ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Στη Βαρκελώνη για το World League 2017

Στη Βαρκελώνη για το World League 2017

Στη Βαρκελώνη βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης η Εθνική ανδρών, όπου από την Παρασκευή 2 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή 4 θα δώσει τους τρεις πρώτους αγώνες της για το World League.

Την αποστολή χαρακτηρίζουν οι πολλές απουσίες σημαντικών παικτών, καθώς δεν την έχουν ακολουθήσει οι Τζούριτς, Πρωτοψάλτης, Πανταλέων, Πετρέας, Φιλίποφ και Τζιουμάκας. Ως εκ τούτου, ο πήχης είναι δύσκολο να τεθεί μέχρι το Final 4 του 3ου ομίλου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μεξικό στις 17 και 18 Ιουνίου.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Αρσενιάδης τόνισε: «Στόχος μας είναι να δούμε πώς θα τα πάει η ομάδα εφαρμόζοντας ένα νέο σχήμα δίχως τον βασικό μας διαγώνιο (Τζούριτς). Θα δοκιμάσουμε δύο αρκετά νέους παίκτες, τον Τσέλιο (20 χρονών) και τον Κασαμπαλή (22 χρονών) και θα μετρήσουμε ποια είναι η δυναμικότητα της ομάδας με τέτοιες απουσίες απέναντι σε αρκετά δυνατούς αντιπάλους, από τους οποίους ορισμένοι έχουν ήδη πάρει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η ομάδα χρειάζεται παιχνίδια και μακάρι να δίναμε και περισσότερα, προκειμένου να αποκτήσουμε περισσότερες εμπειρίες, ρυθμό και χημεία. Εξάλλου, αρκετοί είναι και οι παίκτες, οι οποίοι φέτος δεν πήραν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Πρέπει να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα συμπεράσματα γίνεται, καθώς αυτά θα είναι καθοριστικά για την επόμενη χρονιά».

Από εκεί και πέρα, φυσικά η Εθνική θα πρέπει να είναι αρκούντως ανταγωνιστική, προκειμένου αν μη τι άλλο να μην ρισκάρει τη θέση της στο World League της επόμενης χρονιάς. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ομάδα κάθε Ηπείρου από τον 3ο όμιλο, θα κληθεί να αγωνιστεί σε αγώνες πλέι οφ με μια ομάδα, που δεν συμμετείχε στο τουρνουά, προκειμένου να διατηρήσει τη θέση της στη διοργάνωση.

Αύριο το πρωί στις 11( ώρα Ελλάδος) η ελληνική ομάδα θα πραγματοποιήσει την πρώτη της προπόνηση σε ισπανικό έδαφος.