ΔΙΕΘΝΗ

Στην Μπουντεσλίγκα «φώλιασε» ο Ευσταθόπουλος (fot-vid)!

Στην Μπουντεσλίγκα «φώλιασε» ο Ευσταθόπουλος (fot-vid)!

Με έναν ακόμη Έλληνα προπονητή θα διεξαχθεί η φετινή σεζόν του πρωταθλήματος γυναικών Γερμανίας, καθώς ο Άκης Ευσταθόπουλος ανακοινώθηκε από σήμερα και επίσημα ως συνεργάτης του Φλόριαν Φόλκερ, στον πάγκο της Ρότεν Ράμπεν Βίλσμπιμπουργκ.

Ο 32χρονος προπονητής, που μαζί τον τεχνικό της Στουτγκάρδης, Γιάννη Αθανασόπουλο, θα είναι φέτος οι δύο “γαλανόλευκοι” εκπρόσωποι του ελληνικού βόλεϊ στη Bundesliga , συνεχίζει μετά την Ρουμανία και την Πολωνία το επιτυχημένο του ταξίδι σε σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα., όπως της Γερμανίας, όπου μαζί με τη Ρεμπέκα Σνάιντερ, θα είναι οι άμεσοι συνεργάτες του κ. Φόλκερ.

rebekka_akis efstathopoulos

«Έρχομαι στο Βίλσμπιμπουργκ», είπε ο Έλληνας β’ προπονητής των “κόκκινων κορακιών”, «γιατί μου αρέσουν οι προκλήσεις  και το ισχυρό πρωτάθλημα της Bundesliga, αποτελεί για μένα μεγάλη πρόκληση. Από την πρώτη στιγμή εντυπωσιάστηκα από το πόσο επαγγελματικά λειτουργεί ο σύλλογος, αλλά και ο προπονητής, Φλοριάν Φόλκερ” δήλωσε ενθουσιασμένος ο Άκης Ευσταθόπουλος λίγο πριν “σηκώσει μανίκια” στην νέα του “φωλιά”, στο Βίλσμπιμπουργκ.

Από εκεί”πέταξε” ήδη για την NawaRo Straubing η διαγώνια Σόλτεν, αλλά είχαμε 6 νέες αφίξεις ταλαντούχων αθλητριών όπως : η Αμερικανίδα κεντρική, Kayla Haneline , η συμπατριώτισσά της ακραία, Alexis Conaway, η Καναδή ακραία, Danielle Brisebois, η συμαπτριώτισσά της κεντρική, Jazmine White και οι Γερμανίδες Λουίζα Κέλερ (ακραία) και Σιμόνα Νταμερ (λίμπερο).

Το εγκώμιο όμως του Έλληνα τεχνικού έπλεξε και ο συνομηλικός του Ευσταθόπουλου, Γερμανός α’προπονητής της ομάδας: «Ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ μας. Είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του και πολύ θετικός, άνθρωπος που έχει εμπειρία υψηλού επιπέδου τα τελευταία χρόνια” τόνισε το μέλος του γερμανικού ομοσπονδιακού τιμ, Φόλκερ, που θα έχει για άλλη μια χρονιά στο πλευρό του την 23χρονη συνεργάτιδά του από το Έρφουρτ.

vettori_efstathopoulos

Θυμίζουμε ότι μετά τη θητεία του ως β’ προπονητής σε, Ορεστιάδα, Παναθηναϊκό, Πανναξιακό και στην ρουμανική CSM Ταργκοβίστε, ως συνεργάτης του Ισπανού ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκιγιέρμε Ναράνχο, ο Άκης Ευσταθόπουλος εργάστηκε τα δύο τελευταία χρόνια με επιτυχία στην πολωνική ομάδα γυναικών UNI Opole (Α2 Πολωνίας), δίπλα στον Ιταλό τεχνικό, Νικολα Βετόρι.

Η ομάδα του Ευσταθόπουλου, που πέρυσι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην πολωνική Πανεπιστημιάδα, στην κανονική διάρκεια της φετινής Orlen League τερμάτισε δεύτερος και με 19 νίκες-5 ήττες δικαιούνταν την άνοδο στα σαλόνια του γυναικείου βόλεϊ της Πολωνίας. Κάτι που δυστυχώς όμως, λόγω του κορονοϊού και της διακοπής του πρωταθλήματος, δεν επιτεύχθηκε.

metalio

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι με το “καλημέρα” της σεζόν 2020-2021 ο Ευσταθόπουλους θα βρεθεί αντιμέτωπος στη Στοτγκάρδη με τον συμπατριώτη μας τεχνικό της πρωταθλήτριας Allianz MTV, Γιάννη Αθανασόπουλο,  στον “ελληνικό εμφύλιο” που επεφύλαξε η κλήρωση για την πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα.