ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Στην χρονιά του… δράκου

Στην χρονιά του… δράκου

Στον 4ο τελικό της ιστορίας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες πανηγύρισε η Κίνα μετά την επικράτησή της με 3-1 επί της Ολλανδίας σε έναν συναρπαστικό αγώνα στο «Μαρακαναζίνιο».

Μετά το Λος Άντζελες το 1984, την Ατλάντα το 1996, το Σύδνεϋ το 2000 και την Αθήνα το 2004 η Κίνα είναι έτοιμη να διεκδικήσει το 4ο χρυσό Ολυμπιακό της μετάλλιο.

Σε έναν συναρπαστικό, όσο και αμφίρροπο ημιτελικό κόντρα στην Ολλανδία, οι Ασιάτισες με το 3-1 προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Ρίο και απέναντι στην Σερβία του Κόβασιτς θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν την κορυφή.

Στο παιχνίδι με τις μαχητικές και ψυχωμένες «οράνιε» η Κίνα είχε στην σύνθεσή της την 22χρονη Τινγκ Ζου που έκανε την διαφορά,  αφού με τους 33 πόντους ήταν η κορυφαία της αναμέτρησης και οδήγησε εκ του ασφαλούς τις συμπαίκτριες της στον τελικό.

Από την άλλη πλευρά η Ολλανδία πάλεψε στα ίσα τον αγώνα, είχε κορυφαία την Σλότιες και Πίτερσεν με 19 και 16 πόντους αλλά έχασε το καθοριστικό τρίτο σετ με 29-27 όπου η Κίνα έκανε το 2-1 και κάπου εκεί τελείωσε ο ημιτελικός.