο έργο, αλλά παίζουμε στην έδρα μας, με τον κόσμο μας και είμαστε αισιόδοξοι. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε πολλά φιλικά παιχνίδια στα πόδια μας, ενώ σε σχέση με την περσινή ομάδα έχουμε αλλάξει 3 αθλητές. Παράλληλα έχουμε κάποιες προσθήκες με νέα παιδιά, χωρίς μεγάλη εμπειρία, αλλά με ταλέντο και ενθουσιασμό» υποστήριξε ο κ. Μπουρμπακης.

Στον αγώνα που θα διευθύνουν ο κ. Αγγελίδης και η κα Τραχαλάκη, έπειτα από έκκληση του Υφυπουργού Πολιτισμού κι Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη σε όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, ως ένδειξη πένθους για την τραγωδία που έπληξε τους αδικοχαμένους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους στη Δυτική Αττική.

Ίλιτς: “Ντέρμπι μέσα σε φανταστική ατμόσφαιρα”

Στο μοναδικό φετινό φιλικό των δύο ομάδων ο υποψήφιος για άνοδο ΟΦΗ, επικράτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο στα Χανιά με 3-1 σετ, αλλά το σίγουρο στο πρώτο επίσημο φετινό ματς των ομάδων είναι ότι στο ΕΑΚ δεν θα πέφτει… καρφίτσα!  Φίλοι και των δύο ομάδων, αναμένεται να δημιουργήσουν ξανά μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, αντίστοιχη της περσινής, όπως δήλωσε στο Volleyplanet ο πρώην άσος του ΟΦΗ, Τσέντομιρ Ίλιτς.

ilic_ofi

«Θυμάμαι ήταν 2η αγωνιστική κι έγινε ένας αγώνας σε γεμάτο γήπεδο και πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.  Είχαμε και τη στήριξη των φιλάθλων, μας οποίοι είχαν ανάψει καπνογόνα… Το ματς άργησε να ξεκινήσει…πραγματικό ντέρμπι. Ήταν φοβερά ! Τελικά είχε γίνει δυνατό ματς, η ομάδα των Χανίων ήτανε πολύ ανταγωνιστική, αλλά τελικά καταφέραμε και κερδίσαμε 3-2. Εύχομαι και φέτος να γίνει ένα εξίσου συναρπαστικό παιχνίδι και να απολαύσει ο κόσμος στην κερκίδα όμορφο θέαμα» επεσήμανε ο Ίλιτς, που παράλληλα με τις προπονήσεις στην Καβάλα, έχει αναλάβει και τις ακαδημίες του ΑΟ Καβάλας.

Αναφερόμενος στο περσινό ντέρμπι πάντως ο κ. Μπουρμπάκης υπογράμμισε ότι “τα καπνογόνα, όταν ανάβουν σε κλειστό χώρο με παιδάκια και ηλικιωμένους και προκαλούν καθυστέρηση στην διεξαγωγή του ματς, είναι κάτι άσχημο και ασφαλώς δεν είναι αυτό που επιθυμούμε, αλλά με τον ΟΦΗ έχουμε πολύ φιλικές σχέσεις και είμαι βέβαιος πως θα γίνει ένα όμορφο παιχνίδι, χωρίς παρατράγουδα, μέσα σε απόλυτα αθλητικά πλαίσια όπως και πέρυσι..”

eak xanion

Η χανιώτικη ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας ενημερώνει τους κατόχους καρτών διαρκείας και ελευθέρας εισόδου να τις έχουν μαζί τους λόγω της αυξημένης προσέλευσης θεατών.

Η ανακοίνωση του ΣΦΠ Χανίων

Μετά από 2 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, η ανδρική ομάδα θα κάνει πρεμιέρα μπροστά στο κοινό των Χανίων. Για την 3η αγωνιστική της Α2 ανδρών θα αναμετρηθεί με τον δυνατό Ο.Φ.Η. που και φέτος έχει στόχο την άνοδο στην Volleyleague  (A1). Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο ΕΑΚ Χανίων την Κυριακή στις 17:00 με διαιτητές τους Αγγελίδη – Τραχαλάκη.

Επίσης, λόγω της αυξημένης προσέλευσης θεατών που αναμένουμε, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση και είναι κάτοχοι καρτών διαρκείας καθώς και κάτοχοι ελευθέρας εισόδου (προπονητές, διαιτητές) να τις έχουν μαζί τους και να τις επιδεικνύουν στην είσοδο.

Φωτό: www.athlitiko.gr

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...