ΔΙΕΘΝΗ

Στην κορυφή του World League η Σερβία για πρώτη φορά!

Στην κορυφή του World League η Σερβία για πρώτη φορά!

Το κίνητρο ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλο για τους παίκτες του Νίκολα Γκρίμπιτς σε αυτό το World League και με εμφάνιση αντάξια τελικού τέτοιας διοργάνωσης κατάφεραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να κατακτήσουν την κορυφή και να “τελειώσουν” με 3-0 (25-22, 25-21, 25-21) την Βραζιλία.

Η Σερβία το ήθελε περισσότερο και το… έκανε με την καρδιά της αφού και μόνο η σκέψη ότι δεν θα βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, οι παίκτες του Γκρίμπιτς μάζεψαν όλη τους την ενέργεια και επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στην κατάκτηση τηςκορυφής στο World League. Ένα αποτέλεσμα “καθαρό” που δεν το φανταζόταν κανείς πριν το πρώτο σερβίς του τελικού.

Η σελεσάο μακριά από τον καλό τς εαυτόμ χωρίς ενέργεια -ίσως και κουρασμένη από τη μεγάλη προσπάθεια και τη νίκη στον ημιτελικό με τη Γαλλία- δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να κοντράρει τους Σέρβους. Ούτε οι φωνές του Μπερνάρντο Ρεζέντε, ούτε το ανακάτεμα της τράπουλας μπόρεσε να φέρει αποτέλεσμα.

Τη δεύτερή του χρονιά στον πάγκο της Εθνικής Σερβίας και ο Νίκολα Γκρίμπιτς μόνο ευτυχισμένος μπορεί να είναι για αυτή την κατάκτηση. Γνωρίζοντας καλά τα… αποδυτήρια ως παίκτης, δεν του ήταν δύσκολο να εμπνεύσει και ως προπονητής αφού μετά τον τελικό ανέφερε: “Το μόνο πράγμα που είπα είναι ότι δεν χρειάζεται να είστε τέλειοι για να κερδίσετε αυτό το ματς. Δεν είναι η τελειότητα που μας έκανε να φτάσουμε ως εδω. Παίξτε με την καρδιά και την ψυχή σας, αυτά μας έφεραν εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους. Μια νίκη κόντρα στην Βραζιλία σε αυτό το επίπεδο είναι κάτι απίστευτο. Το κερδίσαμε με την αξία μας, με τον ιδρώτα μας και είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Μόλις τώρα ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα, προτιμώ να μη σκέφτομαι την καριέρα ως παίτκτης, προσπαθώ να βοηθήσω αυτά τα παιδιά όσο μπορώ”.

SerbiavBrazil

Το στατιστικό: ΕΔΩ