Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Στην τελική ευθεία

Στην τελική ευθεία

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος μπαίνουν πλέον οι 12 ομάδες της Α1 με την 20η εμβόλιμη αγωνιστική να περιλαμβάνει αμφίρροπες αναμετρήσεις καθώς η νίκη είναι το ζητούμενο για όλους…

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην Μίκρα ο Ηρακλής υποδέχεται τον αήττητο Ολυμπιακό σε ένα ντέρμπι που ξυπνά μνήμες παρελθόντος αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να περιμένουμε τις κόντρες παλαιοτέρων ετών.

Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί της αναμέτρηση και ο αμιγός ελληνικός Ηρακλής θα προσπαθήσει να τεστάρει τις αντοχές του στην προσπάθεια για ένα καλύτερο πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο Δημήτρης Ριζόπουλος αισθάνεται ενοχλήσεις στην μέση με αποτέλεσμα ο Γιάννης Ορφανός να τον αφήσει εκτός αγώνα χρησιμοποιόντας τους Τζιουμάκα –Μούχλια.

Ο τεχνικός του «Γηραιού» μιλώντας για τον αγώνα της Τετάρτης τόνισε «Το να παίζεις με τον πρωτοπόρο και αήττητο μετά από 19 αγωνιστικές είναι ένα κίνητρο. Ο αγώνας δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ομάδα μου. Θέλουμε μία καλή και αξιοπρεπή εμφάνιση. Θέλω να ζήσουν τα νέα παιδιά την εμπειρία του να κοντράρουν μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό».

Με στόχο να πάρει μια ακόμη νίκη και να προχωρήσει αήττητος προς τα play-off είναι ο Ολυμπιακός.

Ο Σλόμπονταν Μπόσκαν ουσιαστικά βλέπει τον αγώνα ως μια καλή προπόνηση και προετοιμασία εν όψει του ημιτελικού του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ δηλώνοντας  «Ως συνήθως είναι σημαντικό για εμάς να παίξουμε για τη νίκη. Δεν μας επηρεάζει το γεγονός ότι εξασφαλίσαμε μαθηματικά την 1η θέση ωστόσο στα τρία τελευταία παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ορισμένους ακόμα παίκτες ενώ παράλληλα προετοιμαζόμαστε για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ».

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Με στόχο να επιστρέψει στις νίκες και να μπει στην 4άδα του βαθμολογικού πίνακα, ο Φοίνικας υποδέχεται τον πάντα επικύνδινο και φορμαρισμένο Ηρακλή Χαλκίδας.

Οι νησιώτες αν θέλουν να μπούνε στην 4άδα δεν έχουν περιθώρια για νέες απώλειες και με όπλο την έδρα τους θα επιδιώξουν το τρίποντο που θα επαναφέρει τα χαμόγελα και την αισιοδοξία σε όλους.

Ο Νίκολιτς δεν γνωρίζει ακόμη αν μπορεί να υπολογίζει τον Μρντακ καθώς ο Σέρβος διαγώνιος των «Πειρατών» αντιμετωπίζει πρόβλημα στην γάμπα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο Σζάρεκ.

Ο Αλέξανδρος Χήρας τόνισε για την αναμέτρηση «Δεν έχουμε περιθώρια για άλλες ήττες. Πρέπει να πάρουμε νίκη ώστε να πάρουμε τουλάχιστον την 5η θέση και να είμαστε κοντά στην 4η υπό προϋποθέσεις. Περνάμε δύσκολη περίοδο με πολλές ατυχίες και τραυματισμούς αλλά η ομάδα μας είναι δυνατή και θα έχουμε καλύτερο φινάλε».

Η νίκη επί του Ηρακλή έφερε αισιοδοξία και πίστη στην Χαλκίδα με τους παίκτες του Σπύρου Γκολίτση να δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν ότι καλύτερο μπορούν από κάθε παιχνίδι τους.

Ο έμπειρος τεχνικός του Ηρακλή Χαλκίδας επεσήμανε «Προερχόμαστε από δύο θετικά αποτελέσματα και θέλουμε να συνεχίσουμε πρώτα τις καλές εμφανίσεις και μετά τις νίκες. Τις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχουμε τα ματς με Κύζικο και Παναχαϊκή που θα κριθούν πολλά και θέλουμε να πάμε με καλή ψυχολογία και πολλούς βαθμούς. Σίγουρα το φαβορί είναι ο Φοίνικας, αλλά όπως πήγαμε στην Κηφισιά και νικήσαμε μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και εδώ στη Σύρο».

ΚΥΖΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ – ΠΑΟΚ

Μετά τον βαθμό που απέσπασε κόντρα στον Εθνικός Αλεξανδρούπολη η Κύζικος Νέας Περάμου υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Ένα δύσκολο παιχνίδι για τους νεοφώτιστους που όμως σε κάθε τους αγώνα αναζητούν βαθμό ή βαθμούς που θα τους φέρουν πιο κοντά στην σωτηρία.

Ο Νίκος Νεόφυτος έχοντας εκτός για ένα ακόμη παιχνίδι τον Βραζιλιάνο διαγώνιου του Μασιέλ αναφερόμενος στον αγώνα είπε  «Ξέρουμε πως έχουμε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον περσινό πρωταθλητή και υποψήφιο πρωταθλητή και του εφετινού πρωταθλήματος. Συνεχίζουν οι ατυχίες αλλά δεν πτοούμαστε. Θέλουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση και να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες. Οπως και στον αγώνα με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη παρά τα προβλήματα θα παίξουμε με στόχο βαθμό ή βαθμούς».

Συνεχίζοντας το κινύγη του Παναθηναϊκού για την 2η θέση, ο ΠΑΟΚ στοχεύει στο τρίποντο και από εκεί και πέρα μια γκέλα των «πράσινων» στο Ζηρίνειο.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης σχολιάζοντας τα παιχνίδια δήλωσε «Δεν κοιτάμε ονόματα αντιπάλων αλλά το πως θα κάνουμε περισσότερα και ποιοτικότερα πράγματα μέσα στο παιχνίδι μας. Η ομάδα βρίσκει το ρυθμό της. Όλοι οι παίκτες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και ο καθένας έχει το ρόλο του. Ξεπεράσαμε με σχετικά λίγες απώλειες όλες τις μεγάλες δυσκολίες και θέλουμε ένα επιτυχημένο φινάλε για να πάρουμε την 2η θέση στην κανονική περίοδο».

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής θα φιλοξενηθεί στα Βόρεια προάστια και το Ζηρίνειο. Εκεί όπου η Κηφισιά υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε ένα παιχνίδι όπου η νίκη είναι κοινός στόχος.

Οι «κυανόλευκοι» έχοντας επικρατήσει των «πράσινων» στα προημιτελικά του Κυπέλλου θέλουν να επαναλάβουν μια ανάλογη εμφάνιση και να πανηγυρίσουν το τρίποντο που θα τους ανεβάσει βαθμολογικά.

Στα ευχάριστα για τον Κώστα Αρσενιάδη η επιστροφή του Γιορντάνοφ που θα αγωνιστεί κανονικά, ενώ αντίθετα αμφίβολος είναι ο Παπαγγελόπουλος.

Ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης τόνισε: «Θεωρώ ότι το παιχνίδι είναι πιο κρίσιμο για τον Παναθηναϊκό παρά για εμάς. Η νίκη που κάναμε πριν από δύο εβδομάδες για το κύπελλο δεν έχει σχέση με τον αγώνα του πρωταθλήματος. Είναι άλλο παιχνίδι με διαφορετική ψυχολογία. Η ομάδα μου δεν φοβάται κανένα παιχνίδι, αλλά αυτή την περίοδο μας προβληματίζουν θέματα τραυματισμών βασικών μας παικτών. Δεν ξέρω ακόμα αν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα μπορέσουν να αγωνιστούν όλοι μας οι παίκτες.

Περιμένουμε τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων και θα αποφασίσουμε. Προέχει η υγεία των παικτών. Θέλουμε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι στα play offs και στο final 4 του κυπέλλου. Το παιχνίδι του κυπέλλου ήταν διαφήμιση για το άθλημα, με γεμάτο γήπεδο και υπέροχες φάσεις. Μακάρι να ξαναδούμε ένα τόσο ωραίο παιχνίδι Θέλουμε οι φίλαθλοι να παρακολουθήσουν θέαμα υψηλού επιπέδου».

Να κρατήσει την 2η θέση και να φθάσει με πλεονέκτημα έδρας μέχρι τα ημιτελικά θέλει ο Παναθηναϊκός. Παράλληλα οι «πράσινοι» έχοντας βρει ρυθμό θελουν να πάρουν και τη ρεβάνς για τον πρόσφατο αποκλεισμό τους από το Κύπελλο Ελλάδος με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να μην έχει στην διάθεσή του για έναν ακόμη αγώνα τον Θάνο Μαρούλη.

Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Χαραλαμπίδης δήλσε «Σε σύντομο χρονικό διάστημα παίζουμε παλι με την Κηφισιά. Χάσαμε στο κύπελλο και αυτό με στεναχώρησε. Θέλουμε να αντιδράσουμε για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο της 2ης θέσης. Το Ζηρίνειο είναι ιδιαίτερο γήπεδο. Αν σταματήσουμε τον Γιορντάνοφ θα μπορέσουμε να πετύχουμε πιο εύκολα το στόχο μας. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς».

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ντέρμπι με όλη την σημασία της λέξης διεξάγεται στην Πάτρα με την Παναχαϊκή να έχει «αέρα» μετά την επικράτησή της στο Βραχάτη.

Οι Πατρινοί θα επιδιώξουν να πάρουν ένα ακόμη τρίποντο για να ξεκινήσουν με βαθμολογικό όφελος από την αναμέτρηση και να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την παραμονή τους μέσω play-out.

Ο προπονητής των «ροσονέρι» Παναγιώτης Παπαδόπουλος τόνισε  «Αισιοδοξούμε να έχουμε καλή συνέχεια. Έγινε νέα αρχή στο Βραχάτι. Ο Εθνικός είναι και αυτός πολύ φορμαρισμένος, έχει ενέργεια και περιμένω να γίνει δύσκολος αγώνας. Δεν κρύβουμε πως θέλουμε τη νίκη. Θα είναι ένα σκαλοπάτι προς τη σωτηρία. Τις έχουμε ανάγκη. Μας δίνουν δύναμη».

Η ταλαιπωρία του ταξιδιού για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης είναι μεγάλη, όπως και η κούραση που βγάζουν οι «κυανόλευκοι» του Σάκη Μουστακίδη. Ωστόσο άπαντες θέλουν να πάρουν τη νίκη και να επιστρέψουν στην βάση τους με το τρίποντο που θα τους φέρει και στην 4αδα της βαθμολογίας.

Ο Σάκης Μουστακίδης τόνισε  Σάκης Μουστακίδης είπε: «Είναι μία δύσκολη αποστολή για έναν κρίσιμο αγώνα. Δεν θέλω άγχος για την 4αδα. Πρέπει να διαχειριστούμε την πίεση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να εφησυχάζουμε. Δε μου λέει τίποτα η η νίκη της Παναχαϊκής επί του Παμβοχαϊκού. Είναι άλλος αγώνας. Θα παιχτεί καλό βόλεϊ. Η Παναχαϊκή έχει έμπειρους παίκτες»